Arınç'tan Saray'a: Artık Merkez Bankası'nı tehdit etme!

Arınç'tan Saray'a: Artık Merkez Bankası'nı tehdit etme!

NTV'ye konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç...

NTV yayınında konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “Merkez Bankası’nı tehdit etmek doğru değildi. Bu noktadan sonra bir şey yapmamak gerekir. Merkez Bankası’na artık bu noktadan sonra bir şey söylenmemesi gerekir.  Görevlerini yapıyorlar” diye konuştu.

NTV yayınında konuşan Bülent Arınç açıklamasının devamında, “Merkez Bankası’nın ikide bir örselenmesi, bence nisbi olarak doların yükselmesine etki etmiş olabilir” dedi.

Arınç, doların yükselmesinde yurtdışındaki gelişmelerin de etki ettiğine işaret ederek, Türkiye’deki artışın biraz daha fazla olduğuna işaret etti.

CUMHURBAŞKANI SADECE YOL GÖSTERMEKLE KALMALI; DOLARI YÜKSELTTİ
Arınç açıklamasının devamında “Cumhurbaşkanı belki sadece yol göstermekle kalmalı” dedi. Bülent Arınç şöyle devam etti:

“Merkez Bankası Başkanı’nın ikide bir örselenmesi Merkez Bankası üzerinden kuşkular oluşturulması bence nispi olarak doların yükselmesinde etkili olmuş olabilir. Başat olarak biz doların dünyada değer kazanmaya başlamasının ama Türkiye’de biraz daha etkili olmasının farklı sebepleri olabileceğini ifade ettik.

HÜKÜMETLE SARAY ARASINDA SİYASİ AYRIŞMA MI
Siyasi ayrışma demem bir nüans olabilir. Bütün başarılarda cumhurbaşkanımızın payı vardır. Yanlışlarımız varsa onlarda da payı vardır. Şimdi cumhurbaşkanı oldu ve Türkiye’nin tüm sorunları beni ilgilendirir diyor. Haksız da sayılmaz. Belki sadece tavsiyelerini yapmakla kalmalı. Yol göstermekle kalmalı.

Merkez Bankası’na kanunla verilmiş görevler var. Hiçbirimiz hangi görevde olursak olalım Merkez Bankası’na, Tasarruf Mevduatı Tasarruf Fonu’na talimat verecek konumda değiliz.

MERKEZ BANKASINA BU KADAR YÜKLENİNCE
Merkez Bankası’na faiz düşürün dediğimiz anda hem içerideki hem de dışarıdaki çevreler bunu farklı anlayabilir. Biz Merkez Bankası’na bu kadar yüklenince Avrupa mantalitesi ‘Merkez Bankası’nın özerkliği kaybolacak galiba’ diyor.

Merkez Bankası Başkanı görevini yapan bir insandır. Önceki başkan da sayın Durmuş Yılmaz nadide yetişmiş bir insandır. Sayın cumhurbaşkanımız da emreder, çağırır, ‘şunlara dikkat edin’ der. Faizler düşerse, enflasyon düşer mantığını kabul eden de etmeyen de vardır. Ama bunun bir sorumlusu var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler