Ardadan resital

Arda'dan resital

Son dönemde oynadığı etkili futbolla takımına önemli katkı sağlayan Arda Turan, bu kez skora da katkı sağladı ve Espanyol ağlarını iki golle havalandırdı...

 

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Valencia'yı 4-2 yenerek final göz kırpan ancak La Liga'da istikrarı yakalayamayan Atletico Madrid, 35. hafta mücadelesinde Espanyol'u Vicente Calderon'da ağırladı. 
 
Milli futbolcumuz Arda Turan'ın ilk 11'de başladığı maçın 9. dakikasında Godin'in golüyle öne geçen Başkent ekibi, 19. dakikada Vila'nın attığı gole engel olamadı ve ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı. 
 
İkinci yarıda milli futbolcumuz Arda Turan, sahne aldı. 59. dakikada ağları sarsan ve takımını öne geçiren Arda, bu golün 2 dakika sonrasında bir gole daha imzasını attı ve Madrid'i rahatlattı. La Liga'daki gol sayısını 3'e çıkaran milli yıldız, 80. dakikada yerini Koke'ye bıraktı. 
 
Arda 59. dakikada gelişen atakta sağdan yapılan ortada nefis bir vole-rövaşata karışımı vuruşla topu ağlara gönderdi. 2. dakika sonra ise sağdan ceza alanına girdi, rakiplerinden sıyrıldı ve pas vermedi, sağ köşeye giden şutu çizgiyi geçti ve gol olarak değer kazandı. 
 
Kalan sürede skoru koruyan Atletico Madrid, sahadan galibiyetle ayrıldı ve peş peşe 2. kez kazandı. 
 
Başkent ekibi 34 maç sonunda puanını 48 yaparken, Espanyol ise 45 puanda kaldı. 
 
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında maçın yıldızı Arda'yla ilgili sorulara maruz kalan Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Arda'nın kaliteli ve takım için önemli bir futbolcu olduğunu söyledi. 
 
Simeone, bireysel yeteneklerin yanında önem taşıyanın takım oyunu olduğuna işaret ederek, ''Geçtiğimiz perşembe Valencia maçında Falcao, bugün Arda önemli oldu. Taraftarların gözde futbolcuları elbette var ama ben onların daha çok takımdan memnun olduklarını düşünüyorum. Ne olursa olsun zaman eğlenme, kutlama zamanı değil. Dinlenmeye zaman yok. Hemen bir sonraki maçı düşünmeliyiz'' dedi. 
 
Espanyol Teknik Direktörü Mauricio Pochettino da, ''Arda Turan sizi şaşırttı mı?'' yönündeki bir soruya, ''Hayır. Arda, Atletico'nun büyük futbolcularından biri, çok iyi bir futbolcu. Bu yeteneği şimdi keşfetmedik, sadece bugün iyi bir maç oynadı'' yanıtını verdi. 
 
Bu arada, Atletico Madrid kulübünün resmi internet sitesinin, Espanyol galibiyetini, ''Calderon, Arda'nın toprağı'' başlığıyla vermesi dikkati çekti. (Kaynak: ajansspor.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler