Bahçeli, Çankırıda MHP rüzgarı estiriyor

Bahçeli, Çankırı'da MHP rüzgarı estiriyor

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Çankırı gezisi sürüyor. Şabanözü, Çerkeş ve Kurşunlu'da konuşan MHP lideri şu saatlerde Ilgaz yolunda.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''9 yıl iktidarda olacaksınız, tek başınıza olacaksınız, hala millet bu dertle uğraşıyorsa, o zaman edebinle çekilmelisin. Libya'ya 'çek, git' demenin anlamı yok'' dedi.

Bahçeli, seçim gezileri kapsamında Çankırı'ya gelerek ilk durağı olan Şabanözü ilçesini ziyaret etti. Çarşı Meydanında vatandaşlarla sohbet edip çay içen Bahçeli, burada kısa bir konuşma yaptı.

12 Haziran'da yapılacak seçim öncesi Türkiye'yi karış karış gezeceklerini anlatan Bahçeli, bu seçimlerin önceki seçimlerden daha önemli olduğunu söyledi.

AK Parti hükümetinin ülkeyi iyi yönetemediğini ileri süren Bahçeli, MHP'nin Türkiye'nin 100 temel sorununa çözüm önerileri getirdiğini belirtti.

Şabanözülülerden oy ve seçime ilgi göstermelerini isteyen Bahçeli, ''Bu seçimlerde yüksek katılıma ihtiyaç var. Mutlaka seçimlere katılın'' çağrısında bulundu.

Seçimlerin güvenli olması için hükümete büyük görevler düştüğünü anlatan Bahçeli, ''Seçimlere gölge düşürülmemeli. Yeni bir iktidara meşruiyet tartışması yaptırmamalıyız'' diye konuştu.

AK Parti'ye vatandaşların oy vererek yakın geçmiş tarihte hiç kimseye nasip olmamış tek başına iktidar görevi verildiğini dile getiren Bahçeli, 6 milyona yakın işsiz insanın bulunduğu Türkiye'de, yoksullukla yolsuzluk sorunlarının olduğunu iddia etti.

Ülkenin en büyük sorunlarından birinin de göç olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, insanların ekonomik sıkıntılar nedeniyle metropol kentlerin varoşlarında yaşamak zorunda bırakıldıklarını dile getirdi. Bahçeli, şöyle dedi:

ANKARA'DA ÇANKIRI'DA YAŞAYANLARIN 3 KATI ÇANKIRILI VARSA!

''Türkiye'de açlık sınırının altında milyonlar var. Bir yandan işsizlik, bir yandan yolsuzluk ve yoksulluk çözülemiyorsa, vatandaş o zaman kendisine göre bir çözüm yolunu göçte arıyor. Eğer Ankara'da, Çankırı'da yaşayanların 3 katı Çankırılı varsa, o zaman neden baba ocağını bırakıp oralara gitti? Ankara'nın varoşlarında neden yaşamak zorunda bırakıldı? Bu sorunun cevabını bulmak lazım. Eğer karnını burada doyurmuş olsaydı, oralara gitmek zorunda kalmazdı. 9 yıl iktidarda olacaksınız, tek başınıza olacaksınız, hala millet bu dertle uğraşıyorsa, o zaman edebinle çekilmelisin. Libya'ya 'çek, git' demenin anlamı yok.''

Bahçeli, AK Parti hükümeti döneminde yolsuzluk olaylarının arttığını iddia ederek, ''AKP'nin yöneticilerinin, üst kademelerinin yanlarına, yandaşlarına, hanedanlarına bir bakarsanız, bir at arabası yokken şimdi çocuklar jiplerle dolaşıyor. Varlık içerisinde yüzer hala geldiler. Bu nereden geliyor. Bunu da düşünmek lazım'' diye konuştu. Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:

"TOKİ'Yİ TUĞLA TUĞLA İNCELEYECEĞİM"

''İktidar olmamız halinde yolsuzlukla mücadele edeceğiz. Başta TOKİ olmak üzere arsasından müteahhidine, binanın kalitesine, dağıtımına, ödeme şartlarına kadar TOKİ'yi tuğla tuğla inceleyeceğim Allah'ın izniyle. Bu milletin arsaları kime, nasıl peşkeş çekilmiş, hangi yerde nasıl şehirler oluşturulmuş, onların etrafı daha önce kimler tarafından satın alınmış, kim nasıl zengin olmuş, 30 sene çalışan şuradaki muhterem bir esnaf borç batağındayken 9 yılda nasıl zengin olmuş, bunun hesabını sormak lazım. Bunu soracak kim diye sorarsanız, bu göreve talibim. Bunun hesabını sormaya hazırım. Tek eksiğimiz iktidar olmak için oydur.''

Bahçeli, daha sonra Yaylakent Belediyesini de ziyaret ederek ''Belde Belediye Oteli''nin açılışını yaptı.

devlet-cerkes-resim-02.jpg

BAHÇELİ, ÇERKEŞ'TE
MHP lideri Dr. Devlet Bahçeli ve beraberindeki konvoy Çerkeş'e geldi. Belediye Başkanı Şükrü Tarhan'ı makamında ziyaret eden MHP lideri Bahçeli, daha sonra Çerkeş'te halka hitaben uzun bir konuşma yaptı.

ÇERKEŞ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLA

Çarşı Meydanında seçim otobüsünün üzerinden mitinge katılan Çerkeş'lilere hitap eden Bahçeli, Hükümetin İnsanları yardım paketi uygulamalarıyla kandırdığını, Çerkeş’in seçimlerde bir karar vermesini ve MHP’yi desteklemelerini istedi, Bahçeli hükümetin amacının yeniden iktidar olup anayasayı değiştirmek olduğunu, ve anayasanın değiştirilemez maddelerini de değiştirmek istendiğini vurguladı. Sözlerine Çerkeş'te kapatılan fabrika ve çıkartılan işçilerin olduğunu fakat Çerkeş Organize Sanayi bölgesine yeni yatırımcıların müracaat ettiğini ve buradaki doluluk oranının şu an %100 olduğunu söyledi. Yeni açılacak fabrikaların özellikle işi olmayan gençlere iş kapısı olacağını belirtti. Son olarak iktidara gelirlerse Hilal kart adında yoksullara hizmet verecek olan parti programından söz etti. Bahçeli ve beraberindekiler Çerkeş'ten Atkaracalar'a geçti.

BAHÇELİ KURŞUNLU'DA
MHP lideri Dr. Devlet Bahçeli Kurşunlu'da halka hitaben yaptığı konuşmada, iktidara geldiklerinde yoksul vatandaşlara verecekleri "Hilalkart" uygulamasını anlattı. Bahçeli'nin Kurşunlu konuşması şöyle:

"Bu ülke Ak Parti iktidarı tarafından yönetiliyor fakat ülke iyi yönetilmiyor. birçok sorunlar birikerek devam ediyor. Yanlış politikalar ard niyetil yönetim anlayışı, içeride yeni yeni sorunlar getiriyor. bu sorunlar yumağının altında bu toplum eğer bu iktidar bir daha defa devam ederse yığılır kalır. O da milletimiz ve ülkemiz için çok büyük kayıp olur. O bakımdan bu seçimlerde vicdanın sesinden hareketle sandığa gittiğimizde, hem mevcut nesli, hem gelecek nesli, hem de ülkeyi düşünerek hareket etmek durumunda olmalıyız. Bugün ülkemizde sosyal ve ekonomik yönden çok ağır sorunlar yaşanmakta. Başbakan bu sorunların hiçbirisini kendi dönemiyle ilgili olarak kabul etmemekte.

Birçok  yerde de ifade ettim, mecliste de sayın başbakanı uyarmış oldum. Sayın Başbakan herşeyin 2002 yılında başladığını ve herşeyin kendisi tarafından yapıldığını iddia ediyor.
Geçmişe sadakat ve saygı duymuyor. Bizi millet getirdi diyor. Ama bazı konularda da geçmişi bütünüyle inkar ediyor. Türkiye Cumhuriyetin 88. yılını kutluyor. Adalet ve Kalkınma Partisi, 58, 59 ve 60. hükümetleri yönetmiş. Demek ki cumhuryetten bu yana değişik partilerden ve liderlerden oluşan 57 tane daha hükümet var. Sayın Başbakan bunları kabul etmiyor. İnkarcı bir yol alıyor.

Ne Atatürk, ne İnönü, ne Adnan Menderes, ne Süleyman Demirel, ne Özal, ne Erbakan ne Ecevit dönemini ağzına alıp, bunlardan da allah razı olsun şuraya şu çiviyi çakmışlar demiyor. Bu bir inkarcı politikadır. Eğer siyasi kültürümüze böyle bir anlayışı yerleştirirseniz, kendilerinin 9 yıl içinde yaptıklarını da birileri gelir inkar eder. Bu da olmaz.

Bu ülkeye kim  bir çivi çakarsa, ona saygı duymalıyız. Onu alkışlamalıyız ki, öbürü de çivi çakmayı düşünsün. Yoksa çakılan çivilerden ne hanedan, ne yandaş ne de yalakalar beslenmesin.

Kurşunlu'da bulunan her insanımızın aynı partiden olması mümkün değil. Olursa da yanlış olur.
Siyasi partiler değişik görüşleri taşıyan demokrasinin renkleridir. Ama netice olarak bu ülkenin insanıyız. Ve birarada yaşayarak  demokrasimizi geliştirmeye gayret göstermeliyiz.
O yüzden bazı konularda daha objektif davranmalıyız.

Mesela sayın başbakan diyor ki, biz 3'üncü döneme de talibiz. Yola devam diyor. Birlikte yürüleyim  şarkısını söyleyelim diyor.

Sayın başbakan yola nasıl devam edeceksin.

Bunu iyi düşünmek lazım. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren vatandaşların, başını yastığına koyduğunda şöyle bir düşünsün. Ben bu Adalet Kalkınma Partisine oy verdim verdim, 2002 yılında yapılan seçimlerde oy verdim mi? Verdim.

Eğer 2002 yılı ile 2011 yılını karşılaştırdığınızda, bir normalleşme, bir iyileşme yoksa!
Muhtelif kara propaganda ile, yoksulun istismarı ile, paket demokrasisi ile, seçimden seçime, bayramdan bayrama yoksulu ziyaret ederek, insanları istismar ederek iktidar olmak ise o zaman 3. dönemin vebalini beraberce taşımış olursunuz.

İşsizlik 6 milyona yaklaştı. İşsizlik bir sorundur fakat sosyal rahatsızlığın da kaynağıdır. İşsizlik çözülmeden istikrar bulunmaz, suç unsurları azalmaz. Onun için çözülmesi lazım.
Değerli belediye başkanımız biraz önce Kurşunlu'da yapılan yatırımlarla işsizliğin bölgede gelecekte en aza ineceğini işaret etmiştir. Bu ne güzel bir haber. İşçiye iş veren işadamlarının eli öpülür.

Türkiyenin ekonomisini ve rantını süpüren, olmadık şirket ve olmadık ihalelerle insanları sömürenle bunları ayırdetmelisiniz.

İşte aynı şekilde Çerkeş'te, aynı şekilde org. sanayi bölgesinde yeni yeni iş alanlarının kurulmasından bahsediliyor. Mesele burada, hangi iktidar, hangi işadamı yaparsa yapsın, yeter ki istihdama katkı, katma değere katkı sağlasın.
Bunlar hangi dönemde olursa olsun memleketin hayrınadır.
Bugün siyasi iktidar bir tarafta rant ekonomisi, bir tarafta sadaka ekonomisi.

İnananlar inanmayanlar, ilericiler gericiler, 36 etnik grupçular hep bu iktidar döneminde türedi.
Şimdi rant ekonomisinden geçinenlerle sadaka ekonomisinden geçinenler olarak ikiye ayrıldı.
Şu bölünmüş yollar meselesi. Bölünmüş yollar yaygınlaştıkça, trafik kazalarının azalmış olması, kısa sürede insanların bir yere gitmesi güzeldir. Ancak bölünmüş yollara heveslenerek Türkiye'yi de bölmenin hevesinde olmanın anlamı yok.

Ama esas önemli olan rant ekonomisinde kim ne kadar para kazanıyor. Bu paraları kazananlar kim? Milyarder sayısı arttı deniliyor. Hangi üretimle, hangi işçi çalıştırmayla arttı. Yoksa tamamen ihalelerle, haksız kazançlarla, özelleştirmelerle, imar planlarındaki değişikliklerle, istanbulu rant haline getirmekle.

Öbür tarafta da yoksul insanımızı paketlerle aldatıyorlar. Devletin imkanlarıyla paketler hazırlatılıyor, yoksullar arasında devamlı akp'ye oy verenler tespit ediliyor. Adam biraz düşündü mü onu defterden siliyorlar. Bir daha kapısının önünden geçmiyorlar. Bu pakette neler var? Ne kadar sağlıklıdır, ne kadar küflenmiştir bilinmez. Bir paket geliyor, çocukların ihtiyacı diya alıyor.

Bugünkü iktidarın paket demokrasisi ve sadaka ekonomisinden oy, rant ekonomisinden yandaş zengin ediyor. Hal böyle olunca da, 39 gün kaldı. Yine paket uygulamaları başlayabilir.
Yoksul olabiliriz, varlıklı da olabiliriz. Bugün varlıklı olan yarın yoksul olabilir. Ama yoksul olan arkadaşlarımız paketle iktidarın kölesi olmasınlar. Paket sizin hakkınızdır. Herkesin gelirinden Sosyal Yardımlaşma Fonuna ayrılan paralardan geliyor. Bunun içerisinde AKP'li olup da Türkiye'yi yiyenlerin bir kuruşu yok. Vergi verip vermediklerini de inşal. iktidar oldğumuzda inceleme yaparak göreceğiz hepsini. Bu paket, devletin kaynaklarından aktarılıyor. Bu sizindir. Bu helaliniztdir. Paketi alın. Çoluğunuzla çocuğunuzla helal olsun. yiyin için, ama sakın ola ki paketi getirenlere mahkum ve mecbur olmayın. Alın paketi, vurun tokadı gitsinler.

Böyle mi devam etsin. Bunun bir çıkış yolu yok mu, bizim kültürümüzde bunun yanında bulunan, yoksulu en aza indiren bir yol yok mu. Bulamaz mıyız. Evet arkadaşlarım, buluruz. Yaşa ve Yaşat ilkesine uyarak, sosyal devlet anlayışımızdan bir yol bulduk. Hilalkart.

Hilal kart bir banka kredisi değildir. Geri ödemesi, faizi olan bir kart değildir. Hilalkart, devletin yoksullar için  ayırdığı kaynağın,  banka hesabına yatırılarak harcanması için verilen bir karttır.
Başkasına el açmak için değil, bu hilal kart onun alnı açık, başı dik, namerdi muhtaç olmadan, eşinde dostunda, ziyaretinde, bu ülkenin birinci derece vatandaşı gibi, gururla haysiyetiyle dolaşmasını sağlayacak bir karttır.

Bu kartı alan arkadaşımız, evden çıkışta çocuklarının ihtiyacı neyse onu karşılayacaktır. Kartı verecek, karşıdaki Akdemir marketin sahibi olan kardeşimiz, verdiği malın parasını bankadan alacak.

Bu kart yoksula verilecek, yoksulluğunu karşılayacak bir gelir seviyesinde verilecektir. Asgari ücretin 825 tl olmasını biz vaadediyoruz. Bu hilalkart asgari ücretten aşağı olmayacaktır. Böylelikle buradaki esnaf kardeşim, toptancıya gidecek. Sosyal Yardımlaşma Fonundaki kaynak piyasaya akacak. Böylece de namerde muhtaç olmadan milletimiz huzur içinde yaşayacak. Sizlerden MHP'ye destek olmanızı istiyor, Allah'a emanet olunuz."

MHP LİDERİ ILGAZ VE ÇANKIRI MİTİNGLERİNİ DE GERÇEKLEŞTİRDİ
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli beraberinde Çankırı milletvekili Ahmet Bukan ve milletvekili adayları Dr. Şahin Eraslan, Hüseyin Yakar, İl Başkanı Ali Acubınar ile çok sayıda partili ile Çankırı çalışmalarını akşamın geç saatlerine kadar sürdürdü. Dr. Bahçeli Ilgaz, Korgun ve Çankırı'da halka hitab ederek, geç saatlerde Çankırı'dan Ankara'ya dönüş yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler