Bir balkon açıklaması da Çankırıdan!

Bir balkon açıklaması da Çankırı'dan!

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın birlik ve beraberlik mesajı verdiği balkon konuşmasına benzer açıklama dün de Çankırı'dan geldi.

12 Haziran’da yapılan seçimlerin sonuçlarının açıklandığı akşam Ak Parti Genel Merkezinde, Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın birlik ve beraberlik mesajı verdiği balkon konuşmasına benzer açıklama dün AK Parti Çankırı İl Başkanlığı’ndan geldi.

Çankırı genelinde yüzde 65 oy oranı ile meclise iki vekil gönderen Ak Parti Çankırı İl Başkanlığı’nda dün yapılan basın toplantısında İl Başkanı Salim Çivitçioğlu ile çiçeği burnunda milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz birer açıklama yaparak Çankırı’ya teşekkür ettiler.

ŞAHİN: MİLLET, TOPLUMSAL MUTABAKATTAN
YANA TERCİHİNİ KULLANDI

Çiçeği burnunda milletvekili Av. İdris Şahin düzenlenen basın toplantısında sözlerine öncelikli olarak Çankırı basınına teşekkür ederek başladı. Kendi değerlerine sahip çıkamayan insanların muvaffak olamayacağının altını çizen Şahin, “Öncelikle kendi değerlerimize sahip çıkacağız” dedi.

Milletin AKP’ye tek başına Anayasayı değiştirme yetkisi vermemesinin altında önemli bir mesajın yattığını belirten Şahin, milletin toplumsal mutabakat sağlanması yönünde tercih yaptığını ifade etti.

Hem Çankırı, hem de Türkiye’deki sonuçların millet iradesi olduğunu belirten Şahin, “Bu memlekette 74 milyon kişiyi bir gören, 780 bin metrekareyi bir sayan anlayışa sahibiz. Yegane unsurun millet olduğu açıkça ortada. Cudi’de açan çiçekle, Ilgaz’da açan çiçeğin aynı olduğunu daha önce söylemiştim. 78 vilayette vekil çıkartmanın sevincini yaşıyoruz, fakat beni üzen; hizmeti AK Parti ile tanıyan Iğdır ve Hakkâri gibi illerimizde ideolojiye göre oy verilmesidir. Korgun OSB’de çalışan Vanlı bir vatandaşımız Başbakanımıza ‘Çankırı’ya sağlanan teşviklerin Van’a da sağlanmasını istiyoruz’ mesajını ulaştırmamızı istemişti. Son 8,5 yılda dışa değil, içe göç yaşıyoruz. Nüfusun düşük görülmesinin Çankırılı olup da Çankırı’ya mevsimlik gelen hemşehrilerimiz birinci adreslerini Çankırı göstermemeleri. Kendilerinden ricam, birinci adreslerini Çankırı göstersinler.

12 Haziran saat 17:00’ye kadar vekil adayıydık, bu saatten sonra Çankırı’nın vekili olduk. İdeolojik bir gözle bakmadık, bundan sonra da böyle olacak.

Birbirimize aynı muhabbet ve sevgiyle yaklaşarak Çankırı adına hizmet için birlikte çalışacağız. Herkesle uyum içerisinde olacağız. Bütün eleştirilere açığız, ancak yapıcı olması kaydıyla. Çankırı yararına olacak bütün projelere açığız, herkesten bu yönde fikir ve proje bekliyoruz” dedi.

Diğer siyasi partilerin adaylarına da teşekkür eden Şahin, “Demokratik haklarını kullanarak, aday oldular. Seçim sürecinde kimseyle herhangi bir sorun yaşamadık. Bütün karşılaşmalarımızda birbirimize başarı dileklerinde bulunduk. Ben kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Şahin son olarak sivil anayasa çalışmalarında farklı iki soluk olarak Çankırı’yı temsil edeceklerini söyleyerek, “Memleketi ve milleti kucaklayan herkesin yanında olacağız. Çankırı bu ülkenin, Anadolu’nun gerçek çimentosudur” diyerek konuşmasını tamamladı.

FİLİZ: ÇANKIRI TERCİHİNİ İKTİDAR PARTİSİNDEN YANA KULLANDI

AKP’nin çiçeği burnunda bir diğer milletvekili Hüseyin Filiz de konuşmasında güzel ve rahat bir seçim atmosferinin yaşandığını dile getirdi. Seçim sonuçlarının Çankırı’ya yapılan hizmetlerin bir tezahürü olduğunu söyleyen Filiz, “İktidar Partisi güçtür ve Çankırı’da tercihini iktidar partisinden yana kullandı. Beklenen bir sonuçtu, ama istedik ki, en yüksek bir oy oranı alalım. Fakat bu sonuç bile Çankırı ve bizim açısından sevindirici. Bu sonuç hizmet aşkımızı alevlendirecek ve alabildiğimiz en iyi hizmetleri alarak Çankırı’yı kalkındıracağız” dedi.

kaynak: karatekin gazetesi

SON DAKİKA...

Çankırı milletvekili olarak TBMM'ye girmeye hak kazanan Ak Parti adayları Av. İdris Şahin ve İşadamı Hüseyin Filiz, sıcak saatlerde aldıkları mazbataları ile birlikte beraberlerinde İl Başkanı Salim Çivitcioğlu ile birlikte Ankara'ya hareket ettiler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler