Başbakan Erdoğanın son grup konuşması - İZLE

Başbakan Erdoğan'ın son grup konuşması - İZLE

Oğlu askerde olanlara maaş...

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:
 
Somali'deki patlamada yaralanan 3 Kızılay personeli ambulans uçak ile Türkiye'ye getirildi ve biri hastaneden taburcu oldu. Patlamada hayatını kaybeden araç sürücüsü arkadaşımız için de Allah'tan rahmet diliyorum.
 
Geçtiğimiz hafta Somali ve Somaliland Cumhurbaşkanları ile görüştük. Somali giderek gelişiyor. Biliyorsunuz ki Somali ve Somaliland arasında bir gerginlik var. Biz bu gerginliğin bitmesi ve birleşme gerçekleşmesi için aracı olacağız. Bu noktada iki ülkenin de Cumhurbaşkanları ile geçtiğimiz hafta Ankara'da bir araya getirdik.
 
video
 
Geçtiğimiz hafta bir heyetle beraber Kırgızistan ve Moğolistan'ı ziyaret ettik.  TİKA eliyle Moğolistan'da birçok projeyi tamamladık.
 
“MYANMAR İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”
Myanmar’la ilgili olarak atılması gereken adımları atacak, insani konuda ne yapılması gerekiyorsa bunları yapacağız. Myanmar maalesef bu yardımlara da kapalı durumda. Burada BM’yi de devreye sokmak suretiyle adımları atacağız.
 
Bişkek’te görüşmelerimiz oldu. Türkiye ile Kırgızistan arasındaki toplantıyı da Bişkek’te bakanlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik.
 
Orhun Abideleri’ne kültür bakanımız gittiler. Oradaki çalışmalarımız hakkında incelemelerde bulundular. Biz de ecdadımızdan önemli izler taşıyan Tonyukuk Abideleri’nin bulunduğu yere gittik. Ulaşım gerçekten zordu, bozkırda arazi araçlarıyla anıtlara ulaştık. Bizim için bu konularda zor yoktu ama ben milliyetçiyim diyenlerin iktidardayım dedikleri dönemde bir kere uğramadıkları yere biz geldiğimizden bu yana ulaştık, ulaşıyoruz ve bir taraftan da inşa ediyoruz.
 
"BAHÇELİ'YE İTHAF OLUNUR"
Biz sadece bu ülke sınırları içinde iş yapmıyoruz. Dünyadaki tüm miras varlıklarımıza sahip çıkıyoruz. AK Parti iktidarı sadece 780 bin kilometrekareye tıkanıp kalmadı. Çok milliyetçi olduğunu savunan Bahçeli'ye ithaf olunur. Ama işine gelmez. Sadece hakaretle geçiştirmeye çalışır. Bağırmakla, çağırmakla haklılık elde edilmiyor. 3.5 sene sen iktidar oldun bu ülkede. Ne yaptın? Bunu millete anlatmak zorundasın. Zatenn milletin sana ne verdiği ortada. Verdikleri oy oranı ortada.
 
"BAHÇELİ'NİN YAPTIKLARI MI MİLLİYETÇİLİK, BİZİM YAPTIKLARIMIZ MI?"
Milliyetçilik, slogan atmak, gençleri birbirine kırdıracak çağrılar yapmak değildir. Milliyetçilik, 'Milliyetçiyim' diyenlerin boşalttığı devlet kasasını doldurmaktır.
 
Milliyetçilik nutuk atmak değildir, milliyetçilik slogan atmak değildir, milliyetçilik devletin kasasını boşaltmak değildir, milliyetçilik dünyanın her yerine ulaşmak ve barış mesajları dağıtmaktır. Şu anda Merkez Bankamızın döviz rezervi 127 milyar dolara çıktı, işte asıl milliyetçilik budur.
 
Devlet Bahçeli çıkmış yine bugün atıp tutuyor. Sen gittin IMF'ye borçlandın, biz bu borçları temizledik. Ey MHP'ye gönül veren kardeşlerim; bu mu milliyetçilik, yoksa bizim mi yaptığımız milliyetçilik.
 
"MAZİ KALBİMDE BİR YARADIR"
Kılıçdaroğlu, bizim tarih bilmediğimizi iddia etti. Biz tarihi çok iyi biliriz. Biz tarihi Göktürk Anıtları'ndan, Tonyukuk Anıtları'na kadar, İstanbul'un Fethi'nden Çanakkale'ye kadar iyi biliriz. Biz Kılıçdaroğlu'nun bir türlü öğrenemediği Cumhuriyet tarihini ve CHP tarihini de çok ama çok iyi biliriz. Bu kürsüden defalarca Dersim hakkında Kılıçdaroğlu'na ders verdik. Ama, 'Mazi kalbimde bir yaradır' derler ya işte Kılıçdaroğlu'nun tarihinde de Dersim bir yaradır.
 
KILIÇDAROĞLU'NA KARNE
Kılıçdaroğlu'nun Dersim tarihi sıfır, CHP tarihi sıfır, demokrasi tarihi sıfır, İstanbul şehir tarihi sıfır, aday olduğu ilçeyi falan bilmez. Kağıthane’ye Kağıttepe diyecek kadar. Futbol tarihi; o da sıfır. Lefter’i orta sahadan alıp kaleye geçirecek kadar sıfır... İslam ve Türkiye tarihi yıldızlı sıfır.
 
AKİL İNSANLAR HEYETİ
Akil insanlar heyeti bölgelerde çalışmaya başladı. Hakaretlere ve edepsiz kışkırtmalara rağmen akil insanlar çok güzel çalışmalar yapıyor. Verilen mesajların güçlü ve etkili olduğunu görüyoruz. Bu arkadaşların hepsinin bu toplumda bir karşılığı var. Ama bu hakareti yapanların toplumda bir karşılığı yok. Çok farklı inanç ve ideolojik görüşlerden oluşan insanlardan oluşuyor. Program arkadaşlarımıza ait. Biz onlara dedik ki; 'Yol haritanız size ait kimlerle görüşeceksiniz istediğiniz gibi görüşeceksiniz. Size inanıyor ve size güveniyoruz.' Şu ana kadar da bunu başarıyla yürütüyoruz.
 
Bu kenetlenmeyi hazmedemeyenler, sindiremeyenler provokatif eylemlere girişebiliyorlar. Olumsuz hadiselerin son derece cüzzi ve marjinal olduğunu görüyoruz. Sevindirici haberler geldikçe göreceksiniz CHP de MHP de yanlız kalacak tarih karşısında mahcup olacaklar. Burada şu hususu özellikle ifade etmek istiyorum; akil insanlar sadece bu sürecin bir tanesidir.
 
"HAYIRLI KONUŞMAYANLAR, SUSARAK KATKI VERSİNLER"
Bazıları süreci sadece izlemekle yetiniyor. Bu mesele sadece AK Parti'nin, akil insanların meselesi değil. Çözümün parçası olmayanlar sorunun parçası halinde olur. Böyle hayati bir meselede hayırlı konuşmayacak olanların, susmak suretiyle sürece katkı vermelerini rica ediyorum. AK Parti olarak biz de sahada yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bakanlarımız, milletvekillerimiz, onların eşleriyle birlikte umudu yeşertmenin tatlı gayreti içerisindeyiz.
 
"ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER İÇİN YENİ DÜZENLEMELER YAPTIK"
Bu süreçte şehitlerimizin hatırasına asla gölge düşürmeyeceğiz. Şehit aileleri bize emanettir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi kurduk. Onlardan gelen talepleri dikkate aldık ve birtakım düzenlemeleri kanunlaştırdık. Şehit yakınları ve gazilerimiz için bugünden itibaren yeni bir düzenleme başlatıyoruz. Şehit yakınlarına verilen istihdam hakkını 2'ye çıkardık. Vazife malulu yakınlarına ise 1 istihdam hakkı vereceğiz. Terör saldırılarında yakını hayatını kaybetmiş veya malul olanlara 1 istihdam hakkı geliyor. Bu vatandaşlarımız sosyal güvenceleri olsun veya olmasın maaş da bağlanacak. Vazife malullüğü kapsamında eğitim yardımı da yapacağız. Tüm şehit yakını ve gazilerimize su ve elektrik yardımı yapacağız.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler