Bakan Yerlikaya, AKP'li Belediye Başkanı'nın yargılanmasına izin verdi

Bakan Yerlikaya, AKP'li Belediye Başkanı'nın yargılanmasına izin verdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın Nazilli'de iddiaların hedefindeki Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın yargılanmasına onay verdi.

HALK TV'de yer alan habere göre, Aydın'ın Nazilli ilçesinde Revizyon İmar Planı'nı mevzuata aykırı, imar kirliliğine ve kentin siluetinin bozulmasına neden olacak şekilde değiştirme ve belediyeye ait arazilerin üzerindeki ürünleri bazı şahıslara ihalesiz verme suçlamasıyla önceki dönem ve mevcut belediye başkanı Kürşat Engin Özcan ile meclis üyelerine yargı yolu göründü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya imzasıyla başkan ve meclis üyeleri ile iki bürokratın yargılanmasına izin veren yazısı taraflara tebliğ edildi.

MOBBING İDDİASINA SORUŞTURMA YOK

Seçildiği İYİ Parti'den istifa ederek 23 Kasım 2022'de AKP'ye geçen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile Emlak İstimlak Müdür Vekili Ali Dürge hakkında belediye arazileri üzerinde bulunan portakal, zeytin, ot gibi ürünleri ihale yapılmadan, rekabet şartları oluşturulmadan, tutanakla bazı kişilere verilmesi suçu işledikleri belirlendi.

Yerlikaya, AKP’li başkan Özcan'a görevli personele mobbing uygulama suçlamasına ise soruşturma izni vermedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler