Başbakan Erdoğanın son grup konuşması

Başbakan Erdoğan'ın son grup konuşması

Başbakan, AK Parti'nin oy oranını açıkladı...

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Yapılan son anketlerde AK Parti'nin oy oranının yüzde 52'ye yükseldiğini açıklayan Erdoğan, Türkiye için 2023 ve 2071'den sonra, yeni bir hedef daha ortaya koydu: 2053!

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 
 
"AK PARTİ'NİN OY ORANI YÜZDE 52"
AK Parti'nin dağılacağını tahmin edenler yanıldılar, sonra fitneye fesada başvurarak bizi yok etmeye çalıştılar başaramadılar. Kızılcahamam'da AK Parti'nin nasıl bir arada olduğunu dosta düşmana gösterdik. 
 
Anketlerde AK Parti'nin oyu yüzde 50'nin de üzerine çıkarak yüzde 52 civarında. Engelleri kaldırıp her alanda hizmetler hayata geçirdiğimizde oyumuz daha da artacaktır. 2023 hedefindeyiz. Bu hedeflere kararlılıkla yürüyoruz. Eylül ayında bir başka hedefi 2071'i ilan etmiştik. Biz o tarihi göremesek de bugün doğan çocukların böyle bir hedefle büyümesi için yolu hazırlıyoruz. Bugünün gençlerinin erişecekleri bir başka yıl dönümü de bugün burada ilan etmek istiyorum; İstanbul'un fethinin 600. yıldönümünü de AK Parti'nin hedefleri arasına koyuyoruz. Şahsım dahil bir çoğumuz o tarihlere de erişemeyecek. Daha müreffeh bir Türkiye yaratmak için şimdiden kolları sıvıyoruz ve 2053 yılını başka bir hedef olarak önümüze koyuyoruz.
 
Bizim neslimize birer Fatih olma şuuru vermedi, ama biz bugünün gençlerine iddialı hedefler sunmak zorundayız. Arif Nihat Asya Fetih mısralarında diyor ki;
 
Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini... 
Göster : Kabaran sular nasıl yıkar bendini ? 
Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini 
Şu kırık abideyi yükseltecek taştasın; 
Fatihin İstanbulu fethettiği yaştasın.!
 
YENİ HEDEF 2053
2053 ve 2071 hedefleri için yeni Fatihler yeni Alparslanlar yetiştirme özgüvenini de gençlerimize aşılayacağız. Muhalefetin 2053 yılında ne olduğunu tahmin etmek zor değil. Bahçeli 140. yılında MHP'nin nasıl 40 yıl sonra iktidara geleceklerinin hesabını yapacaktır. Allah ömür verir de 2053'e ulaşırsak biz durmak yok yola devam diyenelerden olacağız. 2053 yılında tek parti CHP döneminin zulümlerini hatırlatıyor olacağımızı idda edenler olabilir. Biz o gün hayatta olrusak yerimizi çoktan gençlere bırakmış eserlerimizle gurur duyanlardan oluruz inşallah. 
 
28 ŞUBAT'TA KAPANAN VAKIFLAR AÇILACAK
Hükümet olarak vakıf geleneğine ve vakıf geleneğinin yeniden canlandırılmasına özel önem verdik. Türkiye genelinde 2.6 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. 70 bin kişiye istihdam sağlandı. 20 bin ihtiyaç sahibine el uzatıldı. 10.5 yılı içerisinde Yenikapı Mevlevihanesi'nden Diyarbakır'a kadar 4 bini bulan tarihi eserlerimiz onarılmış durumda. Dün Bakanlar Kurulu'nda vakıfların mağduriyetini gideren adımlar attık. 28 Şubat'ta vakıflarımız ciddi şekilde mağdur edilmişti. 28 Şubat süreci sonucunda 9 vakıf kapatıldı. Zöhre Ana Sosyal Hizmet Vakfı kapatıldı. Sahabe Eğitim ve Kültür Vakfı bu şekilde kapatıldı. Şimdi bu mağduriyeti gidermek için bu vakıfların yeniden kurulmasına imkan sağlayan tasarıyı Meclis'e gönderiyoruz. Bu vakıflar hayatta bulunan kurucularının başvurusu ile yeniden amaçları kapsamında hizmete başlayabilecekler. Bu taşınmazlar tescilinden itibaren yeni vakıflara teslim edilecek. Elde edilen kira ve satış bedelleri de bu vakıflara iade edilecektir. Binlerce öğrencinin elinden tutmuş vakıflara hakkını teslim edecek bu uygulamanın hayırlara vesile olmasını diliyorum.
 
HALKBANK ÖRNEĞİ VE ZİRAAT BANKASI KREDİLERİNDE
1 PUANLIK FAİZ İNDİRİMİ MÜJDESİ
2001 yılında Halkbank zarar ettiği için kapatılması planlanan bir bankaydı. Kapısına kilit vurulması planlanan Halkbank'a 13.5 milyar dolar piyasa değeri biçiliyor. IMF baskısıyla 353 şubesi kapatılmıştı. Şimdi ihtiyaç nedeniyle 50 yeni şube açıyor. Hazineye 15 milyar lira 2003'ten bu yana kaynak aktararak Avrupa'nın en hızlı büyüyen bankası oldu. Bu iktidar yolsuzluk hortumlarını kesen bir iktidar olmuştur. Esnafın çiftçinin cebine bağlanmıştır.
 
Halkbank'ta kredi kullanan esnaf sayısı 38 bin kişiydi. Şu anda 260 bin esnafımız Halkbank'tan kredi kullanmış durumda. Esnafın kullandığı kredinin üst limidine bakıyoruz en falza 5 bin TL. Şimdi 125 bin TL oldu. Ben bunu esnaf kardeşlerime özellikle anlatıyorum. 
 
Daha önce uygulanan kredi faiz oranı o zaman yüzde 47'ydi. Biz bu oranı yüzde 6.5 ile yüzde 7-8 aralığına kadar düşürmüştük. Biz geçtiğimiz hafta verdiğimiz müjde ile bu oranı yüzde 4 ile yüzde 5 arasına kadar geri çektik. Banka ve kefalet Kooperatifleri'nin kesintilerini azalttık ve istihbarat primini de tamamen kaldırdık. Bugün Çiftçilere güzel bir müjdemiz var. Ziraat Bankası'nın görev zararı 19 milyar liraydı. Ayakta dahi duramıyor millete 19 milyar liralık fatura ödetiyordu. 10 yıl içinde bu banka kamuya 20 milyar lira kaynak aktardı. Dün alıyordu şimdi veriyor. Banka zarardan kurtulup kara geçti. Ziraat bankası 2002 yılında 28 bin çiftçiye 227 milyon kredi vermişti. 2010 yılında ise 960 bin çiftçimize 19 milyar lira kredi verildi. Eyy benim çiftçi kardeşim sizin emeğinizi kimler sömürdü ve emeğinize kimler sahip çıkıyor. 10 yılda çiftçimize aktarılan kaynak 58 milyar lira. Geliyorum faize; çiftçimizin Ziraat'te kullandığı faiz yüzde 59'du. 2004 yılında biz sübvansiyon uygulamasını başlattık ve son olara yüzde 0, 5-9 aralığına kadar çektik. Birer puan daha indiriyoruz, yüzde 9 olan yüzde 8'e, yüzde 5 olan kredi faizleri de yüzde 4'e düşüyor. 
 
BAHÇELİ SAĞ KULVARDAN ÇARKÇILIKTA CHP LİDERİNİ SOLLUYOR
Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte CHP MHP ve statiko partileri ellerinden geleni yapmaya başladılar. Aziz milletime 1999 yılındaki süreci aktarmıştım. CHP'nin MHP'nin gözünde millet bidon kafalıdır göbeğini kaşıyan adamdır. Bunlar milletin her şeyi unuttuğunu zanneder. Dün en güçlü şekilde savunduklarının bugün karşısında dururlar. CHP Genel Başkanı çarkçıbaşı olarak vasıflandırıldı. Ancak MHP Genel Başkanı çarkçılık konusunda CHP Genel Başkanını sağ kanatta ciddi ciddi zorluyor. 
 
YAPILAN GÖRÜŞMELERDEN HABERİN YOKSA
SEN BOSTAN KORKULUĞU MUSUN?
MHP Genel Başkanı hala suskun ve bu çarkı tekrar tekrar hatırlatacağız.. 1999 sürecini hatırlatarak o süreçte yaşananları MHP liderinin maskesini düşürmeye devam edeceğiz. Bütün teşkilatımızın MHP teşkilatına anlatmaya devam edeceğiz. O gün İmralı ile görüşen MİT müsteşarıyla ben de çalıştım. Bu süreç yeni bir süreç değil. TSK da İmralı'da görüşmeler yapıldı. Yapılan yeni bir iş değildir. Yapılması gerekir zaten. Bugün nasıl devletin istihbarat unsurları İmralı'da görüşme yapmışsa o gün de yapıldı. Eğer haberim yok diyorsan sana sormazlar mı sen o hükümette bostan korkuluğu muydun? Terör örgütü en zayıf anında olmasına rağmen bitirilmeye çalışılmamış yeniden palazlandırılması için fırsat sağlanmıştır. AK Parti iktidara geldiğinde PKK hemen harekete geçti. 1999'da kükremeyen Bahçeli şimdi aslan kesiliyor. İmralı ile görüşmek bölücülük ve ihanetse sana göre bölücülüğe niye ortaktlık ettin. CHP ve MHP'nin  İşçi Partisi'nin yedeği haline geldiği ortadadır. Omuz omuza eylem yaptıklarını görürsünüz. MHP il başkanları ve İşçi Partililerin aynı karede olduklarının fotoğrafları elimizde. Suriye'de zaten son derece trajik bir durumda olan soykırım girişimiyle tahammül edilemez bir boyuta ulaştı. 
 
KALBİNDE ZERRE KADAR EHLİ BEYT SEVGİSİ TAŞIYAN
BU KATLİAMA İZİN VERMEZ
Kayıpların miktarı henüz bilinmiyor; 250 ila 1000 kişinin katledildiği belirtiliyor. Annesinin abisinin yanında katledilmiş bebekler var. Toplu halde yakılmış insan görüntüleri var. Her kim alınırsa alınsın hangi CHP alınırsa alınsın; kalbinde zerre kadar merhamet olan bir insan böyle bir katliam yapamaz. Kalbinde zerre kadar inanç olan böyle bir vahşete ortak olamaz. Kerbela acısından yüreğinde zerre miskal taşıyan ehli beyt sevgisi taşıyan birisi böyle bir katliama izin vermez. Böyle bir vahşetin arkasında duramaz görmezden. Banyas'taki manzara kadar en az Kerbela kadar acıdır ve katiller de en az Yezid kadar alçaktır. Hasan'a Hüseyin'e saldıranlar, o yavruları şehit edenleri niçin Yezid ilan etmiyor. Onlar da birer Yezid'dir. İnanın baba Esad bile bu kadarını yapmadı. Hama Humus katliamında Humeyni Baba Esad'ı huzuruna kabul etmedi. Aylar sonra neden kabul etti?
 
AĞZINDA EMZİK OLAN BEBEĞE KURŞUN SIKILIYOR
Şimdi aynı makamda bulunanlar bu sürece ne kadar daha destek vereceksiniz? BM ve Güvenlik Konseyi bu katliamın altında kalkamaz. Ağzında emzik olan bebeğe kurşun sıkılıyor. Ben o fotoğrafta o yavruların üst üste yığıldığını gördüğüm zaman kahroldum. Batsın sizin insanlığınız. İsrail'in saldırısı da hiç bir şekilde kabul edilemez. Bu saldırılar Esad'ın eline sunulan altın tepsideki kozlardır. Golan tepeleri için bir damla ter dökmeyen Esad'ı İsrail'in bu operasyonları da kurtaramaz. Uluslararası toplumun özellikle İslam dünyasının bu soykırım karşısında derhal ayağa kalkması gerekiyor. Uygulayıcı kararlar alınmalı. Banyas'la ilgili somut tedbirler alınmaldırı. Esad canisinin giderayak daha büyük trajediler bırakması engellenmelidir. Füzeler bombalar rahatlıkla kullanılabiliyor. Banyas'ta katledilen kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum.
 
"PKK'NIN AÇIKLAMASI YANLIŞ"
Başbakan Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada ''PKK'nın çekilme açıklamasını eleştirerek, "Terör örgütünün çekilme ile ilgili tarih açıklaması yanlış. Nasıl girdilerse öyle çıkarlar. Bizim için esas olan silahları bırakıp ülkeyi terk etmeleriydi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler