Başbakan Erdoğandan yerel seçim talimatı

Başbakan Erdoğan'dan yerel seçim talimatı

Yerel seçimler için kurmaylarıyla bir araya gelen Başbakan Erdoğan, milletvekilleri ve teşkilat yöneticilerine uyarı.

Mart ayında yapılacak yerel seçimler Başbakan Erdoğan ve AK Parti'nin öncelikli gündemi haline geldi. Erdoğan, parti ve kurmayları ile yaptığı toplantılarda yerel seçimlerde AK Parti'nin mevcuttan daha fazla belediye kazanmasına verdiği önemi dile getirdi. Yerel seçimlerde adayın önemine dikkat çeken Erdoğan'ın, "Eş, dost, akraba, arkadaş diye birini getirip aday yapmayın. Seçimi alacak adaylar istiyorum" dediği öğrenildi.
 
TOPBAŞ'IN OY ORANI AYNI KALDI
AK Parti daha önceki seçimlerde olduğu gibi adayları kesinleştirirken milletvekili, bakan, teşkilat yöneticilerinin kardeş ve çocuklarının aday olmasının önleyecek bir karar da çıkartabileceği belirtiliyor. AK Parti, doğru isimleri aday olarak seçmek için ise araştırma yaptırıyor. Son ankette mevcut belediye başkanlarının desteğinin yanında vatandaşın kimleri başkan adayı olarak görmek istediği de soruldu. Ankette kulislere sızan ilk bilgi ise AK Parti içinde yanıtı merak edilen "Gezi olayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın durumunu nasıl etkiler" sorusunun yanıtı oldu. Daha önceki anketlerde parti ile aynı oyu ya da partinin birkaç puan üstünde oy alan Kadir Topbaş'ın desteğinde de bir değişiklik olmadı. Daha önceki anketlerde yüzde 57-58'ler civarında destek gören Topbaş'ın oy oranları aynı düzeyde kaldı.
 
BAŞKANLAR BAKANLIĞA
AK Parti kulislerinde son günlerde ilginç bir senaryo konuşulmaya başladı. Bu senaryoya göre bazı bakanlar büyükşehir belediye başkan adaylıklarına kaydırılacak. Erdoğan, belediye başkan adayı olarak gösterilmeyecek bazı isimleri ise bakan olarak atayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler