Belediye Başkanı Dinçin kararı neden değişti?

Belediye Başkanı Dinç'in kararı neden değişti?

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 6 yılı aşkın inadını bıraktı.

Buğdaypazarı Mahallesi içerisinde yer alan Elif Caddesi ile Terminal caddesinin tam köşesinde bulunan ve düne kadar minihal ve kahvehane olarak hizmet veren, Çankırı insanının da “Sinekli Bakkal” olarak yakından tanıdığı binalar için bugüne kadar “sümen altında” tutulan yıkım kararı için düğmeye basıldı.

Geçtiğimiz günlerde Çankırı Belediye Zabıtası ekiplerince boşaltılan minihal ve kahvehanenin bulunduğu bölge önümüzdeki günlerde, daha önce alınan mahkeme kararınca yıkılacak ve inşaata açılacak.

ARSA SAHİBİ MHP İL BAŞKANI
BEKİR SATILMIŞOĞLU!

Elif Caddesi ile Terminal Caddesinin köşesinde düne kadar yer alan Minihalin bulunduğu parselin sahibi MHP İl Başkanı Bekir Satılmışoğlu. Hemen yanındaki bina yani “sinekli bakkal” olarak bilinen bina ise  ise birden fazla hissedarın sahip olduğu bir yapı.

Merkezi yerde olması nedeniyle, yıllardan bu yana iki parselin birleştirilerek yeni bir düzenleme ile projelendirilerek arsa üzerine bir iş merkezi yapılması yönünde gösterilen gayretler, özellikle Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından bir şekilde engellendi.

Ancak, bugüne kadar uygulanmayan ve tamamen “siyasi” olarak alınmış kararın, bugün uygulamaya girmesinin, siyasi kulisleri birden bire hareketlendirdiğini gözlemlemekteyiz.

Gerek Ak Parti gerekse MHP kulislerinde “MHP İl Başkanı, Ak Partiye muhalefet yapmamasının karşılığını aldı” denirken, Ak Parti kulislerinde ise “Başkan Dinç, 6 yılı aşkın sürdürdüğü inadından neden vazgeçti?” sorusunun yanıtları aranmakta.

İzleyelim görelim… Bakalım gelişmeler bizleri nerelere götürecek…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler