Avukatları tutuklama kararı dün alınmış!

Avukatları tutuklama kararı 'dün' alınmış!

Skandal bununla bitmiyor! ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı hakkında tutuklama kararı yok ama...

İstanbul'da DHKP-C operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen avukatlardan, aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da bulunduğu 10 avukattan 9'u tutuklandı. Serbest bırakılan tek isim ise avukat Efkan Bolaç oldu.

Kararın ardından mahkeme salonunun kapısında bekleyen avukatların meslektaşları ve yakınları kararı alkış ve sloganlarla protesto etti. Dışarda da kısa süreli bir kargaşa yaşandı.
 
Avukatlara destek vermek için CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de adliyede bulunuyor.
 
TUTUKLAMA KARARI DÜN ALINMIŞ!
 
Çağdaş Hukukçular Derneği’ne (ÇHD) yapılan operasyon sonrasında, avukatların mahkeme sorguları bugün sabah yani 21 Ocak tarihinde bitti, öğlen saatlerinde ise verilen kararla 9 avukat tutuklandı.
 
Ancak tutuklama kararına dair belgede, kararın altında dünün, yani 20 Ocak 2013 tarihi yazıyor.
 
Odatv.com'un yayımladığı "mahkeme kararı"nda yer alan tarih ilginç:
 
odatv-mahkemekarari-sozcu-resim-011.jpg
 
TUTUKLAMA KARARINDA
ÇHD BAŞKANI KOZAĞAÇLI YOK!
Öte yandan mahkemenin verdiği tutuklama kararında ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın isminin bulunmaması da ayrı bir tartışma konusu olabilir.
 
Bu durumla ilgili olarak Av. Tugay Topbaş Twitter'den attığı mesajlarda "Selçuk Kozağaçlı şu an hukuken  tutuklu değil. Kendisi hakkında tutuklama kararı yok. Kolluk açısından 'hürriyeti tahdit' suçu oluşabilir. Mahkeme Selçuk Kozağaçlı hakkında karar vermeyi unutuyor. Bugün verilen karar dünkü tarihli. Adalet ne kadar baştan savma yürütülüyor. Kararda Selçuk Kozağaçlı hakkında tutuklama yer olmadığına göre, kendisi şu anda serbest olmalıdır. Kararda tutuklandığı yazmayan Selçuk Kozağaçlı'nın tutuklu muamelesi görmesi hukuk skandalıdır, suçtur" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler