'Atatürk' ile ilgili 'kuyruk acınız' nedir Çankırı İl Gençlik Spor

'Atatürk' ile ilgili 'kuyruk acınız' nedir Çankırı İl Gençlik Spor

Çankırı Valiliği tarafından 10 Kasım günü akşamı "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk'ün İzinde" Fener Alayı etkinliği Ankara'dan sonra sadece Çankırı'da gerçekleştirilmişti. Etkinlikle ilgili Çankırı'dan yapılan bir 'paylaşım' dikkatlerden kaçmadı!

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85'inci yıldönümü münasebetiyle Çankırı Valiliği tarafından 10 Kasım günü akşamı "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk'ün İzinde" Fener Alayı etkinliği Ankara'dan sonra sadece Çankırı'da gerçekleştirilmişti. Bu etkinliğe Başta Çankırı Valiliği olmak üzere, Çankırı Belediyesi, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile yurttaşlar katılmıştı.

Bunun sonucunda düzenlenen "Cumhuriyetimizin 100. Yılına Atatürk'ün İzinde" 'Fener Alayı' etkinliğine katılan kurumlar da sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundular. Bu paylaşımları yapan hesaplardan biri de Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü oldu. Müdürlüğe ait X hesabından yapılan paylaşımda nedendir bilinmez 'Atatürk' ismi yeralmadı! Ve böylesi bir paylaşım da vatandaşların tepkilerine neden oldu.

'ATATÜRK' İSMİ SADECE 'ANIT' DEĞİLDİR!

Sözcü18 Haber Merkezi'ni arayan Çankırılılar "Valiliğin ve de belediyenin paylaşımlarında gönül rahatlığıyla ifade edilen 'Atatürk' ismi, Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait hesapta '... Atatürk Anıtı'na kadar' şeklinde telafuz edilmesi hayli üzücü ve de düşündürücü" dediler.

Sözü edilen hesaptan yapılan paylaşımda; "100. Yılda 100 Etkinlik Cumhuriyetimizin 100. Yılında Esentepe Mahallesi girişinde Atatürk Anıtı'na kadar olan mesafe güzergahında 'Fener Alayı' düzenlendi. #10Kasım" denilmişti.

Bu sayfalardan Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü makamında oturan İmam-Hatipli şahsiyete sesleniyoruz:

Ağzına 'Atatürk'ü almaktan, onu anmaktan uzakta bir kimliğin olmalı ki, müdürlüğünü yaptığın kurumun sosyal medya hesabından böylesi bir paylaşım yapma-yaptırabilme cesaretine sahipsin! Şunu bil ki Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal 'Atatürk' yüce Türk milleti için 'anıt'tan çok daha fazlasıdır. Böylesi bir tespiti bugüne kadar öğrenemediğin çok açık! Yapılan/yaptırılan paylaşım ile ilgili sorumlu ve de sorumluların cezalandırılması dileğimizdir.

İşte o paylaşım:

genclik-spor-cankiri-resim-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler