Bilal yetmedi Sümeyye’nin de vakfı oldu

Bilal yetmedi Sümeyye’nin de vakfı oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’inden sonra kızı Sümeyye Erdoğan’ın da vakfı oldu.

Sümeyye Erdoğan, kuruluşunda yer aldığı Kadın ve Demokrasi Vakfı’yla (KADEM Vakfı) ülke çapında eğitim ve öğretime katkıda bulunup iyi ahlaklı ve hoşgörülü gençlik yetiştirecek. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, KADEM Vakfı’nın kurulduğunu dünkü Resmi Gazete’de ilan etti. Yönetim yeri İstanbul olan vakfın kuruluşuna ilişkin tescil kararını İstanbul Anadolu 6. Asliye Hukuk Mahkemesi verdi. Vakfın kurucuları arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küçük kızı Sümeyye Erdoğan, büyük kızı Esra Erdoğan’ın eltisi Hafize Şule Albayrak, Eşi Emine Erdoğan’ın özel kalem müdiresi Sema Silkin, Başdanışmanı Mustafa Varank’ın eşi Esra Varank, 3’üncü havaalanı, metro hattı, Bakırköy Adalet Sarayı ve Başakşehir Stadyumu gibi ihaleleri alan Kalyon Grup’un sahibi Orhan Cemal Kalyoncu’nun eşi Reyhan Kalyoncu ile iş kadınları ve TÜRGEV Derneği yer alıyor.

TÜRKİYE GENELİNDE ÇALIŞACAK
Toplam 100 bin lira nakit varlıkla kurulan KADEM Vakfı’nın amacı, kadın ve ailenin toplumsal rolü ve statüsünü yükseltmek, kadına siyasal, sosyal ve ekonomik alanlara katılım bilinci aşılamak olarak belirlendi.

Vakfın; milli ve manevi değerlere saygılı, demokratik ilkeleri benimsemiş, özgüveni yüksek, yenilikçi, çalışkan, iyi ahlaklı, hoşgörülü ve başarılı bir gençlik yetişmesine katkıda bulunacağı ifade edildi. Vakfın amaçlarını gerçekleştirmek için tıpkı TÜRGEV gibi tüm ülke çapında faaliyet göstereceği belirtildi. Buna göre vakıf, eğitim ve öğretim hizmetlerinin etkin ve verimli biçimde yerine getirilmesine yönelik çalışmalar yapacak, bu alana maddi ve manevi destek sağlayacak.

KADEM’İN SAYISI 3'E ÇIKTI 
KADEM Vakfı’nın kurulmasıyla aynı ön ismi taşıyan iki ayrı vakıf ve bir de dernek oldu. Yeni kurulan KADEM Vakfı’ndan farklı olarak Kalıcı Değerler ve Maarif Vakfı (KADEM) isimli vakıf uzun süredir vakıf faaliyetini sürdürüyor.

KADEM, Sümeyye Erdoğan’ın KADEM Vakfı’ndan farklı olarak kadınlara değil, yetim ve öksüz öğrencilere burs desteği sağlıyor roman, film ve benzeri edebiyat ve sanat eserlerinin basımını destekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler