Beşiktaş, Adana Demirspor’u Masuaku ile geçti: 1-0

Beşiktaş, Adana Demirspor’u Masuaku ile geçti: 1-0

Ligdeki ilk ve tek yenilgisini 22 Ağustos'ta Fenerbahçe'ye karşı alana Adana Demirspor, Şenol Güneş yönetiminde zirve yarışına yeniden ortak olmak isteyen Beşiktaş'a diş geçiremedi.

SÜPER Lig 16. haftasında Adana Demirspor’u ağırlayan Beşiktaş, 1-0’lık galibiyetle ligde iki maç sonra 3 puana ulaştı. İlk ve tek yenilgisini Ağustos ayında Fenerbahçe’ye karşı tadan Adana Demirspor ise, 11 maç sonra yenildi ve ligdeki ikinci mağlubiyetini aldı.

Maça baskılı başlayan ev sahibi Beşiktaş, sol bek Arthur Masuaku’nun 14. dakikadaki frikik golüyle üstünlüğü yakaladı. Masuaku siyah beyazlı formayla ilk golünü atarken, ilk yarı 1-0’lık skorla sona erdi. İkinci yarıya etkili bir giriş yapan Adana Demirspor, karşılaşmanın 57. dakikasında beraberlik golüne çok yaklaştı.

Konuk ekipte, Henry Onyekuru’nun pasında ceza sahası içinde kaleci Mert Günok ile karşı karşıya kalan Gulbrandsen, vuruşunda topu auta gönderdi.

Adana Demirspor’un baskısını artırdığı anlarda, Beşiktaş 67. dakikada Wout Weghorst ile golü buldu ancak, Tayfur Bingöl’ün ofsayt pozisyonunda olması nedeniyle gol iptal edildi. Bu pozisyondan 2 dakika sonra, oyuna henüz girmiş olan Adana Demirsporlu Yusuf Sarı, sağ kanattan uzak direğe doğru orta, şut karışımı bir top yolladı. Direkten dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında Weghorst ile kontrataktan tehlike yaratan Beşiktaş, kaleci Ertaç Özbir’e takıldı.

Kalan dakikalarda iki takım da yakaladıkları fırsatları değerlendiremeyince Beşiktaş mücadeleyi 1-0’lık galibiyetle tamamladı. Siyah beyazlılar bu sonuçla 26 puana ulaştı ve 5. sıraya yükseldi. Adana Demirspor ise, ligde 11 maç sonra yenilerek ligdeki ikinci yenilgisini aldı. Demirspor, 5 Ocak’ta İstanbulspor’u, Beşiktaş ise, 7 Ocak’ta Kasımpaşa’yı ağırlayacak.

ŞENOL GÜNEŞ’TEN ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, 15. haftadaki Gaziantep FK maçının kadrosuna göre kadroda 3 değişiklik yaptı. Orta sahada geçen haftaki Necip Uysal ve Atiba Hutchinson ikilisini değiştiren Güneş, iki futbolcunun yerine Josef de Souza ile Salih Uçan’ı görevlendirdi. Defans hattında da değişiklik yapan tecrübeli teknik adam, Umut Meraş’ın yerine Arthur Masuaku’ya forma verdi.

JOSEF KADROYA DÖNDÜ

Beşiktaş’ın tecrübeli oyuncusu Josef de Souza, Adana Demirspor maçıyla birlikte yeniden orta sahadaki görev bölgesine geçti. Son olarak Galatasaray ile deplasmanda oynanan lig maçında forma giyen Josef, Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Serik Belediyespor ve Şanlıurfaspor maçlarının yanı sıra geçen haftaki Gaziantep FK maçında da görev yapmamıştı.

DELE ALLI KULÜBEDE

Beşiktaş’ın İngiliz futbolcusu Dele Alli, Adana Demirspor maçına da yedek kulübesinde başladı. Ziraat Türkiye Kupası’nda Şanlıurfaspor maçının 29. dakikasında oyundan alınan ve kulübeye gelirken taraftarların protesto ettiği Dele Alli, Galatasaray ve Gaziantep FK maçları sonrası Adana Demirspor maçında da 11 kişilik kadroya giremedi.

TAYYİP TALHA ESKİ TAKIMINA KARŞI

Beşiktaş’ın sezonun başlamasından sonra Adana Demirspor’dan kadrosuna kattığı Tayyip Talha Sanuç, ilk kez eski takımına karşı görev yaptı. Siyah-beyazlı oyuncu, karşılaşma öncesi eski takım arkadaşlarıyla ve Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile hasret giderdi. Tayyip Talha, sezonun ilk 5 haftasında Adana Demirspor’da görev yapmıştı.

Süper Lig'de günün sonuçları:
DG Sivasspor 1-2 Galatasaray
Giresunspor 2-1 Gaziantep FK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler