Avrupa rekoru Bayramörenden çıkabilir

Avrupa rekoru Bayramören'den çıkabilir

Tahsin Tekin "Bayramören'den Avrupa rekoru çıkacak" dedi.

Yamaç Paraşütü 2010 Dünya Kupası Ön Ayak Yarışları ve Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası 1. Ayağına Temmuz ayı başında ev sahipliği yapan Çankırı'nın Bayramören ilçesi, geçtiğimiz pazar günü Türkiye rekoruna sahne oldu.

ÇANHAVK organizasyonu ile Bayramören'de gerçekleştirilen deneme uçuşlarına katılan Selçuk Erkek, daha önce 191 kilometre olan Türkiye rekorunu 232 kilometreye çıkardı.

Uçuşla ilgili olarak konuşan ÇANHAVK Başkanı Tahsin Tekin, “Yaptığımız organizasyonda 200 kilometrenin üzerinde uçuş yapan ilk Türk pilota 4 bin lira ödül vereceğimizi açıkladık. David Selçuk Erkek, geçtiğimiz Pazar günü Bayramören’de kuzey pistimizden saat 13.00 dolaylarında yaptığı uçuşla Türkiye rekorunu kırdı ve ödülümüzü aldı. Arkadaşlarımın, Bayramören'de 340 kilometre uçarak Avrupa rekorunu kıracağına da inanıyorum” dedi.

Erkek'in geç havalanması nedeniyle daha fazla uçamadığını söyleyen Tekin, “Şayet aynı gün saat 11.00 dolaylarında havalanabilseydi daha fazla uçabilir ve yabancı pilotların ülkemizde gerçekleştirdikleri 255 kilometrelik uçuşu geçebilirdi. Türkiye rekorunu kıran Erkek, yamaç paraşütünde 200'ler kulübüne giren ilk Türk pilot olma unvanını da aldı” diye konuştu.

David Selçuk Erkek’in kendisine ait üçüncü Türkiye rekoru kırdığı 232 km’lik uçuş haritası Bayramören Kuzey kalkış pisti – Işıkdağı üzerinden Kurtboğazı – Kurtboğazı’nın batısından geçerek Polatlı - Uzunbey köyüne iniş.

255-339 ARASI UÇUŞ YAPANLARA 8 BİN EURO
ÇANHAVK Başkanı Tahsin Tekin Sözcü18.com’a yaptığı özel açıklamada “Geçen yıl Bayramören’e gelen yabancı pilotların ülkemizde gerçekleştirdiği en uzun uçuş mesafesi 255 km. Avrupa rekoru da 340 km. Şimdi 255 ila 239 km arasında uçuş gerçekleştirecek olan pilota 8 bin Euro, 340 km’nin üzerinde uçuş gerçekleştirecek olan pilota da 12 bin euro ödül vereceğiz” dedi.

DAVİD SELÇUK ERKEK'İN UÇUŞLA İLGİLİ AÇIKLAMASI
"Malesef uçuş kaydını yükleme fırsatı bulamadan seyahate çıktım. Kaydı merak edenler (ben dahil) cumartesi günü ulaşabilecekler.

Özet bilgiler şu şekilde:
Tarih: 17 Temmuz 2010
Pilot: David Selçuk Erkek
Kanat: Ozone Mantra M2 (Small/DHV2-3)
Harness: WoodyValley Velvet-2
Kalkış Yeri: Bayramören Kuzey Kalkışı (Kuzeye bakan kalkış)
Yaklaşık Kalkış Saati: 12:50
Rota: Bayramören-Atkaracalar-Güldürcek Barajı-Kınık-Kurtboğazı Barajı-Ayaş-Polatlı-Uzunbey Köyü (iniş)
İniş Yeri: Uzunbey Köyü - Polatlı
İniş Saati: 19:45
Yaklaşık Doğrusal Mesafe: 232km

Bayramören kendini bir kere daha ispatlamış oldu. Kuzeyli rüzgarlarda müthiş bir başlangıç noktası. Kendimi batıya atmaya çalışmasaydım, ya da rüzgarın doğu komponenti biraz daha kuvvetli olsaydı, 250+ işten değildi. Bayramören'i uçuş bölgeleri arasına kazandıranlara ve desteklerini sürdüren özellikle Bayramören Belediye Başkanına ve Tahsin Beye çok teşekkürler. O gün bizi yine yalnız bırakmadılar. Bu arada beni İzmir yolundan çeviren ve arabada yer açan Yurdaer, Yasemin ve Savaş abiye ayrıca teşekkür ediyorum.

Herkese iyi uçuşlar, 200+ kulübünde beni uzun süre yalnız bırakmayın."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler