Çankırı Belediyesi'nden 'Tatlıçay' hamlesi

Çankırı Belediyesi'nden 'Tatlıçay' hamlesi

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, göreve geldiği Nisan 2019'dan bu yana gözle görülür ilk hamlesini yılın büyük bir bölümünde suyu akmayan Tatlıçay ile yaptı! Çalışmalar için hazırlanan programa Vali Abdullah Ayaz katıldı.

Çankırı’nın gerdanlığı olarak anılan ve şehir merkezini ikiye bölen Tatlıçay’da dere yatağı ıslah çalışmaları bugün gerçekleştirilen tören ile başladı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Halkımızın yıllardır Tatlıçay’da beklediği çalışmalar için ilk kazmayı vurduk. Islah çalışmalarımız ile halkımıza nefes aldıracak ve çay tabanındaki görüntü kirliliğini tamamen yok ederek kent estetiğine artı değer katacağız. Çankırı’nın en önemli sembollerinden biri olacak Tatlıçay, görüntüsü ile halkımıza huzur duyacakları bir yürüyüş güzergâhı oluşturacak.  İlk etabın startını verdiğimiz projemiz, Çankırılılara hayırlı olsun.” dedi.

TÖRENE VALİ ABDULLAH AYAZ DA KATILDI
Tatlıçay ıslah çalışmaları için yapılan törene Çankırı Valisi Abdullah Ayaz da katıldı. 

YAPILACAK ÇALIŞMANIN DETAYI
Çankırı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Tatlıçay Projesi’nin birinci etabı olan eski Hastane Köprüsü ile İstasyon Kavşağı arasındaki 850 metrelik güzergâhta çay tabanına 10 metre genişliğinde rigol kanal ile olası taşkınlarda oluşabilecek rüsubat malzemelerin tutulması için eski Hastane köprüsü mevkiinde bent yapacak. Rigol kanal ile taş duvarlar arasında kalan bölümde ise yeşil alan uygulaması yapılırken Çankırı Belediyesi Mini Sinema ile Güneş İlkokulu arasında kalan alanda kafe ve rekreasyon çalışmaları da gerçekleştirilecek. Etaplar tamamlandıkça diğer etapların yapımına geçilecek.

tatlicay-cankiri-resim-012.jpg

MESELE TATLIÇAY ZEMİNİNİN REVİZE EDİLMESİ DEĞİL!
MESELE TATLIÇAY'DA OLMAYAN SU!
Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in bugün startını verdiği Tatlıçay ıslahı ile ilgili çalışma tamamlandığında, görüntü olarak çevre bugünküyle kıyaslanmayacak şekilde çok daha güzel ve iç açıcı gözükecektir. Lakin ortaya çıkacak o güzel görüntü bir süre sonra yine bugünkü istenmeyen görüntülere sahne olacağı aşikardır!

Nedeni mi?

Tatlıçay yıllardır susuz kalmıştır... Tatlıçay'ın birincil özelliği akarsu mahiyetinden uzaklaşmış olmasıdır. Bu sorun çözülemediği sürece Tatlıçay için yapacağınız tüm yatırımlar sokağa atılmış sayılır. Sözcü18 yazı ailesi olarak mevcut belediye yönetiminin Tatlıçay'ın mevcut su debisini olabildiğince makul bir seviyeye çıkartabilecek kaynak ya da kaynakların buraya yönlendirilmesi yönünde proje üretilmesi yönünde çalışmalara hız vermesidir.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
66 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler