Başkan istedi, Bakan bakarız dedi

Başkan istedi, Bakan 'bakarız' dedi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Çankırı gezisi tamamlandı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın bugün gerçekleştirdiği Çankırı ziyareti tamamlandı. Gezinin Belediye Başkanlığı ziyaretinde Başkan İrfan Dinç Bakan Yılmaz'dan Merkez'deki iki orduevi binasının bulunduğu araziyi istedi. Bakan Yılmaz da talebin incelenmesi gerektiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın
Çankırı gezisinden fotoğraflar - TIKLA

Bakan Yılmaz'ın Çankırı ziyaretinde ilk durak Valilik oldu. Valilik binası önünde kalabalık bir grup tarafından karşılanan Bakan Yılmaz'a Vali Vahdettin Özcan tarafından şehirle ilgili bilgiler verildi.

Bakan Yılmaz'a Çankırı'yla ilgili brifing veren Vali Özcan, Çankırı'daki askerlik şubelerinde 38 personelle hizmet verildiğini ifade ederek; Çankırı'da bulunan MKE silah fabrikasının eksik kapasiteyle çalıştığını söyledi. Vali Özcan, ''MKE silah fabrikamız 1986'da seri üretime geçti. Yaklaşık 350 personel görev yapıyor. Silah fabrikasındaki tesis ve tezgahların kapasitesinin altında çalıştığını düşünüyorum, bu konuda yeni çalışmalar yapılarak buranın belki ASELSAN gibi bir yapıya dönüştürülebileceği kanaatindeyim'' diye konuştu.

Kentte silah sanayii ile ilgili önemli bir altyapı bulunduğunu belirten Özcan, ''Çankırı'da silah sanayisi anlamında önemli bir altyapı var. Bu altyapının değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim'' dedi.

Buradaki ziyaretin ardından Garnizon Komutanlığına giden Bakan Yılmaz daha sonra Belediye Başkanı İrfan Dinç'i makamında ziyaret etti.

Bakan Yılmaz burada yaptığı açıklamada, Dinç'in özellikle kültürel alanda yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını belirterek, gerek tarihi dokunun canlandırılması, gerekse kültürel yayınlar ve somut olmayan kültürel mirasın yaşatılmasına ilişkin ortaya çıkarılan ürünlerin önemini vurguladı.

BAŞKAN İKİ ORDUEVİ ARSASINI TALEP ETTİ

Belediye Başkanı Dinç, kent merkezindeki iki orduevinin yerine başka bir alanda yenilerinin yapılması koşuluyla arsalarının belediyeye devredilmesini talep etti. Yılmaz, talebin incelenmesi gerektiğini belirtti.

Özkanoğlu ADOPEN'den Kampanya
Son gün 29 Şubat

AK PARTİLİ KADINLARI TEBRİK ETTİ

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Yılmaz, yaptığı konuşmada, Çankırı'da son genel seçimlerde AK Parti'nin yüzde 65'in üzerinde oy aldığını ve bunun önemli bir başarı olduğunun altını çizerek, ''Bu konuda özellikle hanımları tebrik ediyorum. Onlar önemli görevler üstlenerek, önemli işleri gerçekleştiriyorlar'' dedi.

Demokrasilerde seçimlere katılımın önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, ''Seçimlere katılımın çok olması Türk demokrasisini, AK Parti'nin oyunun fazla olması da Türkiye'yi güçlendirir. Bu oy oranı bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor'' diye konuştu.

74 milyonun tamamını kapsayan bir parti olduklarını dile getiren Yılmaz, ''Biz daha güçlü çalışarak vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Bu milletin 74 milyonu da bizim için önemli. Kimse hizmet halkasının dışında kalamayacak. Kırılmayıp, alınmayıp, Yunus gibi hizmet edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Askerlik şubelerinin kaldırılması ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Yılmaz, şunları söyledi: ''İnsanlar hayatında bir kez yoklamaya gidecek. Bunun için kamu malını israf etmeye gerek yok. İnsanların ömründe bir kere gideceği yeri durdurmanın anlamı yok. Buraları yine bulunduğu yerde değerlendireceğiz. Anaokulu yapacağız. Personelini de en yakın yerde görevlendireceğiz'' dedi.

Bakan Yılmaz'ın Çankırı gezisine Ak Parti milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz de eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler