Bu hafta vizyona girenler- 12 Nisan

Bu hafta vizyona girenler- 12 Nisan

12 Nisan haftasında sinemalarda 6 yeni film gösterime giriyor...

OBLİVON 

Başrolünü Tom Cruise'un oynadığı, özgün ve çığır açan bir film olarak değerlendirilen Oblivion, kıyamet sonrası bir zamanda geçiyor. Deneyimli asker Jack'i canlandıran Cruise'a, Olga Kurylenko, Morgan Freeman, Andrea Riseborough ve Nikolaj Coster-Waldau eşlik ediyor. Tron Efsanesi'nden tanıdığımız genç yönetmen Joseph Kosinski'in kendi çizgi romanından uyarladığı Oblivion'ı bilimkurgu meraklıları uzun süredir bekliyordu.
 
20532236.jpg
 
Son dönemin en popüler bilimkurgu konularından biri olan kıyamet sonrası dünyanın geldiği duruma odaklanan filmde, insanoğlunun yok olmasından sonra uzaylıların işgal ettiği bir dünya görüyoruz. Filmde insanlığı kurtarmak için mücadele eden Jack'in yanında gördüğümüz Julia karakteri için daha önce, bu yıl Oscar adaylığı yaşayan Jessica Chastain düşünülmüştü. Fakat çalışma takvimi uyuşmayınca rol Kurylenko'nun oldu.
 
KORKUNÇ BİR FİLM 5 (SCARY MOVIE 5) 
Bir önceki filmden bu yana yedi yıl geçmiş olması nedeniyle uzun ara verilen film olan Korkunç Bir Film 5'te bu kez Paranormal Activity, Siyah Kuğu (Black Swan), Mama, Açlık Oyunları (The Hunger Games), Ayı Teddy (Ted), Kötü Ruh (Evil Dead), Başlangıç (Inception) ve Dehşet Kapanı (The Cabin in the Woods) gibi filmlerin parodilerini izleyeceğiz. Filmin yönetmen koltuğunda Malcolm D. Lee oturuyor. Oyuncular arasında ise Ashley Tisdale, Simon Rex, Regina Hall, Chelan Simmons, Lindsay Lohan, Charlie Sheen ve Heather Locklear yer alıyor.
 
20532237.jpg
 
Filmde diğer oyuncuların aksine Charlie Sheen ve Lindsay Lohan kendilerini canlandırıyor. Yaşadıkları skandallar ile gündemi meşgul eden iki ismin birlikte yer aldıkları sahnenin çekimleri sırasında yaşadıkları da uzun süre konuşulmuştu...
 
CROOD'LAR (THE CROODS) 
Animasyonun tecrübeli isimleri Chris Sanders ve Kirk DeMicco'nun senaryosuna ve yönetmenliğine imza attıkları Crood'lar (The Croods) tarih öncesi bir zamanda geçiyor. Film aynı zamanda DreamWorks Animation firmasının çektiği ve 20th Century Fox tarafından dağıtılan ilk yapım olma özelliği taşıyor. Filmin orjinal seslendirmelerinde Nicolas Cage, Ryan Reynolds ve Emma Stone gibi isimleri görüyoruz. Crood'ların Türkçe seslendirmesi yapan isimler arasında ise Aslı Tandoğan yer alıyor.
 
20532234.jpg
 
Depremden sonra yaşadıkları mağaraları yıkılan bir aile kendilerine yaşayacak başka bir yer bulmak için yola düşüyor. Yol boyunca onlara eşlik eden, yeni icatlar yapan genç Guy ise en çok ailenin büyük ve deli dolu kızları Eep'in dikkatini çekiyor. Dünyanın ilk modern ailesi olan Crood'lar, Amerika'da vizyona girdiği hafta, Olympus Has Fallen adlı aksiyonu geride bırakarak ilk sıraya yerleşmişti.
 
GAZETECİ ÇOCUK (THE PAPERBOY) 
Filmi yönetmeni Lee Daniels'ın "Bence ya çok seveceksiniz ya da nefret edeceksiniz. Gri bir alan yok.'' sözleri ile tanımaldığı kullandığı Gazeteci Çocuk (The Paperboy), ülkemizde bu yıl !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nde ilk kez gösterilmişti. Film, Matthew McConaughey, Zac Efron, Nicole Kidman, John Cusack ve Macy Gray gibi isimlerden oluşan güçlü oyuncu kadrosu ve sıradışı hikayesi ile dikkat çekmişti.
 
20532235.jpg
 
Üniversiteden atılan ve gazete patronu babasının yaşadığı şehre geri dönen genç bir çocuğun üzerinden, ırkçı bir dünyada işlenen bir cinayeti aydınlatma sürecine odaklanan film ile yönetmen Daniels eleştirmenleri ikiye bölmüştü. Nicole Kidman ve John Cusack'ın oyunculuk performansları için oldukça radikal yorumunu yapmak yalnış olmaz.
 
ZERRE 
Senaristliğini ve yönetmenliğini kısa filmlerinden tanıdığımız Erdem Tepegöz'ün yaptığı Zerre, 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ilk gösterimini gerçekleştirdi. Festivalde "En İyi Yönetmen", "En İyi İlk Film", "En İyi Sanat Yönetmeni" ve "SİYAD" ödüllerine layık görülen, ayrıca 3. Malatya Film Festivali ödül töreninde de "En İyi Kadın Oyuncu" ve "En İyi Kurgu" ödüllerini alan filmin başrolünde Jale Arıkan yer alıyor. Arıkan'a usta oyuncu Rüçhan Çalışkur, Özay Fecht ve Remzi Pamukçu eşlik ediyor.
 
20532243.jpg
 
Zerre'de işsiz kalan Zeynep'in, kızı ve annesi ile büyük şehrin ortasında hayatta kalma mücadelesine tanık oluyoruz. Afişinde Tuncel Kurtiz'in "Yılmaz Güney Zerre'yi izlese çok severdi" sözünün yer aldığı filmde Zeynep'in dünyadaki varlığına karşılık oluyor ''zerre''. Ve organ ticareti gibi ''keskin'' konulara da değinirken, her gün binlercesi yaşanan hayatlara yakından ama hiç hissettirmeden bakıyor...
 
ATATÜRK'ÜN FEDAİSİ TOPAL OSMAN 
Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman filminin yapımcıları film ile ilgili olarak tarihle ilgili sırları ortaya çıkardıklarını dile getiriyor. Yönetmen koltuğunda aynı zamanda filmin senaristi olan ve yapımcıları arasında da yer alan Atilla Akarsu'nun oturduğu Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman'ın oyuncuları arasında Reha Beyoğlu, Mehmet Tokat, Ali Yaylı, Özcan Varaylı, Orhan Kılıç ve Bülent Polat gibi isimler bulunuyor.
 
20532244.jpg
 
Kurtuluş mücadelesi döneminde önemli rol oynayan ve Topal Osman lakabıyla bilinen Milis Yarbay Osman Ağa'nın öldürülmesine yol açan karanlık olaylara odaklanan film, yaşanılan dönemde isimleri bilinmeyen fakat önemli etkileri olmuş bir çok kişi hakkında da bilgi veriyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler