Bu durumda suçlu aramak çok saçma!

Bu durumda suçlu aramak çok saçma!

Çankırı Belediyespor'da sezon başında sportif direktörlüğe getirilen Atilla Gerin, istifalar ve yaşananları Sözcü18'e anlattı.

Geçtiğimiz sezon ortasında takımın teknik direktörlüğüne, bu yıl da sezon başında kulüpte sportif direktörlüğe getirilen Atilla Gerin, kulüpte yaşanan gündemi Sözcü18'e değerlendirdi.

Atilla Gerin "Bugün gelinen noktada suçlu aramak çok saçma olur! Gelinen noktadan herkes sorumlu" dedi.

Atilla Gerin ligin ilk yarısında elde edilen 14 puanla, 15'inci sıraya demir atan mavi - beyazlılarda, teknik direktör Hakan Yılmaz'ın istifası ile birlikte teknik kadronun görevden ayrılmasını "Umduğumuz daha doğrusu beklediğimiz başarıyı elde edemedik. Ancak kulüp olarak geçen yılla mukayese edilemeyecek derecede iyiyiz" derken, Çankırı Belediyespor camiasının diğer kulüplerden çok farklı bir konumda bulunduğuna işaret etti.

Atilla Gerin "Çankırı Belediyespor'da sıkıntıları saymaya kalkarsak, öncelikli olarak antrenman sahamız yok. Konaklama için kaldığımız tesiste misafir durumda bulunmamız farklı sıkıntıları beraberinde getirdi. Sezonun ilk maçına yetişmeyen lisanslar büyük moral kaybına neden oldu! Şehirden destek yok. Başkan yalnız kaldı. Kulübü yönetmek hiç de kolay değil. Hem yöneteceksin, hem de başarılı olacaksın! Mevcut durumu kimseye fatura etmek hakkaniyet ölçülerine sığmaz. Ancak tüm bunlara karşın yine de çok daha iyi sonuçlarla ligin ilk yarısı tamamlanabilirdi" dedi. Atilla Gerin sözlerini şöyle sürdürdü:

HERKES EKSİK KALDI
"Camiada birçok şey eksikti ve bu eksiklikler her kesime yansıdı. Kulüp eksikti futbolcuya yansıdı. Futbolcu eksikti oynanan futbola yansıdı. Şehir eksikti takıma yönetime yansıdı. Yönetim eksikti sonuca yansıdı. Biz eksiktik skora yansıdık. Sapla saman karıştı. Yaşanan her olumsuzluk bir diğerini tetikledi. Mevcut durumda bahane ararsak birçoğunu ardı ardına sıralayabiliriz. Ancak bunları yaparak bir yere varılacağını düşünmüyorum. Çankırı Belediyespor, önüne bakmak zorunda. Geçmişle kıyaslanmayacak derecede iyileşme var. Tesisleşme yolunda, kulüp olabilme yolunda önemli adımlar atıldı. Bunları kimsenin inkar etmesi mümkün değil. Ancak gördüğüm o ki, şehirde sadece skor konuşuluyor. Ben takımın başına geldiğimde ortada futbolcu yoktu. Bugün spor camiasında itibar kazanmış, ivmesi her geçen gün yükselen bir kulüp var. Bardağın dolu tarafını da görmekte yarar var diye düşünüyorum."

BAŞARISIZLIĞI KABUL ETMEKTE ZORLANIYORUM
Kulüpte Teknik Direktör ve Sportif Direktör olarak görev yapan Atilla Gerin "Teknik Direktör olarak geldiğim Çankırı Belediyespor'da üstlenmiş olduğum görevlerde başarılı olabilme adına şahsım olarak her türlü fedakarlığı yaptım. Sadece ben değil her arkadaşım bunu yerine getirdi. Ama birşeyler denk gelmedi. Çok emek verdik ancak vardığımız nokta ne bizleri ne de taraftarı tatmin edebildi. Kanaatimce eksiklikler tamamlanmadan suçlu aramak yanlış olur. Burada herkes üzerine düşeni almalı. Her yıl borç ödeniyor. Sezon başında yaklaşık 350 bin tl borç ödendi. O borçlar olmasaydı, çok daha iyi transferler yapılabilirdi. Doğaldır ki bir kurumu ayakta tutmak çok önemli. Sevda hanım bunu başardı. Ancak tabloya baktığımızda taraftar sportif başarı istiyor. Onlar da haklı, ancak mevcut durum sadece sahada elde edilen sonuçla değerlendirilmemeli.

BAŞARI HERŞEYİ TAŞIR
Sporda elde edilen başarı her türlü husumeti taşır. Muhalefeti de taşır. Başarı olmazsa başkan da gider, hoca da! Ancak ben takımın ikinci yarıda ilk yarıya göre çok daha iyi başarılı sonuçlar alacağını düşünüyorum. Takımda yeralan futbolcular bunu başarabilecek güçte. Onlara inanılsın, üzerlerinde durulsun, mavi - beyazlı renklere gönül veren taraftarın bugünden çok daha mutlu olacağına olan inancım halen mevcut. Yaklaşık bir yıl kadar emek verdiğim ter akıttığım Çankırı Belediyespor'da severek görev yaptım. Burada geçirdiğim günleri unutmam mümkün değil. Şahsıma gösterilen ilgiye ve güvene teşekkür ederken, Çankırı Belediyespor'a da başarılar diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler