Ankara Barosu'ndan kritik hamle

Ankara Barosu'ndan kritik hamle

Ankara Barosu, O savcı ve hakimleri HSYK’ya şikayet etti.

Ankara Barosu, Avukat Umut Kılıç’ın Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanmasını isteyen savcıyı, tutuklama kararı veren hakimleri Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikayet etti. Şikayet dilekçesinde savcı ve iki hakim hakkında görevi kötüye kullanma suçundan ceza verilmesi talep edildi.    

Hakim ve savcılık sınavında heyete ve Cumhurbaşkanına yönelik söylediği sözler nedeniyle Afyonkarahisar Barosu avukatlarından Umut Kılıç, Savcı Kürşat Kayral tarafından tutuklamaya sevk edilmişti. Ankara 4. Sulh Ceza Hakimi Ramazan Kanmaz da Avukat Kılıç’ın tutuklanmasına karar vermişti. 

İMZASI OLANLARI ŞİKAYET ETTİLER 
Tutuklama kararına yapılan itirazı ise Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Öner tarafından reddedilmişti. Ankara Barosu Avukat Umut Kılıç’ın tutuklanmasına ilişkin kararlara imza atan savcı ve yargıçları, HSYK’ya şikayet etti. 

İKİ HAKİM BİR SAVCI 
Suç duyurusu dilekçesinde Kılıç’ın tutuklanmasını talep eden Ankara Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, Kılıç’ı tutuklayan Ankara 4. Sulh Ceza Hakimi Ramazan Kanmaz ve Kılıç’ın tutukluluğuna yapılan itirazı reddeden Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer için HSYK’ya ayrı ayrı verilen şikayet dilekçelerinde, yargı mensuplarının görevlerini kötüye kullandıkları iddia edildi. 

GÖREVLERİNİ KÖTÜYE KULLANDILAR 
Suç duyurusu dilekçesinde savcı ve iki hakimin görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılmaları talep edilerek, şöyle denildi: 

“Adli yargı hakim ve savcı adaylığı sınavının mülakatında yaşanan diyalog ve devamında gelişen olaylar neticesinde sayın savcılığın, avukat Umut Kılıç hakkındaki tutuklama talebi ve sayın hakimliklerin vermiş oldukları ‘tutuklama ve tutukluluğun devamına’ kararları hukuka aykırı olup, şüpheli/şüphelilerin, TCK’nın 257. maddesi (görevi kötüye kullanma suçu) uyarınca cezalandırılmaları gerekmektedir. Adı geçen şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmasını ve gerekli işlemlerin yapılmasını talep ederiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler