Avustralya Açık'ta Daniil Medvedev finale yükseldi

Avustralya Açık'ta Daniil Medvedev finale yükseldi

Daniil Medvedev, Alexander Zverev'i 2-0 geriden gelip 3-2 mağlup ederek Avustralya Açık'ta finale yükseldi ve İtalyan Jannik Sinner'in rakibi oldu. Tarihi final 28 Ocak Pazar günü oynanacak.

AVUSTRALYA Açık'ta erkekler yarı final karşılaşmaları nefes kesti. 27 yaşındaki Rus raket Daniil Medvedev, setlerde 2-0 geriye düştüğü maçta Alexander Zverev karşısında tarihi bir dönüşe imzasını attı ve Avustralya Açık'ta finale yükseldi. Nefes kesen mücadelede son iki seti tie-break ile kazanan Medvedev karar setinde de rakibine üstünlük sağlayarak adını finale yazdırmayı başardı.

Medvedev, Grand Slam finalleri kariyerinde ilk kez Rafael Nadal veya Novak Djokovic'e karşı mücadele etmeyecek. Rus tenisçi, 28 Ocak Pazar günü oynanacak finalde İtalyan raket Jannik Sinner'in rakibi oldu.

DİĞER FİNALİST SINNER TARİHE GEÇTİ

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın erkekler yarı finalinin diğer mücadelesinde, dikkat çekici bir sonuç yaşandı. Turnuvanın 13. gününde gerçekleşen bu önemli karşılaşmada, dünya tenis sıralamasında bir numara olan Novak Djokovic, Jannik Sinner karşısında mağlubiyeti tattı. Sırp asıllı Djokovic, kariyerinde 24 grand slam zaferiyle tanınırken, bu maçta İtalyan rakibi karşısında beklenmedik bir yenilgi aldı.

3 saat 22 dakika süren bu çekişmeli maçta, 22 yaşında ve dünya sıralamasında dördüncü basamakta yer alan Jannik Sinner, Djokovic karşısında üstün bir performans sergileyerek setleri 6-1, 6-2, 6-7 ve 6-3'lük skorlarla kazandı. Bu galibiyetle Sinner, grand slam turnuvalarında ilk kez finale yükselmiş oldu. Özellikle Djokovic'in, 2018 yılında Avustralya Açık'ta Güney Koreli Hyeon Chung'a yenildiği maçtan bu yana turnuvada ilk kez mağlup olması, tenis dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Bu yenilgi, Sırp tenisçi için tam 2 bin 195 gün sonra gelen bir mağlubiyet olarak kayıtlara geçti. Diğer taraftan, Jannik Sinner'ın bu başarısı, onu Avustralya Açık'ta finale yükselen ilk İtalyan tenisçi yaparken, aynı zamanda 2008 yılında bu başarıyı elde eden Novak Djokovic'ten sonra turnuvada finale ulaşan en genç ikinci sporcu olarak tarihe geçirdi. 22 yaşında ve 163 gününde bu önemli başarıyı elde eden Sinner, gelecek vaat eden bir tenis yıldızı olarak dikkatleri üzerine çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler