Başkan Esen 'kaçak dövüş'le nereye koşuyor!

Başkan Esen 'kaçak dövüş'le nereye koşuyor!

MHP'nin AK Parti ile birlikte içinde bulunduğu 'Cumhur İttifakı' gereği içinde bulunduğu 'çıkmaz durum' önümüzdeki süreçte Çankırı'ya bugünkünden çok daha ağır fatura(lar) ödetecektir.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen geride bıraktığımız salı günü göreve geldiği 4 Nisan 2019 ile 4 Ağustos 2019 tarihleri arasındaki sürecin mali portresini özetleyen bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Başkan Esen'in 'belediye başkanı' olarak medya ile biraraya geldiği ikinci toplantı ile ilgili olarak 'her zaman olduğu gibi' yine 'Çankırılı matbaacıların' (!) gündeme getir(e)medikleri başlıkları sizlere sunmanın gayretinde olacağım.

Öncelikli olarak Başkan Esen'in 'medya' ile biraraya geldiği toplantılarda 'bir tane de olsa' MHP'li Belediye Meclis Üyesi bulunmaması sizleri bilmem lakin benim ziyadesiyle tuhafıma gidiyor!

İLGİLİ HABER
Çankırı Belediyesi, ilk 4 ayda 6 milyona yakın borç öderken, bir o kadar da tasarruf yaptı - TIKLA

15 Yıl sonra Belediye Başkanlığı koltuğunu kazanmış bir MHP'li belediye başkanı olarak medyanın karşısına çıkan İsmail Hakkı Esen, böylesi bir görüntüden neden kaçar? Başkan Esen'in kadrosu sadece göreve getirdiği biri belediye içerisinden diğeri de dışarıdan 2 Başkan Yardımcısı'mıdır? Sorunun yanıtını umarım önümüzdeki günlerde Başkan Esen'in açıklamasıyla buluruz!

Gelelim Başkan Esen'in kamuoyuna duyurulmasını istediği lakin Çankırı halkının önemli bir bölümünün 'duysa da olur duymasa da olur' (!) minvalinden verdiği mesajlara!

- "Belediyemizi kâra geçirdik - Geçmiş dönem borçlarından 5 milyon 751 bin 673 TL borç eksiltmesi yapıldı - Belediye araçları akaryakıtında yüzde 23 kâr - Malzeme alımları kontrol altında - Hizmette aksama yok, verimde artış var - Yol, kaldırım ve asfalt çalışmalarına devam - İçme suyu kayıp ve kaçaklarla mücadelemizi sürdürüyoruz - Projelerimizde emin adımlarla ilerliyoruz - Çankırı turizmine yaklaşık 6 milyonluk hibe - Yeni araç köprümüz yakında hizmette olacak" (!)

Bu başlıklardan hangisi Çankırı insanını rahatlatmıştır ki?

15 Yıllık AKP'nin 'ben yaptım oldu' (!) düsturlu İrfan Dinç'in bıraktığı, daha doğrusu 'bıraktırıldığı' Çankırı Belediyesi yönetimini devralan MHP'li Belediye Başkanı'nın 'medya' ile buluştuğu ikinci basın toplantısından vatandaşa ulaştırılan yukarıdaki başlıklar mı bugün için Çankırı insanının beklediği?

Ağır olacak ama bu soruyu sormazsam yastığa başımı koyduğumda rahat edemeyeceğim:

- Siz Çankırı insanı ile dalga mı geçiyorsunuz Sayın Başkan?

Başkan Esen'in de cevabı; "Hayır! Ne münasebet! Böyle saçma bir soru mu olur? Tabii ki Çankırı insanının menfaat ve çıkarları doğrultusunda icraat yapmak benim şiarımdır" diyecektir! Ya da buna yakın cümleler kuracaktır...

Ancak Başkan Esen'in mevcut icraatleri 'üzülerek belirteyim' ne yazık ki Çankırı insanının 'bugün için' beklentilerinden çok mu çok uzakta!

Çankırı insanı bugün, gerek yazılı gerekse internet medyasında Başkan Esen'in ağzından;

- Şu kadar sayıda 'bankamatikçi çalışan' Belediyeden uzaklaştırıldı!

- Çankırı Belediyesi'nin alet olduğu 'İmar Yolsuzlukları Dosyası' hazır! Yapılan çalışmalar kapsamında Belediyeden alınan haksız kat alımları, İPTAL edilecek!

- Çankırı Belediyesi'nce yapılan 'fahiş fiyatlı' alımlar ve Belediye'nin yaptığı 'fazla ödemelerin' (!) geriye dönük takibi başladı!

İşaret ettiğim konu başlıkları üzerinde herhangi bir açıklama yok! Olmayacak da!

Bununla birlikte Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Belediye'nin 'Kadın Lokalleri'ni kısa sürede tasfiye etti! 

Başkan Esen, tasfiyesini gerçekleştirdiği 'Kadın Lokalleri' üzerinden dönen üçkağıdı dahi Çankırı insanına anlatmadı! Anlatamadı! Anlatmaktan kaçındı!

Oysa o lokal binaları İrfan Dinç tarafından 'fahiş' fiyatlarla kiralandı! Mülk sahipleriyle belediye arasında 'fahiş fiyatlı' kira sözleşmeleri imzalandı!

Bu sözleşmeler kapsamında Çankırı Belediyesi, zamanın belediye başkanı İrfan Dinç aracılığıyla 'saçı bitmemiş yetimin malını' şehir merkezinde iki elin parmakları sayısına ulaşmayacak düzeydeki AKP yandaşı, AKP yalakası, AKP çomarına PEŞKEŞ çekti! 

Bitmedi! 

Yine aynı başkan İrfan Dinç, yine Çankırı Belediyesi'nin cebinden, yine 'saçı bitmemiş yetimin malından' olmak üzere sözüm ona Çankırı'nın sanayicisi (!), sözüm ona Çankırı'nın anlı şanlı iş insanı pozisyonundaki hırsızların yıllarca "kaçak su" kullanmalarına, su faturası ödememelerine göz yumdu! Yaptıkları kanunsuzlukları görmezden geldi!

İsmail Hakkı Esen göreve geldikten sonra bu rezalet duruma da el koydu! 'Saçı bitmemiş yetim' malının 'iş insanı' kılıklı hırsızların cebine gitmesinin önüne geçti!

Lakin; Eliyle yakaladığı bu hırsızları (!) ne Emniyet'e ne de medyaya duyurma ihtiyacı hissetmedi!

x x x

Başkan Esen'le ilgili olarak yaptığım bu 'kişisel eleştiri' düzeyindeki tespitlerimi, uzun süredir kendi yakın çevresinde bulunan dostlarla da yapıyorum. Bu görüşmeler şahsıma söylenilen "Başkan kendi yöntemiyle bu işleri hallediyor" (!) cümlesi ile sonlanıyor!

Benim penceremden böylesi bir 'tahlil' ya da böylesi bir 'sonuç' kabul edilebilir bir durum değil! Olamaz da!

Çankırı Belediyesi, 'kamusal' bir kurumdur...

Bu kurum üzerinde yapılan her bir icraat, sokaktaki Çankırılı'yı birinci dereceden ilgilendirir...

15 Yıldır Çankırı Belediyesi'nde bizatihi İrfan Dinç tarafından gerçekleştirilmiş "saçı bitmemiş yetim malına tecavüz" icraati (!) halen başkanlık koltuğunda oturan İsmail Hakkı Esen'in 'kişisel yöntemi'ne bırakılacak kadar BASİT bir olay değildir!

Başkan İsmail Hakkı Esen böylesi bir 'lüks' davranış, böylesi 'kişisel bir ego' tarzı eylem içerisinde bulunamaz!

Bulunmamalı da!

İsmail Hakkı Esen bulunduğu koltuğa 'paraşütle' oturmadı!

İsmail Hakkı Esen ve partisi MHP, Belediye Başkanlığı seçimini kazansın diye Çankırı halkının, sokaktaki vatandaşın, yıllardır belediye başkanlığı kazanma hırsı içerisinde olan MHP tabanının, MHP belediye meclis üyeliği sıralamasında yer alan isimlerin, partili-partisiz Çankırılı'nın verdiği mücadelenin yanısıra Sözcü18 yazı ailesinin her bir bireyinin, Sevda Karaali'nin, bizatihi şahsımın aldığı riskleri görmezden gelerek, yapılanları hiçe sayarak, hele hele bu köşeden yapılan 4 aylık icraatle ilgili eleştirileri 'görmezden' gelme lüksü yoktur!

Olamaz da...

x x x

Öncelikli olarak kişisel, sonrasında sokaktaki vatandaşın Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'den beklentimiz "Çankırı Belediyesi'ndeki 15 yıllık AKP iktidarı ve bağlamında İrfan Dinç binbir çeşit yolsuzluk icraatlerinin hesabı Allah'a bırakılmamalı! Çünkü Türkiye Cumhuriyeti şer'i hukuk düzeni ile değil mevcut anayasa ve kanunlarla yönetilmekte! Siz de gerek şahsınız gerekse emriniz altındaki görevli personel bu yasalara uymak ve o yasaların gereklerini yerine getirmek zorunda olduğunuzu unutmayınız! Ve 'kişisel insiyatif' değil mevcut yasalar neyi gerektiriyorsa onu yerine getirmekle mükellef olduğunuzu hatırlamanız" dışında zerre-i miskal başka bir hayalimiz yoktur!

Bütün bunlardan sonra ister istemez kendi kendime soruyorum; "Başkan Esen, sergilediği bu 'kaçak dövüş'le nereye koşuyor!" 

Sizce?

Vedat BEKİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler