Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

Sözcü18 sayfalarında "Çankırı'nın göbeğinde çocuğa polis şiddeti" başlıklı haberimize Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü'nden 'yazılı açıklama' geldi. Tarafımıza gelen açıklamayı aşağıda sizlere sunuyoruz.

"19.02.2021 günü saat:11.09’da www.sozcu18.com isimli haber sitesinde “Çankırı’nın göbeğinde çocuğa polis şiddeti!” haber başlığı ile; “Çankırı şehir merkezi Yunus AVM otopark çıkışında polislerin 13-14 yaşlarındaki çocuğa sokak ortasında şiddet uyguladığı, sorgusuz sualsiz sıkıştırdığı, boğazını sıktığı ve çocuğun çektiği acılar nedeniyle “ciyak ciyak” bağırdığı, olayın ayrıntısının ise çocuğun cadde ortasında “açım bana yardım edin” diyerek vatandaşlardan para istediği ve sivil polisin çocuğu sudan gelinceye kadar dövdüğü, bu olayı çevrede bulunanlar ile Çankırı Belediyesi Zabıta görevlileri dâhil herkesin seyrettiği” şeklinde içerikle yapılan haberi ile ilgili olarak; 

İLGİLİ HABER
Çankırı'nın göbeğinde çocuğa polis şiddeti - TIKLA

13.11.2020 tarihinde Yunus AVM çevresinde esnaflık yapan vatandaşların Çankırı nüfusuna kayıtlı 5-6 çocuğun dilenmek suretiyle devamlı olarak kendilerine, mallarına ve manevi olarak rahatsızlık verdiklerini beyanla, konu ile ilgili olarak mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğümüze yazılı-imzalı dilekçe vermişlerdir. Konunun görevli tüm personele tebliğ yapılmıştır. Dilekçe tarihi olan 13.11.2020 tarihinden sonra ilimiz haber merkezine çevreye rahatsızlık veren (dilenen, zorla para isteyen) çocuklar ile ilgili toplamda 12 adet ihbarda bulunulduğu anlaşılmıştır. 

16.02.2021 günü saat:15.10 sıralarında ilimiz haber merkezinin Yunus AVM binası banka ATM makinalarının olduğu kısımda bir meslektaşımızın yardım talebinin olduğu yönündeki anonsu üzerine olay yerine Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı 48118 kod nolu ekibin sevk edildiği, ekip olay yerine gittiğinde Cumhuriyet Mah. Çarşamba Pazarı Sokak ve Öztaş Sokağın kesişim Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru R.K.’nın yanında yaşı küçük S.C.T. isimli şahısla bekledikleri, görevli ekibin polis memuru R.K. ile yaptığı görüşmede; R.K’nın görev istirahatli olduğu gün eşi N.K. ile alışveriş için çarşıya çıktıkları, eşinin Yunus AVM civarında bulunan Mehmet Kazım Arar Cad. üzerinde bir züccaciye mağazasından alışveriş yaptığını, kendisinin özel aracında eşini beklediğini, eşinin araca geldiğinde alışveriş yaptığı mağazadan çıktıktan sonra yaşı küçük bir şahıs tarafından önünün kesildiğini ve kendisinden para istendiğini beyan etmesi üzerine eşinin beyanı ve yönlendirmesi ile yaşı küçük şahsı gidiş istikameti yönünde takip ederek Çarşamba Pazarı Sokak ve Öztaş Sokağın kesiştiği yerde durdurduğunu, eşinin önünü kesip para isteyip istemediğini sorduğunda şahsın kaçmaya çalıştığını, bunun üzerine çocuğu yakalayarak kaçmasına engel olduğunu ve haber merkezini arayarak ekip talep ettiğini beyan ettiği, Çocuk Şube Müdürlüğü ekibinin elinde konu olması sebebi ile yaşı küçük şahsın 48118 kod nolu ekip marifeti ile tutanak tanzimi ve çocuğun ailesine teslimi amaçlı Çocuk Şube Müdürlüğüne intikal ettirildiği, Çocuk Şube Müdürlüğünde S.C.T. isimli şahsın abisi olan A.T. isimli şahsın kullandığı 0553 105 53 .. nolu telefondan irtibat kurulduğu, kardeşi olan S.C.T. ile ilgili kendisine bilgi verildiği, kendisinin, anne veya babasının Çocuk Şube Müdürlüğüne gelmeleri gerektiğinin bildirildiğinde; anne-babası ve kendisinin Çocuk Şube Müdürlüğüne gelemeyeceklerini, amcaları olan C.T.’nin Çocuk Şube Müdürlüğüne gelebileceğini beyan ettiği, S.C.T. hakkında şikayetçi olmaması sebebiyle Çocuk Şube Müdürlüğüne gelen amcası C.T.’ye sağ ve salimen teslim edildiği, ayrıca S.C.T. isimli şahsın amcası C.T.'nin de 
konuyla ilgili kimseden davacı ve şikayetçi olmadığını beyan ettiği, bahsi geçen olayla ilgili görevli ekiplerce tutanak tanzim edildiği anlaşılmıştır. 

Bahsi geçen konuyla ilgili yaşı küçük çocuğa müdahale eden polis memuru R.K.’nın Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli personel olduğu ve sürekli anlık olaylara müdahale eden bir birimde görev yaptığı, bahsi geçen esnafların rahatsızlığını içeren dilekçeyle ilgili bilgisinin olduğu, polis memurunun eşinin önünün kesilerek para istenmesi ve belirtilen konuyla ilgili duyarlı olmasından ötürü S.C.T. isimli çocuğa görev bilinci ile müdahale ettiği ve ilgili kısım ekibi gelene kadar çocuğa zarar vermeden muhafaza altına aldığı, ancak çocuğun çevredeki insanları ajite etmek için bağırmaya başladığını, olay sonrasında ise eşi N.K.’nın mağduriyeti ile alakalı çocuğun yaşı küçük olduğundan adli işlem yapılarak zarar görmesini istemediğinden şikayetçi olmayarak çocuğu korumaya ve benzer olaylara karışmamasına yönelik yaklaşım sergilediği, www.sozcu18.com isimli sitede konuyla ilgili haber içeriğinde bulunan kamera görüntüsü incelendiğinde polis memuru R.K. veya başkaca bir şahıs/görevlinin yaşı küçük şahsı darp ettiğine yönelik bir kayıt olmadığı, ayrıca olay yeri ve çevresinde ekiplerimizce yapılan kamera araştırmasında toplanan kamera kayıtları içeriğinde bahsi geçen yaşı küçük çocuğun darp edildiğine yönelik bir kayda rastlanmadığı, haber içeriğinde ve habere ait görüntülerde zabıta görevlilerinin olay yerinde oldukları anlaşıldığından Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne gidilerek olayın meydana geldiği tarihte olay yerinde bulunan Zabıta görevlileri ile görüşüldüğünde; yaşı küçük S.C.T. isimli şahsı görevli bir polis ya da başkaca bir kimsenin darp ettiğine şahit olmadıklarını, S.C.T. isimli şahsın herhangi bir müdahale olmadan bağırmak suretiyle taşkınlık çıkardığını, polis memuru R.K’nın yaşı küçük S.C.T.’ye nasihat şeklinde konuşma yaptığına ve ekip gelene kadar S.C.T. isimli şahsı sakinleştirmeye yönelik telkinlerde bulunduğuna şahit olduklarını, akabinde polis ekiplerinin yaşı küçük şahsı gerekli işlemler için olay yerinden götürdüklerini beyan etmişlerdir. 

Ayrıca basında çıkan haberler üzerine yaşı küçük S.C.T. isimli şahsın yakınları ile tekrar irtibat kurularak; haber içerikleri hakkında bilgi verilmiş; S.C.T.’nin yakınları kendilerinin haberi görmediklerini, olay günü S.C.T.’yi amcası olan C.T.’nin Çocuk Şube Müdürlüğünden teslim aldığını, S.C.T.’nin kendisini polis memurunun darp ettiğine yönelik bir beyanının olmadığını, herhangi bir darp-cebir emaresinin de bulunmadığını, haber içeriğinin tamamen yanlış olduğunu, gerekirse doğrunun ortaya çıkması adına kendilerinin de ifade verebileceklerini beyan etmişlerdir. 

Haber; henüz gerçekleşmiş bir olayın olabildiğince nesnel ve gerçeğe uygun bir biçimde aktarılması, habercilik ise; kamuoyunu doğru, inanılır, güvenilir ve şeffaf bir şekilde bilgilendirme mesleğidir. www.sozcu18.com isimli sitede bulunan haber; araştırma yapmadan ve delile dayanmayan, polisi yıpratmaktan öteye gitmeyen içeriğe sahip olduğu değerlendirilmektedir. 

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.

İl Emniyet Müdürlüğü
Medya Halkla İlişkiler ve Protokol Büro Amirliği"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler