Bukan, Siyaset çözüm bulma adresidir

Bukan, "Siyaset çözüm bulma adresidir"

MHP Siyaset ve Liderlik Okulunun 3. dönem sertifika töreninde konuşan Ahmet Bukan, benzer çalışmanın Çankırı'da da yapılacağını belirtti.

MHP Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 3. Dönem Sertifika töreni  Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin katılımıyla düzenlendi. Çok sayıda başvurunun arasından seçilen 40 kişi12 haftalık süre içinde 72 saat süren eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin konuşmasıyla başlayan sertifika töreni, Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan'ın da aralarında bulunduğu parti yöneticileri tarafından katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile sona erdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan milletvekili Bukan, şunları söyledi:

BENZER ÇALIŞMA ÇANKIRI'DA DA YAPILACAK
"Hepinizin bildiği gibi siyasetin kaynağı ve öncelikli ilgi alanı insandır. MHP Genel Merkezi bu eğitimi vererek onların gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını sağlamaktadır. Ve mevcut sistem önümüzdeki dönemlerde Çankırı’mızda da verilecektir. İnsanın mutluluğu, refahı, huzuru ve onuru günümüz siyasetinin odağı olmuş; siyaset anlayışları, siyaset üslubu ve siyaset tercihleri bu temel üzerinde yükselmeye başlamıştır.

Nerede bir insan varsa, nerede bir insanın karşılaştığı bir sorun görülüyorsa siyaset bunların çözümüne kafa yormak, akıl üretmek ve çözüm bulmak mecburiyetindedir. Günümüzün siyaset algısı ve ulaştığı seviye bunu gerektirmektedir.

Sorunların bir kısmını göz ardı ederek, yalnızca belirli alanlara ilgi göstermek, diğerlerini yok saymak eksik ve kusurlu bir siyaset anlayışının sonucu sayılmalıdır.

Bizim için siyaset;

Kısa vadeli ve ucuz kişisel çıkarların dirsek dirseğe yarıştığı bir koşu parkuru değildir.

Siyasi köklerini inkâr ederek yabancı çekim merkezlerine kapılmışların bekleme odası değildir.

Fikri tutarlığının olmadığı, ilkelerinin ayaklar altında çiğnendiği, meselelere günübirlik bakanların toplanma yeri değildir.

İnsan, millet ve dünyaya bakışın yabancı tesirlerle her gün, her saat değiştiği kaypak fikirlerin buluşma mekanı değildir.

Duruma göre şekilden şekle, kılıktan kılığa girenlerin; durmadan kostüm değiştirenlerin ve nabza göre şerbet verenlerin tiyatro sahnesi değildir.

Girdiği kabın şeklini alan, üst üste taktığı maskelerden gerçek yüzü görünmez hale gelmişlerin makyaj malzemesi değildir.

Dün söylediğini bugün yalanlayan, bugün söylediğini de yarın unutacak olanların siyaset borsası hiç değildir.

ÜÇ HİLAL, MİLLETİMİZİN GÜVENCESİDİR
Partimizin kırk yılı aşan mazisi ilkeli ve tutarlı düşüncelerin, ufuk ötesini gören bir vizyon zenginliğinin, sürekli haklı çıkan görüş derinliğinin, Türk milletine hizmet yoluna kilitlenmiş hedeflerin ve bunlara inanmış kadroların eserleri ve izleriyle doludur.

Biz kırk yılı aşkın bir süredir yolumuza istikrar ile devam ederken, bir zamanlar tek başına iktidarları yakalamış, milyonlarca seçmenin dönemsel desteğini almış siyasal partilerin yerlerinde bugün yeller esmektedir.

Bizi kırk yıldır var eden ahlaki ve ilkeli zemin, taban ve tutarlılık, bugün siyasette olan diğer partileri silerken, Milliyetçi Hareket Partisi daha asırlarca torunlarımızın gönlünde yaşamaya mutlaka devam edecektir.

Bazen iktidarda, bazen muhalefette, siyasetin inişli çıkışlı yollarında ama asla kırılmadan ilerleyen üç hilal, milletinin güvencesi olarak yüzyıllarca mutlaka yaşayacaktır.

Zira bizim siyasetimizin yol haritasında hiçbir zaman, istismar, aldatma, yalan, riya, iki yüzlülük olmayacak, yalnızca ve yalnızca sabır, akıl, şuur, denge, ihtiyat, heyecan ve dava adamlığı yer alacaktır.

Bu itibarla, vatan, millet, devlet ve bayrak sevdasıyla çıkılan yolda kirli ve ucuz siyasetin batağına saplanamayız.

Anlık başarıların umuduyla, bin bir meşakkatle bugünlere taşıdığımız siyasetimizin geleceğini heba edemeyiz.

Dün ülkemize yönelik tehlikeler karşısında dik duran kadrolarımız, bugün ise Türkiye’nin karşısındaki temel sorunlar olan “milli beka, milli devlet ve milli kimlik” üzerinde oynanan oyunları sabırla, akılla, sağduyuyla, metanetle, şuurla ve mutlaka demokrasinin kurallarına uygun olarak bozmayı hedeflemiştir. Bu yüzden dir ki siyasi mücadelesini sandıkta verecek hiçbir zaman sokakta olmayacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler