Ankarada toplu taşımaya zam

Ankara'da toplu taşımaya zam

Başkent Ankara'da UKOME bu gün yaptığı toplantıda aldığır kararla Ankara'da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 5 oranında zam yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'daki toplu taşıma ücretlerine yüzde 5'lik bir zam yapma kararı aldı. 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre EGO otobüsleri, Ankaray ve Metro ulaşımında kullanılan çok binişli kartlarda tek biniş ücreti 1.50 TL'den 1.65 TL'ye çıkarıldı.

Tek binişlik kart ücreti ise 1.85 TL'den 1.65 TL'ye indirilirken, 1.10 TL olan öğrencilerin kullandığı indirimli biletin fiyatı 1.25 TL oldu. Halk otobüsü ve dolmuş ücretleri ise 2 TL'ye çıkarıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu'nda, başkentteki ulaşım ücretlerinde yeni tarifeler belirlendi. Buna göre, EGO otobüsleri, Ankaray ve Metro ulaşımında kullanılan çok binişli kartlarda tek biniş ücreti 1.50 TL'den 1.65 TL'ye çıkarıldı. Tek binişlik kart ücreti ise 1.85 TL'den 1.65 TL'ye indirilirken, 1.10 TL olan öğrencilerin kullandığı indirimli biletin fiyatı 1.25 TL oldu. Halk otobüsü ve dolmuş ücretleri ise 2 TL'ye çıkarıldı. Bu arada yeni tarifelere göre özel halk otobüslerinde de tam bilet ücretleri 2 TL olurken, minibüslerde ise kısa mesafe 2 TL, uzun mesafe 2.30 TL olarak belirlendi. EGO, metro ve Ankaray'daki çok binişli tam biletlerde uygulanan transfer ücretlerinin ise 50 kuruştan 55 kuruşa çıkarılmasına, indirimli biletlerden de ücret alınmaması uygulamasına devam edilmesi kararlaştırıldı.

Esenboğa Havalimanı'na seferleri bulunan EGO otobüslerine yönelik ise yeni belirlenen tarife ile havalimanına sefer yapan EGO otobüslerinin 2 tam bilet olan taşıma ücretlerinin, tek binişlik tam biletlerde yapılan indirim nedeniyle 3 tam bilete çıkarılması kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler