Bu zafer taraftara adanmalı

'Bu zafer taraftara adanmalı'

Roberto Mancini maç sonrası yaptığı açıklamada...

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Juventus karşılaşmasının ardından basın toplantısında şunları söyledi. 
 
Zorlu bir sahada oynadıklarını ifade eden Roberto Mancini,  "Bence öncelikli olarak oynanması çok zordu. Saha çok zorlu bir sahaydı. Sonuç olarak biz kazandık, çok fazla pozisyon bulduk. Neredeyse imkansız diyebileceğimiz bir turu geçtiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu.
 
Bundan sonra daha zorlu bir dönemin olduğunu belirten Mancini, "Turu geçmiş olmayı başarılı olarak niteleyemeyiz. Turu geçmek sürecin bir parçasıydı. Zorlu aşamayı geçtik biz sadece. Takımı tebrik ediyorum. Bundan sonrası bizim için zorlu olacaktır. Sert bir dönemin geldiğini söyleyebiliriz” dedi.
 
Bir İtalya takımını elemesi ile ilgili olarak Mancini, "Tabii ki iyi hissediyorum kendimi. Bir İtalyan takımına karşı başarılı olduğum için değil, Galatasaray'da kısa süre geçirip bir şeylerin değiştiğini gördüğüm için mutluyum. İlk maçta geldiğimde kötü durumdaydık. Şimdi artık önümüze bakıp, kendimizi daha da iyileştirme zamanı…” dedi.
 
Takımın bugün motive olduğunu kaydeden İtalyan teknik adam, “Galatasaray takımına kadar şu için en iyi performansını evde oynadığımız Kopenhag maçı olarak görüyorum. Bugün istikrarlı bir oyun vardı. Bugün gol yemedik. Takım daha kuvvetli bir ruh sergiledi ve daha motive oynadı” şeklinde konuştu. 
 
Bir başka soru üzerine Mancini, "Galibiyeti oyuncu ismiyle açıklamak abartılı olur. Juventus kuvvetli oyuncuları var. Juventus takım olarak iyi değil, çok iyi çok kuvvetli bir takım. Sneijder, Drogba ve Burak elbette fark yaratıyor ama Juventus, Madrid'in ne kadar kuvvetli olduğunu unutmamak gerek” dedi.
 
Bu zaferi taraftara adadıklarını belirten Mancini, “Bence bu zafer taraftarımıza adanmalı. Dün gece bu koşullar altında bizi takip ettiler. Bugün 40 bin kişi buradaydılar. Bizi onore ettiler. Başkanımıza da güvenilmesini istiyor. Mantıklı bir adam ve kendisine yol çizebiliyor. Yine de bu zafer taraftarımızın" dedi.
 
Bu sonucun ardından transfer listesinde bir değişiklik olmayacağını ifade eden Mancini, "Herhangi bir şey değişmeyecek transfer listesinde. Biraz zamanımız var, bu sonuçla rahatladık. Tabii ki transfer gelecek. Aklınızdaki isimler ya da listemizdeki isimlerde bir değişme olmayacak” diye konuştu.
 
Daha rahat bir zeminin, Juventus'a avantaj sağlayabileceğini söyleyen Roberto Mancini, “Juventus daha defansif oynadı. İki takım arasında daha fazla pozisyon arayan taraf da bizdik. Bunlar benim düşüncelerim tabii ki" diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler