Bursada holigan dehşeti!

Bursa'da holigan dehşeti!

Bursaspor - Beşiktaş maçı öncesi yaşanan çirkin olaylar maçın iptalini getirdi.

Olaylar nedeniyle Orhangazi İlçesi'nde bekletilen Beşiktaş taraftarları ile otelde bekleyen Beşiktaş kafilesi İstanbul'a dönüşe geçti.

Stadyum çevresinde başlayan ve polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği olaylar nedeniyle Bursaspor ile Beşiktaş arasında saat 20.00'de oynanması gereken Spor Toto Süper Lig maçı, İl Spor Güvenlik Kurulu kararı ile iptal edildi. Türkiye Futbol Federasyonu da Futbol Müsabaka Talimatı uyarınca karşılaşmanın iptal edildiğini duyurdu. Olaylar nedeniyle Orhangazi İlçesi'nde bekletilen 8 otobüsteki 400'e yakın Beşiktaş taraftarı, kararın ulaşmasıyla İstanbul'a hareket etti. Bursa'ya dün gelen ve stadyuma 17 kilometre uzaklıkta bulunan Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu'deki Holiday Inn otelde konaklayan Beşiktaş kafilesi de olaylar nedeniyle otelden ayrılmadı. Kafile, daha sonra maçın iptal haberi gelince İstanbul'a dönüşe geçti.

bursa-holigan-resim-4.jpg

İşte TFF Futbol Müsabaka Talimatı'ndaki karşılaşmanın iptal edilmesini öngören o madde:

Madde 17,  2. Fıkra:

"TFF Yönetim Kurulu, tedbir niteliğinde olmak üzere, müsabaka güvenliğinin yerel idareler tarafından sağlanamadığına, sağlanamayacağına veya seyirciler tarafından bozulduğuna kanaat getirdiği illerde müsabakaları oynatmamaya ve bu illerde oynanması gereken müsabakaların bir kısmını veya tamamını başka bir ilde oynatmaya yetkilidir.

100'ÜN ÜZERİNDE GÖZALTI

Maçın iptal edilmesi üzerine stattaki taraftarlar da olaylara dahil oldu. "Vali istifa" sloganları atan taraftarlar, olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'ın uyarılarını da dikkate almadı. Ayrıca Bursa Valiliği'ne giden yaklaşık 1000 adet taraftar valilik binasını taşladı. Çevik kuvvet polislerinin de elinde yeterli miktarda biber gazı bulunmaması nedeniyle göstericilere müdahalede güçlük çekildiği bildirildi. Çıkan olaylarda yaralanan 16 kişinin, Bursa Devlet Hastanesi ve Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındıkları öğrenildi.

Ayrıca Bursa Valisi Şahabettin Harput yaptığı açıklamada, çıkan olaylarda 25 polis ve 9 vatandaşın yaralandığını, 100'ün üzerinde gözaltı olduğunu söyledi.

ÇEVREDEKİ VATANDAŞLAR ETKİLENDİ

Bursa Atatürk Stadı önünde Siyah-beyazlı tarafarların giriş yapacağı noktada toplanan Bursaspor taraftarları, Beşiktaş taraftarların maça gelmesini istemediklerini belirterek polisle tartıştı.  Çıkan olaylarda polise taş atan taraftarlar, biber gazı ile durduruldu. Biber gazından, taraftarlar, polisler ve çevreden geçen vatandaşlar olumsuz etkilendi. 

BEŞİKTAŞ'IN MALZEMECİLERİ MAHSUR KALDI

Maçtan saatler önce Beşiktaşlı futbolcuların malzemelerini stada getiren Siyah-beyazlı takımın malzemecileri Erdal Erdem ve Ünal Akkoyun, stadın soyunma odasında mahsur kaldı. Maçın iptal olduğu anonsunun yapılmasının ardından stat içinde bulunan Bursasporlu taraftarlar, soyunma odası koridorlarına doğru yöneldi. Taraftarlardan korunmak için soyunma odasının kapısını kilitleyen malzemeciler Erdem ve Akkoyun, iki saatlik bekleyişin ardından soyunma odasından çıkartıldılar. Polisin taraftarlara müdahalesi sırasında kullanılan biber gazı nedeniyle rahatsızlanan Erdal Erdem, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Diğer malzemeci Ünal Akkoyun da, Erdem'i taşıyan ambulansla stadı terketti.

FEDERASYON OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu 12 Mayıs Perşembe günü olağanüstü toplanacak.

TFF'den yapılan açıklamada, söz konusu karşılaşmayla ilgili kararın, federasyon yönetim kurulunun 12 Mayıs Perşembe günü gerçekleştireceği olağanüstü toplantıda verileceği bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile Beşiktaş arasında Bursa Atatürk Stadı'nda yapılması gereken 32. hafta müsabakasının; Bursa Valiliği, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ile maçın temsilcilerinden edinilen bilgiler ve çıkan olaylar neticesinde karşılaşma güvenliğinin sağlanamadığının anlaşılması sebebiyle, Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri uyarınca tedbiren oynatılmamasına karar verdi. Söz konusu karşılaşma ile ilgili kararı Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 12 Mayıs Perşembe günü yapacağı olağanüstü toplantıda verecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler