ATM farelerinin bir ayağı da Çankırıya uzanmış!

ATM farelerinin bir ayağı da Çankırı'ya uzanmış!

ATM dolandırıcılarının bir ayağı Çankırı'ya kadar uzandı. Ankara polisinin

çalışması çetenin Çankırı uzantısını da ortaya çıkardı. Ankara, İstanbul ve Çankırı'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, ATM'lere kurdukları düzeneklerle genellikle yaşlı kişilerin emekli aylıklarını çaldıkları iddiasıyla 16 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayet üzerine ATM dolandırıcılıklarına yönelik teknik ve fiziki takip başlattı.

Yaklaşık 2,5 ay süren çalışma kapsamında Ankara, İstanbul ve Çankırı'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, organize suç örgütünün üyesi oldukları iddiasıyla 16 kişi gözaltına alındı.

Düzenlenen operasyonda şebekenin elebaşları oldukları ileri sürülen Osman B., Tuncay G. ve Nedim B.'nin yanısıra Durak A., Serkan Ö., Ümit K., Oktay G., Erdal A., İlhan Ş., Hasan Ç., Mustafa S., Celalettin Ö., Hakan G., Haydar H., Ertan A., Zafer A., gözaltına alındı.

ÖZEL DÜZENEKLERLE SOYGUNU GERÇEKLEŞTİRİYORLARDI
Zanlılara ait 13 ayrı evde yapılan aramada, hırsızlık olaylarında kullanıldığı belirtilen ATM ve telefon düzenekleri, kredi kartları ve çeşitli malzemeler ele geçirildi. 52 farklı olaya karıştıkları iddia edilen zanlıların genellikle emekli aylıkları olan yaşlıları dolandırdığı, olayları da bankaların kapalı olduğu akşam saatleri ile emekli aylıklarının çekilebildiği günlerde gerçekleştirdikleri anlaşıldı.

Banka ATM'lerinin kart giriş yerine düzenek kurarak, işlem yapan kişilerin bankamatik kartlarının sıkışmasını sağlayan zanlıların, daha sonra yardımcı olma bahanesi ile kartın şifresini öğrendikleri tespit edildi.

Zanlıların şifre öğrenmek için ATM'lerin yanında bulunan bankalara ait telefonları da kullandıkları belirlendi. Telefonların içerisine cep telefonu yerleştiren ve yardım bahanesi ile banka yerine kendi arkadaşlarını arayan zanlıların, müşteri hizmeti servisi şeklinde arayan kişinin şifresini öğrendikleri bildirildi.

Öte yandan zanlıların yaptıkları dolandırıcılık olaylarının ATM güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği de belirtildi. Basına dağıtılan görüntülerde şapka ve bere kullanan zanlıların yardım bahanesi ile dolandırıcılık anları görünüyor. Zanlılar, Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (kaynak: ajanslar)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler