Çankırı halkına açıklama yapmak zorundasın Başkan!

Çankırı halkına açıklama yapmak zorundasın Başkan!

Çankırı Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen, geride bıraktığımız hafta içerisinde 3 belediye başkan yardımcısını görevden alarak yerel gündemi değiştirmişti! Başkan Esen 'görevden alma' ile ilgili Çankırı halkına henüz tatmin edici bir açıklama yapmadı.

Çankırı Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen, belediye başkan yardımcıları İhsan Bostan, Mehmet Hallaç ve Selahattin Aykurt'u aynı anda görevden alması yerel gündeme adeta bomba gibi düşmüştü!

İLGİLİ HABER
Başkan Esen 3 Başkan Yardımcısını görevden aldı - TIKLA

Ardından İhsan Bostan ve Mehmet Hallaç'ı "köstekli saat" (!) ile ödüllendirerek uğurlaması her ne kadar farklı düşüncelere sebep olsa da, temel beklenti Başkan Esen'in, "görevden alma" gerekçelerini Çankırı halkına açıklama zahmetine girmesiydi!

Ancak gel gör ki Başkan Esen'den böyle bir hamle gelmedi ve sokaktaki vatandaş, sosyal medyadan yaptığı "Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Mesai arkadaşlığından öte kardeşim gibi gördüğüm kıymetli arkadaşlarıma üstün gayret ve başarıları için teşekkür ediyorum" mesajıyla yetinmek zorunda kaldı!

SOKAKTAKİ VATANDAŞ, TATMİN EDİCİ BİR AÇIKLAMA BEKLİYOR!
Çankırı Belediyesi'nin kuruluş tarihi olarak bilinen 1869'dan bu yana görev yapan hiçbir belediye başkanı aynı anda 3 Belediye Başkan Yardımcısı'nı görevden almadı! Başkan Esen böylesi bir olayı gerçekleştirmenin karşılığı olarak da başkan yardımcılarının görevden alınmasının 'nedenlerini' sokaktaki en sade vatandaşın anlayacağı dilden açıklayarak sokaktaki sorulara son vermek zorunda!

Başkan Esen'in yaptığı operasyon "Ben yaptım oldu" (!) düşüncesiyle vatandaşa yansıtılamaz! Yansıtılmamalı da!

Kamuoyunun beklediği o açıklamanın bizatihi Belediye Başkanı Esen tarafından yapılacağını düşünüyor ve Sözcü18 Haber Merkezi olarak"Başkan Yardımcılıkları" koltuklarının kim ya da kimler tarafından doldurulacağı sorusun yanıtını aramaya çalışalım!

KOLTUKLARDAN İLKİ TAMAM GİBİ! LAKİN...
Çankırı Belediyesi'nde boşalan 3 belediye başkan yardımcılığı koltuklarından ilkine halen belediyede İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü olarak görev yapan Metin Keskinkılıç'ın oturacağı "kesin" gözüyle bakılıyor. Keskinkılıç'la ilgili olarak Sözcü18'e yapılan 'okuyucu yorumları' arasında bir yorum bizlere hayli ilginç geldi. Okuyucumuzun yaptığı yorum aynen şöyle:

"İlk başkan yardımcısı Metin Keskinkılıç olacak, çünkü emekli olmadan önce 3000 ek göstergeden yararlansın diye. Emekli olunca maaşı yüksek olsun diye. Tüyü bitmemiş yetim kalmamış memlekette..."

Bu yorum üzerine "3000 ek gösterge"nin (!) emekli olacak insana ne kadar 'maddi menfaat' sağlayacağını öğrenmeye çalıştık! Aldığımız "150 TL dolayında" yanıtı bizleri oldukça şaşırttı! Ve Çankırı Belediye Başkan Yardımcılığı gibi bir makamın böylesi küçük çıkarlar uğruna kullanılamayacağını, özellikle Başkan Esen'in de böylesi bir oyunun parçası olmayacağını düşünmek istedik!

Umarız; Sayın Keskinkılıç Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturacaksa ya da oturtulacaksa kendisi hakkında çok daha 'üstün meziyetler' (!) öne atılır ve görev yapacağı makam da kendisinden güç alır.

İKİNCİ KOLTUK, BAŞKAN'IN MECLİS ÜYELERİNDEN!
Çankırı Belediye Başkan Yardımcılığı koltuklarından bir diğeri de Belediye Meclisi'nin MHP'li 15 üyesi arasından seçilecek! Seçimi de, yerel seçim öncesinde MHP'nin Belediye Meclis Üyeleri listesini bizatihi İ. Hakkı Esen'in hazırladığı düşünülürse (Mevcut 15 üyeden sadece 2 isim Teşkilat tarafından listeye yazılmış) hangi şanslı belediye meclis üyesinin "Başkan Yardımcılığı" koltuğuna oturması beklenebilir, şimdilik bilmiyoruz! Ancak "kim(ler) olmayacak?" cevabı bizlerde mevcut!

MHP'li 15 Belediye Meclis Üyesi'nden "Mehmet Melih Yaylacı ve Özlem Demirci "Başkan Yardımcısı olmayacaklar" listesinin en tepesinde" diyelim ve bu konuyu kapatalım!

GELELİM 3'ÜNCÜ KOLTUĞUN SAHİBİNE!
Belediye Başkan Yardımcılığı'na atanacak 3'üncü isimle ilgili olarak; "Ankara'dan gelirse sürpriz olmasın" (!) diyerek bu fasla başlayalım!

"Neden Ankara?" sorunuza da; Başkan Esen 3 belediye başkan yardımcısını aynı anda görevden alma operasyonunun öncesinde iki gün ardı ardına Ankara seyahati gerçekleştirdi! Ve bu seyahatin önemli saatleri Balgat'da MHP Genel Merkezi'nde yaşandı! 3'üncü belediye başkan yardımcısının geliş yeri bu yüzden Ankara!

"Ankara" denilince de ister istemez önümüze Kadir Şekerci ismi çıkıyor! Ve nedense Başkan Esen'in görevden aldığı 3 başkan yardımcısı operasyonunun ardında da Kadir Şekerci'nin olmadığını düşünmek gibi bir safdillik içerisine de giremiyoruz!

Kadir Şekerci - İ. Hakkı Esen ve ortadaki icraate bakılınca, boşalan koltuklardan bir tanesinin de 'Ankara' (!) kontenjanı olarak ayrılmış olma ihtimali hiç de zayıf değil! Bunun için son MHP Çankırı İl Kongresi'nde 5 'üst kurul delegesi'nden bir tanesinin nasıl Ankara'ya kaydığını hatırlayacak olursak, önümüzdeki 3 koltuktan 1 tanesinin 'Ankara' mahreçli olabilme ihtimalini de görmezlikten gelemiyoruz...

VE ÇANKIRI BELEDİYESİ'NDE SON DAKİKA GELİŞMESİ!
Ve yukarıda kaleme aldığımız gelişmelerin yaşandığı Çankırı Belediyesi'nden sıcak bir 'kulis haber' masamıza düştü! 

AKP'li İrfan Dinç'in görev yaptığı 3 dönemde İmar ve Şehircilik Müdireliği yapan, MHP'li İ. Hakkı Esen'in seçildiği Nisan 2019'dan bu yana da koltuğunu korumasını Seda Yazıhan'ın 'emeklilik dilekçesi' vererek görevinden ayrılacağı iddia ediliyor! 

Bilindiği gibi Seda Yazıhan'ın eşi Peyami Yazıhan da Çankırı Belediyesi'nde Destek Hizmetleri Müdürü olarak görev yapmakta. İddialara göre her iki ismin de emeklilik dilekçelerini vererek görevlerinden ayrılacakları gündemde.

Olaylar öylesine hızlı yaşanıyor ki, önümüzdeki süreç bilinmedik birçok olayı gün yüzüne çıkartacak türden... Yaşayarak öğrenmeye devam...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
44 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler