Başbakan Erdoğanın son grup konuşması - İZLE

Başbakan Erdoğan'ın son grup konuşması - İZLE

Erdoğan bazı müjdeler vermekle birlikte Gezi Parkı olaylarını da değerlendiriyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında konuşuyor.
 
İşte o konuşmadan satır başları...
 
Bazı müjdeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Fatih Projesi hızla devam ediyor. Önemli adımı olan, tablet bilgisayarların temini ihalesinde ön yeterlilik dosyalarını dün itibariyle aldık. Dağıtacağımız 10 milyon 600 bin adet tabletle ilgili olarak önemli bir adım atmış oluyoruz.
 
Bu ihaleyi kazanacak firmalara, yerli araştırma geliştirme merkezi kurma şartını getiriyoruz. Bu firmalar üç yıl içinde Türkiye’de yatırım yapacaklar ve üretim yapacaklar. İhaleye sektörün en büyükleri konumundaki firmalar katılıyorlar. Adeta devrim niteliği taşıyan bu gelişmenin öğrencilerimize öğretmenlerimize velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.
 
ERDOĞAN'IN KONUŞMASI 
 
video
 
'600 ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI'
Engelli öğretmen adayı kardeşlerimizi ilgilendiriyor. Geçtiğimiz Şubat ayında, engelli kardeşlerimizin de öğretmen olabileceğini müjdelemiştim. Kısa bir zamanda bakanlığımızın da katkılarıyla altyapı oluşturuldu.
 
1 Temmuz 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar 46 branşta 600 öğretmen alımı için işlemleri başlatıyoruz. 600 engelli öğretmen adayı arkadaşımız 2013-2014 eğitim yılından itibaren çocuklarımızı eğitmeye başlayacaklar.
 
'KAMUDA ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİYE KADRO'
Gelelim çok daha geniş bir kitleyi ilgilendiren müjdemize. Yapacağımız bir düzenlemeyle kamuda çalışan bir kısım sözleşmeli personelin devlet memurları kadrosuna geçmesine imkan tanıyoruz. 25 Haziran 2013 tarihi itibariyle, bundan sonrası geçerli değil. geçmişe yönelik görevde bulunan;
 
1-657 sayılı kanunun 4b maddesine göre çalışan sözleşmeli personel
2-5393 sayılı belediye kanunun 49. Maddesine göre çalışan
3-4924 sayılı kanuna göre çalışan sözleşmeli sağlık personeli, devlet memuru kadrosuna geçebilecek.
 
Bu kapsamda 96 bin 500 personel bulunuyor. Buna ilişkin yasal düzenlemeyi de süratle yapmış olacağız. Yani tatile girmeden bu işi inşallah bitireceğiz. Sözleşmeli personelimize onların ailelerine hayırlı olsun diyorum. 
 
'GELİN BU MEYDANLARDA SÖYLEYİN'
Ankara, İstanbul, Kayseri, Erzurum’daki mitinglerde, halkın son gösterilere neler hissettiğini çok net gördük. Millet gösterileri büyük bir sabırla izledi. Aynı milletimiz o engin basiretiyle, o gösterilerle aslında ne yapılmak istendiğini gördü.
 
Gösteriler başladığı andan itibaren, gerek içerdeki medya kuruluşları, sosyal medya çok kapsamlı bir dezenformasyon kampanyası başlatmışlardı.
 
Yüz binler milyonlar, AK Parti’ye gönül verenler vermeyenler itidali temsil ettiler. Onlar yakmadılar, yıkmadılar. Tam aksine onlar demokratik haklarını özgürlük noktasındaki istismarları, yasaların kendilerine tanıdığı o alanlarda dile getirdiler. Bizim söylediğimiz bu zaten. Siz de bir şey mi söyleyeceksiniz, gelin bu meydanlarda yapın.
 
'ÇOK AÇIK SÖYLÜYORUM'
Yani şiddet hiçbir zaman zaferin müjdecisi değildir. Şiddet iter. Ötekileştirir. İster istemez bunu yapar. Onun için şiddete başvuranlar her zaman her daim kaybetmeye mahkumdur. Bu noktada siz eğer dürüstlükten demokrasiden yanaysanız, demokrasinin şartları bellidir. Gelirsiniz bunu her yerde yasal çerçeve içinde anlatırsınız ve seçim zamanı gelince sandıktan neticeyi alırsınız. İşte AK Parti’nin yaptığı budur.
Çok açık söylüyorum. Bu millet bu kampanyaları yutmadı. Millet neyin ne olduğunu, kimin nerede durduğunu, kimin ne yapmak istediğini gördü. Her zaman haklının yanında yer aldı.
 
'TÜRKÇE YERİNE İNGİLİZCE KONUŞMAYI TERCİH ETTİLER'
Zaten bu gösterileri kışkırtanlar, yönlendirenler milleti etkileyemeyeceklerini biliyorlardı. Başından itibaren uluslararası çevrelere seslendiler. Bu çevreler halkın arkalarından gelmeyeceğini de çok iyi biliyordu. Uluslararası medyayı muhatap aldılar. Türkçe yerine İngilizce yazmayı konuşmayı tercih ettiler.
 
'HALKIN TALEPLERİNE YÜZ ÇEVİRMEDİK'
Gösterilere katılanlar farklı katmanlardan oluşuyorlardı. Bizim hiç bir kompleksimiz yok. Halkın taleplerine yüz çeviren hükümet olmadık. Her bir grubun taleplerini dinledik dikkate aldık. 10.5 yıl boyunca yüzde 100'ün hükümeti olmak için hasasiyet gösterdik.
 
'ÜLTİMATOM SALLAYANLAR VAR'
Kabul ettiğimiz temsilcileri saatlerce dinledik, bizzat şahsım belediye başkanı ve vali samimi temsilcilerle görüştü. Adeta yeniçeri isyancı grupları gibi şu vali görevden alacaksın gibi ültimatom sallayanlar vardı, sen hangi iktidarla konuşuyorsun. 
 
'ÖNCE HADDDİNİ BİLECEKSİN'
Kalkacaksın sen şu emniyet müdürünü açığa al, şunu görevden al. Önce haddini bileceksin. Ne platformu olursa ol... Ayaklar ne zaman baş olmaya başladı. Milletin verdiği yetki var. Bu iktidarı kullanamaz duruma gelirse o zaman zaten bittik demektir. Millet bize tek başına iktidar yetkisi vermiş. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler