Başkent'de simide zam göründü

Başkent'de simide zam göründü

Ankara'da en son Ekim ayında 5 liraya çıkarılan simidin fiyatında bir kez daha artış yaşanacak. Buna göre simidin yeni fiyatı 7 TL oluyor.

BAŞKENT Ankara'da, ekmeğin 5 liraya çıkarılmasının ardından bir zam da simide yapılacak. Bilindiği üzere simide en son geride bıraktığımız Ekim ayında bir zam yapılmıştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, ham maddeye yüzde 200'ün üzerinde zam geldiğini belirterek fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

SİMİT 7 LİRAYA SATILACAK: GERÇEK FİYATI 10 LİRA OLMALI

Simidin gerçek fiyatının 10 TL olması gerektiğini belirten Delibaş, "Ekim ayından şu ana kadar ham maddeye gelen zamlar yüzde 200’ün üzerinde. Ekmekte şu anda un sübvansiyonu olduğu için ekmek o yüzden 5 TL. Yoksa ekmek de 8 TL. Simit özel bir üründür. Bunun susamı, yağı, işçiliği daha fazladır. Simit unlu mamuller her zaman özel ürün olduğu için KDV’si yüksek olduğu için maalesef şu an 7 TL’ye dahi hiçbir esnafın para kazanmadığını söyleyebilirim. Simidin gerçek fiyatının 10 TL olması gerekiyor ki esnaf para kazanabilsin. Ankara’da Ocak ayı itibarıyla 7 TL, zam yazılarını yazdık. Büyük bir ihtimalle onaylanacak. Ocak ayının 20-25'i gibi simide 7 TL diyebiliriz. Olmazsa bu sefer esnaf kalmayacak." dedi.

SİMİDİN MALİYETİNDEKİ ZAMLARA DİKKAT ÇEKTİ

Enerji maliyetleri ve kira zamları nedeniyle esnafın ayakta duramadığını ifade eden Savaş Delibaş, "Geçen ay aldığımız odun şu an yüzde 200 zam yemiş durumda. Geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde 300 elektrik ve gaza zam gelmiş. Geçen Ekim ayı itibarıyla şu anın arasında sadece yüzde 60 susama zam geldi. Ekim ayında odunun tonunu bin 500 liraya alırken şu an 3 bin 500 lira civarında." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler