Çankırı Belediyesi'nde 'Zabıta Müdürü'nden memuruna darp iddiası

Çankırı Belediyesi'nde 'Zabıta Müdürü'nden memuruna darp iddiası

Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde bugün meydana gelen olayda, Müdür Özkan Taylan Kaya'nın aynı müdürlükte çalışan memur Abdullah Koyuncu'yu darp ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Edinilen bilgilere göre Çankırı Belediyesi'nin ikinci katında bulunan Zabıta Müdürlüğü'nde bugün saat 16:50 dolaylarında eşine az rastlanır ilginç ve bir o kadar da düşündürücü bir olay yaşandı.

Halen Zabıta Müdürü olarak görev yapan Özkan Taylan Kaya, kendi bünyesinde çalışan, terminalde görevli memur Abdullah Koyuncu'nun sabah saatlerinde Çankırı Devlet Hastanesi'nden 'bel fıtığı' rahatsızlığı nedeniyle kendisine verilen '10 günlük izin' raporunu Belediye'ye gönderdi... İşte ne olduysa bundan sonra oldu ve gelişen olaylar zinciri saat 16:50 civarı belediye binasına gelmek zorunda bırakılan 'raporlu memur' Abdullah Koyuncu, Zabıta Müdürü Özkan Taylan Kaya tarafından önce küfre, sonrasında da yumruklu saldırıya uğradı.

Olay yerine gelen polis mağdur ve şikayetçi Koyuncu'nun ifadesine başvurdu. Müdürü Kaya'nın önce sözlü tacizine sonrasında da bireysel saldırısına uğrayan Koyuncu, polise şu ifadeyi verdi:

"Ben 2015 yılı Aralık ayından beri Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde sivil memur olarak çalışmaktayım. Uzun süredir belimden rahatsız olduğum için zaman zaman tedavi görmekteyim. Son 1 haftadır da belimdeki şiddetli ağrı sebebiyle sürekli ilaç kullanıyorum. Bazen ambulans çağırarak hastaneye gitmek zorunda kaldığım oluyor. Bazen de kendi aracımla tedavi amaçlı Devlet Hastanesine gidiyorum. Bugün yani 09.09.2022 günü saat 07:30 sıralarında devlet hastanesinin beyin cerrahi bölümüne giderek muayene oldum. Sonrasında doktor eski MR filmime ve yaşamış olduğum rahatsızlığa istinaden bana 10 gün istirahat raporu yazdı. Bununla birlikte reçetemi yazdı. Ben istirahat raporunu saat 10:00 sıralarında WhatsAap üzerinden çalıştığım şirketin personeline gönderdim. Gün içerisinde saat 16:00 sıralarında raporu gönderdiğim arkada raporun aslını insan kaynakları birimine getirmem gerektiğini söyledi. Ben de yaklaşık yarım saat sonra belediyenin 2. katında bulunan Zabıta Müdürlüğü'ne giderek insan kaynakları birimine istirahat raporumun aslını teslim ettim. İnsan Kaynaklarında benim aldığım istirahat raporunun geçerli olmadığını ve beni tekrar rapor almam için Ankara Şehir Hastanesine sevk olduğunu ve bu konuda yazının çıktığını söylediler.

ozkan-taylan-kaya-resim-0922.jpg

Bu esnada evrak kayıt kısmında görevli olan Y. ismindeki arkadaş gelerek bana bu sevk evrağını imzam karşılığında teslim etti. Gerekli olması halinde bu evrağı siz görevlilere kendi rızamla teslim etmek istiyorum. Raporu teslim ettikten sonra Zabıta Müdürlüğünden dışarıya çıkacağım esnada zabıta komiseri olan E.K bana 'gel içeri' diyerek seslendi ve beni zabıta memur bürosuna çağırdı. Ben de bunun üzerine içeriye girdim.

Odaya girdiğim esnada ben E.K'ya hitaben 'Bu neyin sevki abi hayırdır, biz sahte evrak mı düzenliyoruz, yalanla iş mi yapıyoruz' dedim. Tam o sırada birinin ensemden tuttuğunu hissettim. Arkamı döndüğüm esnada zabıta müdürü olan Özkan Taylan Kaya isimli şahsın arkamda olduğunu gördüm. Şahıs bana hitaben 'Ne konuşuyon lan a.... ko...... çocuğu' diyerek hakaret, küfür etti ve yüzüme yumruk attı. O esnada odada bulunan E.K araya girdi ve Özkan isimli şahsı benden uzaklaştırdı.

Ben Özkan isimli şahsa 'Ne dedin sen bana, bir daha söyle, sen bana nasıl küfür ediyorsun' diyerek tepki gösterdim. O esnada şahıs bana başka sözler de söylemeye çalıştı ancak çevreden gelenler şahsın ağzını kapattılar ve şahsı geri çektiler. Sonrasında şahısla aramızda başa bir fiziki ya da sözlü temas olmadı. Zabıtadaki arkadaşlar beni belediye girişine indirdiler. Ben de konuyla ilgili şikayetçi olmak için polise ihbarda bulundum. Daha sonra da polis merkezine ifade vermeye geldim. Konuyla ilgili darp raporu aldırmak istiyorum. Yaşanan olayla ilgili bana küfür ederek hakaret eden ve yüzüme yumruk atarak beni darp eden zabıta müdürü Özkan Taylan Kaya isimli şahıstan davacı ve şikayetçiyim."

BAŞKAN ESEN, NASIL BİR DURUŞ SERGİLEYECEK
KAMUOYU MERAKLA BEKLİYOR...

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in izinli olduğu bir dönemde Çankırı Belediyesi'nde yaşanan ve adını gönül rahatlığıyla tam olarak 'rezalet' olarak koyduğumuz olayın nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

Zabıta Müdürlüğü koltuğuna oturtulan Özkan Taylan Kaya'nın göreve geldikten sonra bu ve benzeri birkaç olayda karşımıza çıktığını gördük! Ancak bugün yaşanan olay hiç de öyle 'sıradan' bir durum değil!

Bakalım önümüzdeki günler konuyla ilgili hangi gelişmeleri doğuracak? Sözcü18 Haber Merkezi olarak gelişmeleri sizlere aktarmanın gayretinde olacağız...

Önceki ve Sonraki Haberler