Başbakanın korumalarına silahlı saldırı

Başbakan'ın korumalarına silahlı saldırı

Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna saldırı düzenlendi! Bir polis memuru şehit olurken, bir polis memuru yaralandı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim gezisine devam ettiği Kastamonu'da konvoyuna teröristlerce pusu kuruldu. Saldırı sonucu bir polis memuru şehit olurken, bir polis memuru da yaralandı.

Kastamonu'ya 40 km mesafede Ilgaz ilçesi yakınlarında Soğuksu köyü Bostanlık mevkiinde meydana gelen saldırı sırasında Başbakan Erdoğan'ın konvoyda olmadığı öğrenildi. Erdoğan'ın saldırıdan bir süre önce helikopterle bölgeden ayrıldığı kaydedildi.

saldiri-ilgaz-resim-07.jpg

ORTALIK BİR ANDA CEHENNEM ALANINA DÖNDÜ

Kastamonu'dan ayrılan seçim otobüsü ve Başbakan'ın korumalarına eskort görevi yapan Kastamonu Bölge Trafik ekiplerine bağlı ekibe açılan ilk ateşte, polis aracı ağır hasar gördü. Silahlı ve bombalı saldırıda öndeki polis aracının yandığı öğrenildi.

polis-memuru-recep-sahin-resim-03.jpg

POLİS MEMURU RECEP ŞAHİN ŞEHİT!

Saldırı sonrası öndeki araçta bulunan polis memuru Recep Şahin (34) şehit olurken Metin Kuş adlı polis memuru da yaralandı.

Görevi başında şehit olan polis memuru Recep Şahin'in 2001 yılında polis olduğu ve 2 yıllık yüksekokul mezunu olduğu öğrenildi. Evli ve 6 yaşında Mustafa Burak isminde bir oğlu olduğu öğrenilen Şahin'in, eşinin de hemşire olarak görev yaptığı öğrenildi.

Öte yandan edinilen bilgilere göre 25 gün önce polisin Başbakan Erdoğan'a yönelik bir suikast düzenleneceği bilgisinin aldındığı ve korumaların teyakkuzda olduğu öğrenildi.

SİLAHLI VE BOMBALI SALDIRIDAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLA

Bölgede çatışmanın belirli bir süre yoğun olarak sürdüğü ve gazetecilerin çıkan çatışmanın korkusuyla araç altına saklandıkları bildirildi.

Polislerin ise teröristleri yaklamak için Ilgaz Dağı ormanlık alanda saldırıyı gerçekleştiren teröristleri takip ettiği öne sürüldü.

VİRAJI DÖNÜNCE TARANDI

Edinilen bilgilere göre seçim konvoyunun önünde yer alan polis otosu Ilgaz Dağında virajı döndüğü sırada çapraz ateşe tutuldu. Konvoydaki diğer araçlara ise kurşun isabet etmedi. Saldırıda ölen polis memuru Recep Şahin'in vücuduna 5 kurşun isabet ederken yanarak şehid olduğu öğrenildi. Kurşunların isabet ettiği diğer polis memuru Metin Kuş'un ise başından yaralı olduğu, Kastamonu'da tedavi altına alındığı öğrenildi..

Şehid polis memuru Recep Şahin'in Samsun nüfusuna kayıtlı ve evli olduğu öğrenildi.

TRAFİK DORUK OTEL ÖNÜNDE KESİLMİŞ DURUMDA

Şu dakikalarda bölgeye gelen özel harekatçılar ormanlık alanda terörist takibindeler. Bununla birlikte Çankırı - Kastamonu sınırında yol trafiğe kapatılmış durumda. Kastamonu yönünden Çankırı yönüne araç gelişi yok. Çankırı yönünden Kastamonu istikametine giden araçlar Ilgaz Doruk Oteli önünde bekletilmekte.

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun saatler 18.30'u gösterirken Doruk Otel önüne geldi. Bölge trafik ekipleri can güvenliği nedeniyle diğer araçları beklettikleri gibi Vali Uzun'un aracını da bu noktada bekletmekteler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler