BDDK’dan yeni taksit düzenlemesi!

BDDK’dan yeni taksit düzenlemesi!

Türkiye'de vatandaş alım gücü düştüğü için rahat harcama yapamıyor. Hükümet buna önlem olarak kredi kartı taksit sınırlarını gevşetti. Fiyatı 3 bin 500 TL'nin üzerinde olan elektronik eşya alımında taksit sınırı 3'ten 6'ya çıktı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) mobilya, elektronik ve elektrikli eşya alımlarının yanı sıra havayolları ve konaklama ile ilgili yurt içi harcamalarda kredi kartı taksitlendirme sürelerinde artışa gitti.

Kurumsal kredi kartlarındaki genel taksit sınırı ile vergi ödemelerindeki taksit sayısı da yükseltildi.

BDDK’dan dün akşam yapılan açıklamaya göre, kredi kartı taksit sayılarında düzenlemeye gidildi.

ELEKTRONİK ÜÇ AYDAN ALTI AYA
Buna göre; kredi kartlarında taksitlendirme süresi video, kamera, ses sistemleri ve fiyatı 3 bin 500 TL’nin üzerinde olan televizyon vb elektronik eşya alımlarında 3 aydan 6 aya çıkarıldı. Fiyatı 3 bin 500 TL’ye kadar olan televizyon alımlarında ise taksit süresi 9 aydan 12 aya yükseltildi.

BEYAZ EŞYA VE MOBİLYA 12 AYDAN 18 AYA
Kredi kartı taksit süresi buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli ev aletleri vb. elektrikli eşya alımlarında 12 aydan 18 aya; mobilya alımlarında da 12 aydan 18 aya çıkarıldı.

Kredi kartı taksit süreleri havayolları ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda 9 aydan 12 aya yükseltilirken; vergi ödemelerinde de 9 aydan 12 aya çıkarıldı.

Kurumsal kredi kartlarındaki genel taksit sınırının da 12 aydan 18 aya çıkarılmasına karar verildi.

KREDİ KARTI ASGARİ ÖDEMESİNDE ORAN DA DEĞİŞTİ
Kredi kartının ödenmesi gereken asgarî tutarı dönem borcunun yüzde otuzundan aşağı olamayacak.

İşte o düzenleme:

MADDE 1 – 10/3/2007 tarihli ve 26458 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 17 nci maddesinin üçüncü fıkrasının (e) bendi ile beşinci fıkrasının (h) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“e) Ödenmesi gereken asgarî tutarın dönem borcunun yüzde otuzundan ve yeni tahsis edilen kredi kartlarında kullanım başlangıcı tarihinden itibaren bir yıllık sürenin dolmasına kadar dönem borcunun yüzde kırkından aşağı olamayacağı.”

“h) Ödenmesi gereken asgarî tutarın dönem borcunun yüzde otuzundan ve yeni tahsis edilen kredi kartlarında kullanım başlangıcı tarihinden itibaren bir yıllık sürenin dolmasına kadar dönem borcunun yüzde kırkından aşağı olamayacağına ve bankanın bu miktardan az olmamak üzere asgari ödeme tutarını belirleyebileceğine,”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler