Avrupaya son bakış!

Avrupa'ya son bakış!

Beşiktaş, ilk maçta evinde 4-1 yenildiği Dinamo Kiev’den deplasmanda da fark yedi ve Avrupa defterini kapattı.

Avrupa'daki tek temsilcimiz Beşiktaş, 2. tur rövanş maçında deplasmanda Dinamo Kiev'e 4-0 mağlup oldu.

KARTAL SAHADA YOKTU
Siyah-Beyazlılar, 90 dakika boyunca sahada etkisiz bir görüntü çizerken Ukrayna ekibine galibiyeti getiren golleri ise 3'te Vukojevic, 54'te Yarmolenko, 64'te Gusiev ve 74'te Shevchenko'dan geldi.

KARTAL YİNE 4 YEDİ
Beşiktaş, böylelikle 8'i Dinamo Kiev ve derbide de Fenerbahçe'den 4 olmak üzere son 3 maçında kalesinde tam 12 gol gördü.

DEPLASMANDA 8 MAÇ SONRA KAYBETTİ
UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Dinamo Kiev'e 4-0 yenilen Beşiktaş, Avrupa kupalarında 8 maç sonra deplasmanda kaybetti.

Avrupa kupalarındaki son deplasman mağlubiyetini 30 Eylül 2009'da, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2-1'lik skorla CSKA Moskova karşısında alan siyah-beyazlılar, daha sonra çıktığı 8 deplasmanda taraftarlarına mağlubiyet üzüntüsü yaşatmadı.

Bu 8 karşılaşmanın 5'inde sahadan galibiyetle ayrılan ''Kara Kartallar'', 3 kez de berabere kaldı. Bu maçlarda rakip fileleri 15 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise sadece 4 gol gördü.

Beşiktaş, deplasmandaki 9. karşılaşmasında ise sahadan 4-0 yenik ayrıldı.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE 14 MAÇTA 9 GALİBİYET
Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ne iyi başlayan siyah-beyazlılar, 6'sı ön eleme, 6'sı grup, 2'si de 2. turda olmak üzere toplam 14 maç oynadı.

Beşiktaş, bu 14 karşılaşmanın 9'unda sahadan galibiyetle ayrıldı, 3 kez yenildi ve 2 kez de berabere kaldı.

Grubu ikinci sırada tamamlayıp ilk kez 2. tura çıkmayı başaran Beşiktaş, Ukrayna'nın güçlü temsilcisi Dinamo Kiev karşısında başarılı olamayıp, bu sezon Avrupa serüvenine son verdi.

Kara Kartallar, bu sezon oynadıkları UEFA Avrupa Ligi maçlarında rakip fileleri 27 kez havalandırırken kalesinde 15 gol gördü.

DINAMO KIEV: 4 - BEŞİKTAŞ: 0

STAT: Valeriy Lobanovskiy
HAKEMLER: Tony Chapron, Emmanuel Boisdenghien, Michael Annonier (Fransa)

DINAMO KIEV: Shovkovskiy, Silva, Yussuf, Almeida, Popov, Vukojevic, Gusev, Eremenko, Yarmolenko (Dk. 63 Ninkovic), Shevchenko (Dk. 77 Zozulya), Milevskiy (Dk. 69 Kravets)

BEŞİKTAŞ: Rüştü, Hilbert, Sivok, Ferrari (Dk. 59 İbrahim Toraman), İsmail, Ernst, Aurelio, Necip, Guti (Dk. 72 Onur), Bobo, Almeida (Dk. 59 Nobre)

GOLLER: Dk. 3 Vukojevic, Dk. 55 Yarmolenko, Dk. 64 Gusev, Dk. 74 Shevchenko (Dinamo Kiev

SARI KARTLAR: Dk. 30 Ferrari, Dk. 53 Aurelio, Dk. 56 Almeida (Beşiktaş), Dk. 83 Zozulya (Dinamo Kiev)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
3. dakikada ani gelişen Dinamo Kiev atağında savunmanın bir türlü uzaklaştıramadığı topla altı pas içinde boş pozisyonda buluşan Vukojevic, topu filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

12. dakikada İsmail'in soldan ortasında kaleci Shovkovskiy, Almeida'dan önce topa sahip olup tehlikeyi önledi.

20. dakikada Guti'nin ara pasında ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Bobo, meşin yuvarlağı üstten auta atarak, takımını bir golden etti.

28. dakikada Hilbert'in sağdan ortasında Almeida'nın kafa vuruşunda top kalecide kaldı.

34. dakikada Ernst'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Shovkovskiy yatarak topu kontrol etti.

37. dakikada Guti'nin soldan kullandığı korner atışında top yandan auta gitti.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
50. dakikada Guti'nin pasında topla ceza alanı içinde buluşan Ferrari'nin şutunda meşin yuvarlak kaleci Shovkovskiy'de kaldı.

55. dakikada orta alanda Guti'nin orta alanda kaptırdığı topta başlayan Dinamo Kiev atağında, Milevskiy'nin ara pasında ceza alanı içinde boş durumda topla buluşan Yarmolenko, kaleci Rüştü'yü de geçtikten sonra meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru 2-0'a getirdi.

64. dakikada Eremenko'nun ceza alanı dışından sert şutunda top yan direkten döndü. Dönen topu Ninkovic altı pas içine gönderdi. Bu noktada topa ayak koyan Gusev, takımını 3-0 öne geçirdi.

66. dakikada Silva'nın ceza alanı dışından sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.

74. dakikada Eremenko'dan aldığı pasla ceza yayı içinde topla buluşan Shevchenko, yerden bir vuruşla topu filelere göndererek, farkı 4'e çıkardı: 4-0.

kaynak: haberturk.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler