Berdelacuz Başkentlilerin hizmetinde

Berdelacuz Başkentlilerin hizmetinde

Sahaflığın günümüzde giderek kaybolduğunu görürken, araştırmacı-yazar Ömer Türkoğlu Başkent'te tanzim ettiği Berdelacuz'da meraklılarına nefes alma şansı veriyordu.

Çankırı'nın yetiştirmiş olduğu değerli isimlerden biri olan tarihçi-yazar Ömer Türkoğlu, bugün Başkent'in göbeği sayılan Kızılay'da kitapseverlerin önemli uğrak mekanlarından olan Aksoy Pasajında sahaf olarak hizmet vereceği "Berdelacuz" (*) isimli işyerinin açılışını dostlarıyla birlikte gerçekleştirdi.

Her yeni bir günde kapanan bir sahaf haberiyle karşılaştığımız şu günlerde Ömer Türkoğlu'nun böylesi bir işyerini hizmete koyması camiada büyük bir sevinç yaratırken Berdelacuz'un kitap kurtları için önemli bir uğrak yeri olacağı daha ilk günden kendisini gösterdi.

Berdelacuz'un raflarını dolduran ve zaman tünelinin derinliklerinden adeta haykıran el yazması, siyah beyaz fotoğraflarla birlikte eski Osmanlı ya da arapça dilinden binlerce eserin ve dokümanın yer aldığı raflar içerisinde duygularını dile getiren Türkoğlu "Diğer meslekleri bilemem ama, ben de emekli olduktan sonra yıllardır hayalini kurduğum böylesi bir ortama kavuşmuş olmanın nacizane mutluluğunu yaşıyorum. Daha da önemlisi böylesi bir mutluluğu siz dostlarımla birlikte paylaşıyorum" derken, açıılışa gelen meraklı gözler de kendilerini çoktan sıra sıra dilizi raflardaki kitaplara çevirmişlerdi.

(*) Berdelacuz; aslında iflah olmaz, derman bulmaz bir selülozik madde bağımlısıdır. Öyle ki uzun yıllar boyunca kimi kez sahaflardan, kimi kez hurdacılardan bazen de elden olmak üzere üzeri yazılı, basılı ne gördüyse almış ve biriktirmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler