Başbakan Yardımcısı Çiçek, Çankırıda

Başbakan Yardımcısı Çiçek, Çankırı'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in Şabanöz'nden başlayan seçim turu Çankırı Merkez'de son buldu.

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankırı'ya getiremeyen Ak Parti İl Teşkilatı "Hiç değilse Başbakan Yardımcısını Çankırı'ya getirelim" (!) demiş olmalı ki, Ankara milletvekili adayı Cemil Çiçek'i Çankır'ya getirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek partisince düzenlenen ilçe mitinglerine katılmak için geldiği Şabanözü, Çerkeş, Kurşunlu, Ilgaz ve Çankırı’da halka hitap etti.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ÇİÇEK'İN GEZİSİNDEN
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLA

Şabanözü ve Ilgaz Belediye başkanlarını makamında ziyaret eden Cemil Çiçek, Kurşunlu’da yapımı devam eden seramik fabrikasında öğle yemeği yedi. Bakan Çiçek, burada toplanan işçilere de seslendi. Ilgaz ilçesinde sağanak yağmura yakalanan Bakan Çiçek, buradaki programını kısa tutarak Çankırı’da Şahinler Çay bahçesinde toplanan vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Çiçek’e gezi boyunca Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Ak Parti Milletvekili adayları Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz ile çok sayıda il ve ilçe parti yöneticisi eşlik etti.

İlk olarak sabah 9.30’da Şabanözü ilçe girişinde kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Cemil Çiçek, Şabanözü Belediye başkanı Ali Çapcı’yı makamında ziyaret etti. Devlet Bakanı Cemil Çiçek’e Belediye Başkanı Ali Çapcı tarafından ilçe hakkında kısa bir brifing verildi. 

Çankırı Sanayiyle büyüyecek
Belediye Meydanında vatandaşlara seslenen Ak Parti Çankırı Milletvekili adayı işadamı Hüseyin Filiz, Çankırı’nın sanayiyle büyüyeceğini söylediği konuşmasında Şabanözü’nde işsizliğin sıfır olduğunu söyledi.

Filiz,” Bu anlamda daha başka yapacağımız organize sanayi kuruluşlarıyla Çankırı’da işsizliği yeneceğimize inanıyoruz.  Geçmiş hükümetler döneminde faizlerin %100 olduğu ve sıkıntıya düştüğünüz dönemleri hatırlayın. Hastane kuyruklarında dolaştığınız ve hastalarınızın rehin kaldığı dönemleri hatırlayın. Tekrar aynı dönemleri yaşamak istemiyorsanız, istikrar sürsün istiyorsanız %50’lerde olan bir iktidar partiniz varken oylarınızı küçük partilere bölmeyin” dedi.

Türkiye Gelişirken Çankırı gelişecek
Daha sonra söz alan Ak Parti Milletvekili adayı İdris Şahin, Türkiye’nin önemli bir virajdan geçtiğini söyledi. Şahin konuşmasında, ”12 Haziranda bu virajı geçtiğimiz anda Türkiye’yi aydınlık yarınlar bekliyor. 2023 yılında Türkiye dünyanın en gelişmiş on devletinden birisi olacak. Türkiye gelişirken Çankırı gelişecek, Şabanözü gelişecek. Bizler size bunu vaat ediyoruz” dedi.

AYNI ALLAH'A İNANIRIZ

Ak Parti Çankırı Milletvekili adaylarının ardından Belediye Meydanında toplanan Şabanözülülere hitap eden Bakan Cemil Çiçek konuşmasına Hz Mevlana’nın ‘Beni bu semtin yabancısı farz etmeyin. Sizin mahallenizde kendi evimi arıyorum. Her ne kadar farsça söylüyorsam da aslım Türk’tür’ beyti ile başladı.

Çiçek, ”Biz aynı toprağın insanıyız. Aynı Allah’a inanırız. Aynı peygamberin ümmetiyiz. Aynı kıbleye yöneliriz. Aynı ezanı dinler ve ruhumuzu dinlendiririz. Bayrağımız bir, vatanımız bir, devletimiz birdir. Gerisi teferruattır” diye konuştu.

DEMOKRASİNİN KIYMETİNİ BİLELİM

Türkiye’nin Cumhuriyet kurulduğundan buyana 87 yılda 24.kez sandığa gittiğini söyleyen Bakan Çiçek, “Çok partili hayata geçtiğimiz 1950'den bu tarafa da 16 defa genel seçimler için sandığa gidiyor. Bunu niçin söylüyorum. Demokrasinin kıymetini bilmemiz ve kurumsallaştırmamız lazım. Demokrasiden vazgeçmemiz lazım. Akşam televizyonlarımızı açtığımızda Libya’da çatışma var, Tunus’ta kargaşa var. Mısır kaynıyor, Suriye’nin ne olacağı belli değil. Yemen’de kan gövdeyi götürüyor. Bunlar eski Osmanlı coğrafyası. Buralarda bizim şehitlerimiz var ve bu ülkenin yetiştirdiği kahramanların türbeleri var. Buralarda demokrasi yok. Buralarda diktatörlükler var. Halkı kimse hesaba katmaz ve halkın ne dediğinin bir önemi yoktur. Onun için İslam dünyası içerisinde bugün ufak tefek eksikleri olmakla birlikte demokrasiyle idare edilen tek ülke Türkiye’dir” diye konuştu.

DEMOKRASİYİ BİZE KAZANDIRAN MENDERES NİYE ÖLDÜ?

Bakan Çiçek sözlerinin devamında; ”Onun için dünyada yıldızı parlayan ülke Türkiye. Türkiye’nin bu konuma gelmesi kolay olmadı. Demokrasiyi bize kazandıran Menderes niye öldü? Vatanı mı sattı? Casusluk mu yaptı? Millete hizmetten başka ne suçu ne günahı vardı ki geceleyin geldiler 27 Mayısta apar topar bu insanları alıp Yassıadaya götürdüler. Bunu söyleyişimin sebebi şu. Çok partili hayata geçtiğimiz günden beri 60 yıl oldu. Bu 60 yıl kolay geçmedi. Demokrasiyi kurumsallaştırmak, halka değer vermek, halkı hesaba katmak adına bu ülkede bedel ödeyenler oldu. İdam sehpasına çıkarılanlar oldu. Bugünün Kıymetini bilmek için dün çekilen eziyetlerin sıkıntıların ne anlama geldiğini kendi vicdanımızda tartmamız lazım. Menderes dediğimiz insan bizi çarıktan soğuk lastiğe getiren insandır. Çoğumuz çarık giyerdik. Karasabandan pulluğa ve traktöre geçtik. İlk defa şekeri onun döneminde gördük. Vesikalar kalktı. Kıtlıklar ve yokluklar kalktı. İlk defa millet çayı ve şekeri onun döneminde gördü. Böyle bir insanı demokrasiyi tercik ettiği için bir gece yarısı aldılar götürdüler. Şimdi diyoruz ki Türkiye İslam devletlerarasında demokrasiyle yönetilen ve yıldızı parlayan tek ülke diyoruz. Ama uğruna şehitler verdik. Uğruna sehpalar kuruldu” dedi.

MİLLET VERDİĞİ KARARDA HİÇ YANLIŞ YAPMAD

Çiçek,”Belki bu milletin hepsinin yüksek tahsili yok. Bir kısmının lise tahsili yok, bir kısmı belki ortaokulu dahi okumadı. Ama bu millet Müslüman bir millet. Onun için derler ki, “müminin feraseti keramete denktir” bu milletin belki doktorası, mastırı, yüksek tahsili yok ama öyle bir feraseti var ki keramete denktir. Bu yüzden biz milletimize inanırız ve bu millet verdiği kararda hiç yanlış yapmadı. Sandıkta ferasetiyle her şeyi yoluna koydu” diye konuştu. Çiçek şunları kaydetti;

“Biz hizmet için varız. Şan şöhret için değil. İstikrarın olmadığı yıllar Türkiye’nin büyük kayıplara uğradığı, kan kaybettiği ve bir çivi dahi çakılmadığı yıllardı. O yıllar gelişmenin olmadığı ve Türkiye’nin her geçen gün küçüldüğü ve namerde dahi muhtaç olduğu yıllardı. Kendi emeklisinin çalışanının maaşını bile ödeyemeyip Gölcük depremi için toplanan yardımlarla, hibelerle, bağışlarlarla ve hayırlarla ödeyen bir Türkiye’ydi. Türkiye’de çağdaşlaşma, refah ve gelişme adına ne varsa bir partinin tek başına iktidar olduğu yıllarda var. Ondan sonra olmamış.”

“Türkiye geliştikçe birilerinin karnı ağrıyor ve rahatsız oluyor. Türkiye geliştikçe nasıl tökezletiriz diye bin türlü fitneyi fesadı ve tuzakları kuranlar var. Bunların içimizde iş birlikçileri, dışarıda da ağa babaları var. Türkiye sıradan bir ülke değil.

SİYASİ AMENTÜMÜZ HALKTAN GELDİ, HALKA DÖNECEĞİZ

Şabanözü’ndeki programının ardından Çerkeş ilçesine geçen Cemil Çiçek’i ilçe girişinde İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk ve Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan tarafından karşılandı. Daha sonra miting alanına geçen Cemil Çiçek, haktan gelip hakka döneceklerini söyledi.

Çiçek,”Siyasi amentümüz halktan geldik, halka döneceğiz. Bizim gücümüz halktandır. Biz halkın gücüyle iktidar olduk.  Bu millet büyük bir millet. Devletin devamı ülkenin istikrarı ve refahı için 12 Haziran önemli bir fırsat” diye konuştu.

KOALİSYONLAR SİYASETİN ÇATAL KAZIĞIDIR

Çiçek,”Türkiye çok partili hayata geçti 60 sene oldu. 30’unda istikrar var 30’unda yok. Biz neden istikrar sürüsün Türkiye büyüsün diyoruz, bizim istikrardan kastımız şu. Bir parti tek başına iktidar olsun. Çünkü yaşadığımız 30 yıllık tecrübe var.  Başka ülkelerin yaşadığı tecrübeler var. Çatal kazık yere geçer mi?  Geçmez. Geçmezse de iş yapılmaz. Koalisyonda siyasette çatal kazıklığıdır. Biri bir tarafa çeker biri bir tarafa.  Biri öyle olsun der, biri böyle. Cumhuriyet kurulalı 88 yıl oldu. Şimdi içinde bulunduğumuz hükümet 60. hükümet. Seksen sekizi, 60’a bölün 13-14 ayda bir hükümet kurulmuş bu ülkede. On bir günlük hükümetler var bu ülkede. Üç aylık, 5 aylık hükümetler var. Soruyorum size, 11 günde bu ülkede ne olur?  Türkiye gibi etrafı belayla çevrili bir coğrafyada üç aylık, beş aylık hükümetlerin bir şey yapabilmesi mümkün değil. Yapmadıkları içinde Türkiye’nin 30 senesi böyle geçti. İstikrarın olmadığı yıllarda insanlar bir kuru naneye muhtaç oldu. Benzin alacaklar ellerinde bidonlarla akşamdan sıraya girerlerdi. İki paket yağı bulamıyordu bu millet. Bu ülkeye ne yapıldıysa bir partinin tek başına iktidar olduğu dönemlerde yapıldı. Bu istikrarın sürmesi lazım sürmediği takdirde biz tekrar içe döneriz ve içi sıkıntılarla uğraşırız” diye konuştu.

NAMAZIN SEHİV SECDESİ VARDIR

Çiçek, “Namazın Sehiv secdesi vardır. Namazı yanlış kıldığında son oturuşta selamdan önce bir selam verisin sonra oturursun tekrar selam verirsin ve böylece namazını sağlamalaştırmış olursun. Namazın Sehiv secdesi var ama siyasetin yok. Bir yanlış yaptın mı 50 sene gidiyor. Bugün yaşadığımız sıkıntılar dünün yanlışlarıdır. Bugünkü zorluklar 30 sene öncesinin yanlışlarıdır” dedi.

fabrika-ak-parti-resim-03.jpg

FABRİKADA MİTİNG

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek partisince düzenlenen ilçe mitinglerine katılmak için geldiği Çankırı’da bir ilke de imza attı.

Kurşunlu’da yapımı devam eden Seramik Fabrikasına giden Cemil Çiçek, tesisin Çankırı’da en az 30000 kişiye iş ve aş kapısı olacağını söyledi.

Fabrika inşaatında çalışan işçilerin alkışları ve tezahüratları eşliğinde karşılanan Bakan Çiçek, fabrikanın kapalı alanı içerisinde işçilere seçim otobüsünün üstünden seslenen ilk siyasetçi olarak bir ilkede imza attı. Bakan Çiçek konuşması boyunca sık sık işçilerden büyük alkış aldı.   
Bakan Çiçek’in konuşmasını başlarında sarı ve beyaz renk baretleriyle adeta bir çiçek tarlasını anımsatan yaklaşık bin işçi dinledi.

Türkiye’de istikrar olmasaydı kimsenin buraya gelip bu fabrikaları kurmayacağını söyleyen Cemil Çiçek, “Üç ay sonra ülke sıkıntıya girecekse, 2 ay sonra Türkiye’nin ne olacağı belli olmazsa kimse gelip buraya iki katrilyona yakın parayı getirip verir mi? Biz Çankırı ve tüm bölgelerine önemli ölçüde teşvik veriyoruz. Bu teşvikler ve başbakanımızın sağladığı kredi destekleriyle bu fabrikalar buralara yapılıyor. Bizim kötü bir huyumuz var. Önce bu fabrikalar yapılacağı zaman olmaz der inanmayız. Sonra baktık ki iş büyüyor, oraya neden oluyor da buraya olmuyor diye bacağından ayırmaya çalışırız. Sonrada iş yoluna girdiği zamanda zaten ben demiştim deyip başköşeye geçeriz” diye konuştu.

BU TESİS ÇANKIRI'DA EN AZ 30 BİN KİŞİYE İŞ VE AŞ KAPISIDIR

Çiçek,”Ne demiş büyüklerimiz ‘İnsan odur ki koymalı dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.’ Burada 4000 kişi çalışacak. Her aileyi 5 kişi kabul ederseniz 2000 bin kişi eder. Buraya insanlar gidip gelecek yatıp kalkacak. Bu tesis Çankırı’da en az 30 bin kişiye iş ve aş kapısıdır. Bir memleketin gelişmesi ve büyümesi böyle olur. Lafla peynir gemisi yürümüyor” diyerek muhalefete ince bir göndermede bulundu.

Çiçek konuşmasının ardından işçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğle yemeğini fabrikada yiyen Bakan Çiçek, daha sonra Yıldızlar SSS Holding Grup Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu üyesi Muktedirbillah Sakin, Ak Parti Çankırı Milletvekili adayları İdris Şahin ve Hüseyin Filiz’le birlikte fabrika alanında araçlarıyla gezdiler.

Fabrika ziyaretinin ardından Kurşunlu’ya geçen Cemil Çiçek meydanda toplanan halka hitap etti. Ardından Ilgaz ilçesinde ilk olarak Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin’i makamında ziyaret eden Cemil Çiçek, sağanak yağmurun etkili olduğu Ilgaz programını kısa tutarak Çankırı’da Şahinler Çay bahçesinde toplanan vatandaşlara konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek daha sonra Çankırı’dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler