‘Bu dava Tayyip Erdoğan’a kadar uzanan bir hikâye’

‘Bu dava Tayyip Erdoğan’a kadar uzanan bir hikâye’

Meclis Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Osman Korutürk, Rıza Türmen, Erdal Aksünger ve Emre Köprülü, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yürüten eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı’yı Silivri Cezaevi’

Saygılı, daha önce komisyona dilekçe göndererek, ifadesine başvurulmasını istemiş ancak AKP’li üyeler buna karşı çıkmıştı. CHP’li komisyon üyeleri bu nedenle dün Silivri Cezaevi’ne gelerek Saygılı’nın görüşlerine başvurdu. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan heyet üyeleri, Saygılı’nın soruşturmanın kilit noktalarına hakim olduğunu aktardı.

İzmir Milletvekili Osman Korutürk, “Komisyon, Yakub Bey’in konuyla ilgili ifadelerine başvurmayı reddetti. Hâlbuki o kilit noktada, onları etraflıca bir şekilde bilen bir arkadaş. Biz kendisinin görüşlerini tespit ettik. Bu görüşler üzerinde CHP’nin Yolsuzluk Komisyonu üyeleri olarak çalışacağız ve bunları komisyona getireceğiz.” dedi.

Korutürk, İstanbul’da komisyona dilekçe veren iki şahitle görüşeceklerini, ardından da Ankara’ya döneceklerini anlattı. Hakkında çok sayıda yolsuzluk iddiası bulunan Reza Zarrab’ın komisyona davet edildiğini, operasyonu yapan Saygılı’nın ise dinlenilmediğine dikkat çeken Korutürk, “Biz bunların açıklığa kavuşabilmesi için komisyonun mümkün olan en geniş şekilde bu konuyu araştırması ve makul şüpheyi bulup, var mı yok mu bunu tespit etmesi gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“YENİ BELGELER VAR”

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Saygılı’nın yanı sıra 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında fezlekeyi yazan Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz’ı ziyaret ettiğini söyledi.

CHP’li vekil Aksünger de, ellerinde “yeni bilgi ve belgelerin olduğunu” belirterek “Görüştüğüm kişilerin anlatımlarından öyle görünüyor ki bu dava Tayyip Erdoğan’a kadar uzanan bir hikâye. Bu dava kapatılamaz deniliyor” dedi.

Aksünger, şöyle konuştu: “Darbe suçlamasından içerde olanlar da 25 Aralık dosyasından dolayı burada. Tanık olarak dinlenmesini istediğimiz kişilerdi bunlar. Daha çok kişi var ama. İşi yürütenlerden iki kişiyi dinledik. Tüm iddiaları ve süreçleri konuştuk. İşin nasıl yapıldığına dair. Bu davalara, özellikle soruşturmalara takipsizlik kararı veren savcıların gerekçeleri ve hukuka uygun olup olmaması konularını konuştuk. Bunları değerlendirdikten sonra önümüzdeki hafta soruşturma komisyonundan yeni taleplerde bulunacağız. Tanık olarak dinlemek istediğimiz hem de belge bilgi istediğimiz bazı konular çıktı, onlara yeniden bakacağız.”

Eski AİHM yargıcı ve İzmir Milletvekili Rıza Türmen ise tutuklu polislerle ilgili olarak, “Bu kişiler komisyona dilekçe verdiler. Dediler ki ‘biz birtakım şeyler biliyoruz, bizi dinlerseniz o zaman hakikatin ortaya çıkması daha kolay olacak.’ Bizim buradaki amacımız gerçeği, hakikati ortaya çıkarmak.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler