Çankırı Devlet Hastanesi'nde coronalı hastaların bakımını coronalı hastalar yapıyor!

Çankırı Devlet Hastanesi'nde coronalı hastaların bakımını coronalı hastalar yapıyor!

İlk vakanın 10 Mart 2020 tarihinde görülmesinden bu yana ülke genelinde yapılan coronavirüs ile mücadelede, Çankırı Devlet Hastanesi'nde yaşanan olay önemli bir skandala imza atılmasına neden oldu... İşte haberimizin ayrıntıları...

Edinilen son dakika bilgisine göre; Çankırı'ya bağlı Şabanözü ilçesinde hizmet veren Hasan Alpay Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören ve orada hizmet veren 38 kişide yapılan test sonucu Coronovirüs (Covid-19) çıkınca 20 hasta Çankırı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

İLGİLİ HABER
Şabanözü Rehabilitasyon Merkezi'nde corona patlaması! - TIKLA

REHABİLİTASYON MERKEZİ'NDE GÖREVLİ BAKICILARA SKANDAL UYGULAMA
Hasan Alpay Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören 13 hastanın Çankırı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmasıyla birlikte, yine aynı merkezde görevli olan ve testleri pozitif çıkan 7 kadın personel evlerinde tedavi görmeleri gerekirken 'skandal' bir kararla 13 engelli hastanın bakımlarına hizmet vermek amacıyla hastaneye yatırıldılar!

Evde tedavi görmesi gereken Rehabilitasyon Merkezi'nde çalışan kadın hastabakıcılar, testleri pozitif çıkmasına karşın Çankırı Devlet Hastanesi'nde tedavi gören engelli ve tıpkı kendileri gibi coronavirüslü hastaları tedavi etmeye devam ediyorlar.

HASTANE YÖNETİMİNİN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI MERAKLA BEKLENİYOR
Halen Çankırı Devlet Hastanesi'nde yaşanan uygulama ile ilgili olarak hastane yönetiminin yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

TÜRKİYE'DE CORONAVİRÜSLÜ HASTANIN EVDE TEDAVİSİ NASIL UYGULANIYOR?
Ülkenin tamamında 50 yaşın altında kliniği hafif olan ve risk faktörü olmayan vakaların tedavi sürecine evde devam ediliyor. Uygulama; aile hekimleri evlerdeki koronavirüs hastalarını günlük olarak düzenli arıyor ve hastalardan alınan semptomları Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan sisteme işleniyor. Yoğun bakım gerektirecek bir durumu olmayan hastalara evde ilaç tedavisi ilk 5 gün 2'şer ilaçla düzenli olarak uygulanırken, kullanılan ilaçlar da il ve ilçe sağlık müdürlüğü koordinasyonun ile temin ediliyor. Süreç 14 gün boyunca devam etmekle birlikte aile hekimlerinin sisteme girdikleri veriler 30 dakikada bir Sağlık Bakanlığı'na gidiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
45 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler