Annelerin fendi idareyi yendi!

Anneler'in fendi idareyi yendi!

TOBB Ortaokulu'nda öğrenci ve velilerin isyası ses buldu.

TOBB Ortaokulu'nda çarşamba günü öğrenciler ve velileriyle birlikte gerçekleştirilen eylem amacına ulaştı. 1200 öğrenci pazartesi günü Dr. Refik Saydam İlköğretim okulunda "öğlenci" olarak eğitime başlayacak.

Flaş gelişme bugün öğle saatlerinde gerçekleşti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü aldığı karar doğrultusunda TOBB Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin 8 Ekim 2012 Pazartesi gününden itibaren Dr. Refik Saydam İlköğretim Okulu'nda öğrenim görmelerini kararlaştırdı.

ANNELER'İN TEPKİSİ YETKİLİLERİ HAREKETE GEÇİRDİ!

Yaklaşık 1200 öğrencinin öğrenim, 59 öğretmen ve 9 hizmetlinin görev yaptığı TOBB Ortaokulu'nun içler acısı durumunu gündeme taşıyan öğrenci velileri (ağırlıklı anneler) seslerini kamuoyuna çarşamba günü yaptıkları direniş ile duyurmayı başardılar.

Ulusal medyada ve sayısız internet sitesinde haber olan TOBB Ortaokulu ile ilgili gelişmeler, başta Çankırı Valisi Vahdettin Özcan olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek'i harekete geçirdi.

Sabah saatlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünden müfettişler habersiz bir şekilde Dr. Refik Saydam İlköğretim Okuluna giderek incelemelerde bulundu. 33 dersliğe sahip okulda, okul idaresine de herhangi bir bilgi vermeyen müfettişlerin yaptığı inceleme doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğle saatlerinde Dr. Refik Saydam İlköğretim Okulu ile ilgili olarak "8 Ekim Pazartesi gününden itibaren çiftli öğretim kararı" aldı. 

TOBB Ortaokulu yönetimine "8 Ekim 2012 Pazartesi günü itibariyle eğitim-öğretimin Dr. Refik Saydam İlköğretim okulunda öğlenci olarak eğitime başlayacakları, konuyla ilgili gecikmeye meydan vermeden taşınmanın gerçekleşmesi yönünde çalışma yapılması" şeklinde karar gönderildi.

SÖZCÜ18 HABER MERKEZİ'NİN GÖRÜNTÜLERİ
OLAYI HIZLANDIRDI!

Bilindiği gibi özellikle annelerin TOBB Ortaokulunda gerçekleştirdikleri eylem sonrası Sözcü18 sayfalarında yayımlanan "İşte TOBB Ortaokulu'nun perişan hali" başlıklı haberimizde yayımladığımız 22 kare fotoğraf, başta Vali Vahdettin Özcan olmak üzere yetkilileri harekete geçirdi.

Valilik binasına yaklaşık 800 metre mesafedeki TOBB Ortaokulu'na tek bir yetkilinin gitmediği ve mevcut durumu gözlemlemediği düşünüldüğünde, Sözcü18 sayfalarının önemli bir görevi yerine getirdiği düşünülmeli!

TOBB ORTAOKULU MADEM SAĞLAMDI
NEDEN BU KARAR ALINDI?

Şimdi sorulması gereken tek soru var:

- TOBB Ortaokulu yapı olarak madem ki sağlamdı, bugün İl Milli Eğitim'den çıkan karar neyin nesi?

Ne dersiniz sayın İl Milli Eğitim Müdürü?

Var mı cevabınız?!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler