Bursa'da iki otomotiv şirketinde eylem

Bursa'da iki otomotiv şirketinde eylem

Türk-Metal Sendikası'ndan alınan bilgiye göre Oyak Renault'tan sonra TOFAŞ'ta da 300-350 kadar işçi, iş bıraktı. Oyak Ranault'ta ise işçiler fabrikaya girdi ancak üretime başlamadı.

Bursa'da Oyak Renault Otomobil Fabrikası'nda işçilerin sendika değişikliği ve ücret artışı talebiyle üretimi durdurmasının ardından benzer eylem Tofaş Otomobil Fabrikası'nda yaşandı. Saat 16.00 vardiyasına gelen işçiler, değişim olmadığı için içeri giremediler. Bantlar dururken, fabrika üst yönetimi ile işçiler arasında görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Fabrikadaki yaklaşık bin işçi ise çalışmaya devam ediyor.

OTURMA EYLEMİ 
İstanbul yolundaki fabrikadan saat 16.45’te vardiyadan çıkan işçiler, oturma eylemine başlarken, vardiyaya giren 16.30- 00.30 vardiyası işçilerinin de işbaşı yapmayarak üretimi durdurdukları bildirildi. Türk Metal 3 Nolu Şube Başkanı Zafer Öztürk, TOFAŞ’taki bazı birimlerde işçilerin eyleme gitmesi sonucu bantlardan arabaların inmediğini belirtti.  Öztürk, konuyla ilgili olarak şu anda fazla açıklama yapamayacağını söyledi. 5 bin işçinin çalıştığı Tofaş fabrikası işçileri de dünden beri eylem yapan Oyak Renault’taki arkadaşları gibi işverenin ek sözleşme yapmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler