Aslanın mabedine görkemli açılış

Aslan'ın mabedine görkemli açılış

Galatasaray, artık maçlarını Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynayacak, tarihini orada yazacak...

G.Saray, 52 bin 647 kişilik yeni stadı Türk Telekom Arena’da 'merhaba' diyor... Ajax ile 20.45’te oynanacak maçla resmi açılış gerçekleştirilecek. Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı açılış töreninde şölen havası şeklinde geçmedi.

Saat 18.00'de Kenan Doğulu konseriyle başlayan etkinliklerde, açılış gösterileriyle sürdü.

AÇILIŞ TÖRENİ VE AJAX MAÇINDAN GÖRÜNTÜLER İÇİN

Arena üzerine hegzagon ekran kuruldu ve gösterilerin tamamı yansıtıldı. 2 metre çapındaki davullar ise şovun önemli bir parçası oldu. Gösteriler, takım topluca sahaya çıkıp Ali Sami Yen Stadı ruhunun artık tamamen Arena’ya taşındığını simgeleyen konseptle son bulacak.

TAM BİR MİMARİ ŞAHESER
Cimbom’un 2. yarıdan itibaren maçlarını oynayacağı Türk Telekom Arena’nın resmi açılışı yapılıyor. Açılışta G.Saray ile Hollanda’nın Ajax takımı saat 20.45’te özel maçta karşı karşıya gelecek. Fırat Aydınus’un yöneteceği maç D Smart-Euro Futbol kanalından yayınlanacak. Arena, karakteri ve estetik özellikleriyle dünya mimarisinde ulaşılan en üst seviyeyi temsil ediyor. Düz arazi yerine Seyrantepe’nin engebeli arazisi üzerine tepede konumlanması, stadın estetik görünümünü daha da güçlendiriyor.

Galatasaray'ın yeni mabedi muhteşem bir törenle kapılarını açıyor. Sarı-Kırmızılı taraftarlar yeni statlarını tıklım tıklım doldurdu.

Stada bağlanan yollarda geniş güvenlik önlemleri alınarak, ellerinde maç bileti bulunmayan kişilerin güvenlik noktalarından geçişlerine izin verilmedi.

TÜRK TELEKOM ARENA

-Statta toplam 3 bin 500 araç kapasiteli otopark bulunuyor.
-Özel VIP girişleri, yeme içme hizmetlerinin dahil olduğu VIP salonları, loca-VIP koltuklara özel olarak ayrılmış stat içi otopark alanları, özel giriş yolları gibi birçok özel hizmet sunuluyor.
-Toplam 157 loca ve 4 bin 845 adet VIP koltuk yer alıyor.
-Türk Telekom Arena'nın hemen yanında bulunan metro saatte 20 bin taşıma kapasitesi ile şehir merkezinden stadyuma ulaşım imkanını da en kısa ve hızlı şekilde sağlamış olacak.
-Stat 69 metrekare büyüklüğündeki digital skorboarda sahip.
-Çim saha ölçüleri: 68x105 metre.
-Statta 193 kişi kapasiteli basın tribünü bulunuyor. Ayrıca 150 kişilik basın çalışma salonu ile birlikte basın tribünü her türlü teknolojik donanıma sahip.

-Naklen yayın kamera yerlerine Türkiye'de ilk defa yapılan sabit kablolama gerçekleştirildi.

-Her tribünün arkasında UEFA standartlarına uygun seyirciler için kapalı alanlar bulunuyor. Bu alanlar kafe, restoran olarak ve çeşitli toplantılar için kullanılacak.

TARAFTAR AKIN ETTİ
Kısa bir süre önce Ali Sami Yen'e hüzünlü bir şekilde veda eden Galatasaray taraftarı, Seyrantepe'deki yeni 'Aslan Yuvası'na adeta akın etti. Toplu ulaşım aracı metrolarda uzun kuyruklar oluşturan taraftarlar, tezahüratlar eşliğinde Arena'nın yolunu tuttu.

YUHALANAN ERDOĞAN STATTAN ERKEN AYRILDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'ya saat 19.30 sıralarında geldi. Erdoğan, protokol tribününe girdiğinde stat hopörlerinden başbakanın geldiği anonsu yapıldı. Bu sırada taraftarların büyük bölümünün "Galatasaray" diye bağırıp yuhaladığı duyuldu. En azından karşılaşmanın ilk yarısını izlemesi beklenilen Erdoğan, bunun üzerine saat 20.00'da stattan ayrıldı. Erdoğan'ın seyircilerin tepkisi üzerine erken ayrıldığı belirtilirken bakanlar Galatasaray Kulubü Başkanı Adnan Polat'a tepkilerini dile getirdi. Özellikle Bakan Egemen Bağış'ın oldukça sinirli olduğu görüldü. Spordan sorumlu devlet bakanı Faruk Özak "Bu saygısızlığı yapanlarla aynı ortamda bile oturmak doğru değil" diyerek yorumda bulurken Tarım ve Köyişleri bakanı Mehdi Eker ise, "Yapılanlar çok ayıp çok saygısızca" dedi. Erdoğan, stattan ayrılarak Kısıklı'daki evine geçti

AÇILIŞ MAÇI GOLSÜZ TAMAMLANDI
Galatasaray, yeni stadı Türk Telekom Arena'nın açılışı için organize edilen özel karşılaşmada Hollanda ekibi Ajax ile 0-0 berabere kaldı.

Galatasaraylı taraftarlar, Türk Telekom Arena Stadı'nın açılış maçında rakipleri Ajax'ı ıslıkladılar. Galatasaraylı futbolcuları ısınmak için sahaya çıktıklarında coşkuyla alkışlayan ve tribünlere çağıran taraftarlar, tam bu sırada sahaya gelen Ajaxlı futbolculara ıslıklı tepki gösterdiler. Geleneksel olarak misafir takımlara yönelik yapılan bu tepkinin hemen sonrasında, karşılaşmanın dostluk maçı olduğunu hatırlayan taraftarlar, bu kez Hollanda ekibini alkışladılar.

EKSİKLERE RAĞMEN 26 KİŞİLİK KADRO
Galatasaray'da teknik direktör Gheorghe Hagi, maç kadrona eksikler olmasına rağmen 26 futbolcu aldı. Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları bulunan Baros, Gökhan Zan, Çağlar ve Pino ile milli takımlarında bulunan Neill ve Kewell kadroda yer alamadılar. Hagi, bu dostluk maçında genç oyuncular Cem Sultan, Anıl Dilaver, Emre Gemici, Cumhur Yılmaztürk, Berk Neziroğulları, Bilal Özhan, Ahmet Kesim, Yusuf Onur Arıkan, Semih Oğuz, Emirhan Ergün'ü de maç kadrosuna aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler