Av. Köroğlu: Akmanla böyle bir diyalog yaşanmadı

Av. Köroğlu: Akman'la böyle bir diyalog yaşanmadı

"Erkan Köroğlu istifanın eşiğinden döndü" başlıklı

haberimize, konunun birinci derecede muhatabı olan Av. Köroğlu tarafımıza yazılı bir açıklama gönderdi.

Yayımladığımız haberde belirttiğimiz gibi gelişmelerle ilgili olarak kendisine ulaşamadığımız Av. Erkan Köroğlu, haber metninde yer alan bazı ifadelerin yaşanmadığını belirterek "konuya açıklık getirme" amacıyla yaptığını belirttiği açıklaması "Kamuoyunun bilgisine" başlığını taşımakta.

"Sayın Editör;

 

Sitenizde şahsım, Partim ve Çankırı Belediyesi ile ilgili çıkan habere katkı sağlamak ve bazı bölümleri ile ilgili olarak yaşanılanları aktarmak istiyorum. 

 

Her şeyden önce Çankırı Ak Parti il başkanının uğraşları sonucu Çankırı Belediyesi avukatlığından azlimiz söz konusu değildir. Çankırı Belediyesi Başkanı Sayın İrfan Dinç ile yaklaşık 1 yıla yakındır yaptığımız görüşmeler neticesinde Belediyenin yoğun hukuki iş potansiyeli karşısında belediyede tam zamanlı çalışma esasına uygun olacak avukat istihdam edilmesinin doğru olacağı kanaatine birlikte vardık. Bu kararın gereği olarak da Çankırı Barosunun güzide ve başaralı avukatlarından Av Oğuzhan Türk ile Belediye arasında tam zamanlı avukatlık sözleşmesi imzalanmıştır. Belediye başkanımız sayın irfan Dinç'in şahsi hukuki işleri ile ilgili vekalet ilişkim de halen devam etmektedir.

 

Çankırı Ak Parti İl Başkanlığı yürütme kurulundan alınma hususum da tamamen Ak Parti ailesinin bir iç meselesidir. Ancak şunu belirtmek isterim ki bu olaydan sonra Ak Parti il vekillerimiz, Belediye başkanımız ve partinin Akil kişileri ile görüşme yaptığım doğrudur. Fakat; haberinizde yer aldığı gibi Milletvekilimiz Sayın Dr Nurettin Akman'ın ‘istifa etme, il başkanlığı koltuğuna ileride oturabilirsin’ gibi bir cümlesi kesinlikle olmamıştır. Sayın vekilimizi söylemediği sözlerden dolayı itham etmenizi düzeltmek istiyorum. Ayrıca ikametgah değişikliğimden dolayı seçmen kütüklerinde ismimin yer almamasından dolayı seçimlerde oy kullanamadığım olayı da doğrudur. Fakat referandumun propaganda sürecinde parti çalışmalarına en iyi şekilde katıldığım inancındayım.

 

Ak Parti Çankırı İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeliğim delegelerin oyu ile seçilerek geldiğimden dolayı devam etmektedir. Yürütme kurulu üyeliğim ise İl Başkanı tarafından sonlandırılmıştır. Bu durum tamamen kendisinin takdiridir. İl Başkanı yürütmede kimlerle çalışacağını belirleme özgürlüğüne sahiptir.

 

Partimi, Çankırı belediyesini ve Genel başkanım, Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan'ı bu güne kadar gerek siyasi gerekse hukuki olarak ne şekilde temsil ettiğimi partim ve kamuoyu yakından bilmektedir.

 

Ak Parti'den istifam gibi bir durumum kesinlikle söz konusu değildir. Bizim partimiz güçlü ve çok büyük bir yapıdır. Ben de tabiri caiz ise diğer arkadaşlarım gibi bu yapının bir tuğlasıyım. Bizim aramızdaki harç Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından karılmış, halk tarafından da aramıza atılmıştır. Bizim partimiz en büyük depremlerde dahi yıkılmamıştır ki istifa söylentileri ile araya nifaklar sokma gayretleri ile bu yapı hiçbir zaman bozulamaz. Ak Partinin sade bir üyesi olmakta, Ak Parti'nin yönetim kurulu üyesi olmakta benim için bir gururdur. Saygılarımla. Av. Erkan Köroğlu"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler