Başına gelmeyen kalmadı

Başına gelmeyen kalmadı

Kadir Bacak, Ankara'da dolmuşta kaybettiği kimliği yüzünden yıllardır kabus yaşıyor.

Çankırılı Kadir Bacak, 2000 yılında Ankara'da bindiği bir dolmuşta cüzdanı ile birlikte çaldırdığı kimlik yüzünden başına gelmeyen kalmadı.

Haberin videosu için TIKLA

Ankara'nın Ulus semti Anafartalar Caddesinde dolmuştaki 6 yolcunun kimliğini çalan hırsız, araçta bir kadının çantasını kapkaç yöntemi ile çalmak isterken diğer yolcuların da müdahalesi sonucu kaçarak izini kaybettirdi. Aynı dolmuşta bulunan 6 kişi, kimliklerinin ve cüzdanlarının çalındığını fark edince İsmetpaşa'daki Anafartalar Polis Karakoluna giderek şikayetçi olup, ifade verdiler. Kimliğini çaldıranlar arasında bulunan Kadir Bacak, resmi prosedürleri yerine getirdi. Kayıp ilanı vererek kimliğini yeniden çıkartan Kadir Bacak, kredi kartlarını da iptal ettirdi. Ancak bunlar yetmedi. Kadir Bacak'ın başına gelmeyen kalmadı.

Yaşadıklarını aktaran Bacak, "Kimliklerim kaybolduktan sonra, 2005 yılı Mart ayında Fransa'ya çalışmak üzere gittim. Aynı yılın Ekim ayında eşimle görüştüğümde ise eve haciz geleceğini söyledi ve 25 Ekim'de Türkiye'ye geldim. Avukat aracılığı ile itirazda bulundum. Psikolojim bozulmaya başladı ve başıma gelenlere bir türlü akıl erdiremiyordum. Nüfus cüzdanım ve sürücü belgem çalındı, üzerindeki fotoğraflar değiştirilmiş ve adıma abonelikler gerçekleşmiş. Ehliyet üzerindeki imzam çok belirgin olduğu halde abonelik formlarına dolandırıcı kişi tarafından atılan imza çok farklı olmasına rağmen nasıl dikkat edilmedi, anlamak mümkün değil. Gerekli itirazları yaptıktan sonra yine yurt dışına çıktım. 2009 yılında bu kez de Türkcell'den icra kanalıyla ödeme emri geldi. Tekrar Türkiye'ye döndüm ve yine itiraz ettim. Karşı tarafın avukatı menfi tesbit davası açılması gerektiğini söyledi. Ben de bu davayı açtım. Dava devam ediyor. 28 Nisan 2011 tarihinde dava görülecek. Ben burada Ankara Cumhuriyet Savcılarına defalarca müracaat etmeme rağmen bu işi neden yeterince soruşturmadıklarını anlayamıyorum. Abone sözleşmelerini Telsim ve Türkcell den isteseler, imza ve fotoğrafların sahteliğini, verilen ikametgah belgelerinin sahteliğini çok rahatlıkla görebilecekler. Ayrıca telefon detayları istenirse bu sahtekarların kimlerle görüştüğü net bir şekilde ortaya çıkacak ve yakalanabilecekler. Bu kadar işlemi bile nasıl yapamadıklarını anlayamıyorum. Ben vatandaş olarak bu belgeleri Türkcell den ve telsim den talep ettim ve bir bölümünü elde ettim. Ben ilkokul mezunuyum dışarıdan ortaokulu bitirdim. Cahil aklımla bu işleri takip etmeye çalışıyorum, maddi olarak imkanım olmadığından avukat tutamıyorum, davayı kendim takip etmeye çalışıyorum" dedi.

Kaynak: hurriyet.com.tr / Ethem Yenigürbüz / Çankırı / DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler