Başkan Esen: AKP'ye gol mü atayım?!

Başkan Esen: AKP'ye gol mü atayım?!

Çankırı Belediye Meclisi'nin son toplantısı dün akşam yapıldı. Toplantıya Sözcü18'in 'özel haberi' üzerine yapılan konuşmalarda Belediye Başkanı Esen'in AKP sıralarına dönerek verdiği cevap damga vurdu.

Çankırı Belediye Meclisi'nin dün akşam Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda Sözcü18 sayfalarında yayınlanan "Çankırı, IPA Hibe Programı Altyapı Proje çalışmalarından çıkartıldı!" başlıklı haber konuşuldu. AKP'li belediye meclis üyelerinin "Sayın Başkan, Çankırı'nın IPA Hibe Programında çıkartıldığı haberleri var! Bu konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?" sözleri üzerine Başkan Esen AKP grubuna dönerek "Konuyla ilgili bizden istenen her türlü çalışmayı arkadaşlarım yerine getirdi. Ancak ne oldu ya da neler oldu da Çankırı bu projeden çıkartıldı bilemiyorum! Aslında konuyla ilgili bir basın açıklaması yapayım dedim! Fakat henüz bu açıklamayı yapmadım... Size gol mü atayım?" dediğinde AKP sıralarından da 'Burada gollük bir durum yok!" yanıtı geldi! 

HABERİN YAPILDIĞI TARİHTEN İTİBAREN 
BELEDİYE BAŞKANI ESEN'DEN 'TIK' YOK!
29 Kasım 2019 tarihinde Sözcü18 sayfalarında yer bulan haberin yankıları gerek Çankırı Merkez'den gerekse Ankara ve İstanbul'da yaşayan Çankırılılar'a kadar ulaşmışken, başta şehrin Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen olmak üzere AKP'nin milletvekilleri Salim Çivitcioğlu ile M. Emin Akbaşoğlu'ndan da tek cümlelik bir açıklama gelmedi!

Bölge milletvekillerinin geçtiğimiz haftaki programları hayli yoğundu! Bir tanesi, ilçe ilçe muhtarları dinlerken, diğeri de mensubu olduğu partisinin grup işleriyle meşguldü!

Ancak, şehrin Belediye Başkanı'nın böylesi önemli bir konu dışında nasıl bir gündemi olabilirdi? Geçen sürede bizler bunun merakı içerisinde saatlerimizi, günlerimizi hatta hatta haftamızı geçirdik!

İPTAL EDİLEN PROJE, ÇANKIRI'NIN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK DÜZEYDE
Çankırı'nın asgari 50 yıllık geleceğini ilgilendiren ve toplamda 60 milyon Euro'luk bir proje! Türk parasıyla hesaplamayı lütfen sizler yapınız! Ve böylesi devasa bir projenin yüzde 85'i hibe! Yanlış duymadınız! 60 Milyon Euroluk projenin 51 milyon Euro'su HİBE! Yani geriye dönüşü olmayacak!

Proje maliyetinin yüzde 9'unu da İller Bankası ödeyecek!

Çankırı Belediyesi'nin ödeyeceği para da yüzde 6! Yani 3 milyon 600 bin Euro...

Böylesi bir proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilgili birimince Çankırı'dan alınıp Giresun'a verildi! 

Ve böylesi bir olayı gündeme taşıyan Sözcü18 Haber Merkezi, 29 Kasım 2019 tarihinden itibaren Çankırı'nın Belediye Başkanı'ndan, Çankırı'yı temsil eden milletvekillerinden, Çankırı'yı yöneten Vali'den konuyla ilgili "Bu haber doğrudur! Biz şunları şunları yapıyoruz ve bu kararın geriye işlemesi için ne gerekiyorsa yapacağız" ya da "Bu haber yalandır! Çankırı projeden çıkartılmamıştır." (!) şeklide tek bir açıklama yapılmadı!

KİMSEYE BİRŞEY OLMUYOR! OLAN ÇANKIRI'YA OLUYOR...
Bütün bu bekleyiş dün akşam Çankırı Belediye Meclis toplantısında gerçekleşen diyaloglarla son buldu!

Başkan İsmail Hakkı Esen AKP sıralarına döndü ve "Size gol mü atayım?" (!) dedi.

Şu 4 kelimelik cümle herşeyi açık ve net olarak ortaya koyuyor!

Anladığımız odur ki; Çankırı an itibariyle 'kirli hesaplar' uğruna bozuk gibi harcanmakta ve de harcanıyor!

Aksini iddia eden 'adam' gibi çıksın ortaya ve Çankırı kamuoyuna 'kirli oyunların' dönmediğini, yaşanan süreci şeffaf ve açık bir biçimde halkın gözü önünde tek tek açıklasın...

(Bu arada haberi yayına hazırlarken, AKP Çankırı milletvekilleri Akbaşoğlu ve Çivitcioğlu'nun Çevre ve Şehircilik Bakanı ile konuyu bugün karşılıklı olarak görüşecekleri bilgisine ulaştık.)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler