Başkentgazın devir işlemi tamamlandı

Başkentgaz'ın devir işlemi tamamlandı

Türkiye’nin ikinci büyük doğalgaz dağıtım şirketi olan ve ihale ile tamamı özelleştirilen Başkentgaz’ın devir teslimi tamamlandı.

Başkentgaz’ın yüzde 100 iştiraki olarak kurulan Torunlar Enerji’ye dair ‘Hisse Devir Sözleşmesi‘ töreni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla yapıldı. Törende Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Enerji Piyasası Denetleme Kurumu Başkanı (EPDK) Hasan Köktaş da yer aldı.
 
Törende konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ihaleden elde edilen 1 milyar 162 milyon dolarlık parayı BOTAŞ’ın alacağını söyledi. BOTAŞ’ın geriye dönük vergi borçları ve gümrükleme borçlarını bu para ile kapatacağını ifade eden Yıldız, “5 milyarlık bir rakamı bununla kapatmış oluyoruz. Bu şu açıdan önemli: Bu gelir geriye dönük, geçmişe dönük yatırımlarımızın yanında ileriye dönük yatırımlarımızda kullanılacak. 5 milyarlık rakamın ilk 6 ayda tamamlanması BOTAŞ açısından ciddi bir problem. Geriye kalan kısımlarından 352 milyon dolarlık kısım hazineye, 130 milyon dolarlık kısmı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılacak.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler