Çankırı İl Genel Meclisi'nin kararı Ortalılar'ı ayağa kaldırdı

Çankırı İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısında aldığı karar, Orta ilçesi sınırları içerisindeki su kaynağının Şabanözü'nün Bulduk köylülerine 'tahsis' edilmesi vatandaşı çileden çıkardı.

7 Temmuz 2022 tarihinde, Başkan Mustafa Çıbık'ın Hac farizesi için Suudi Arabistan'a gitmesi nedeni ile Ruhi Şeker başkanlığında toplanan Çankırı İl Genel Meclisi, iki Ortalı il genel meclis üyesinin 'red' kararına karşın 24 üyenin 'kabul' oyuyla, Orta ilçesi sınırları içerisinde 'Mahkeme Gediği' bölgesinde olan su kaynağını Şabanözü'nün Bulduk köyü sakinlerinin kullanımına verilmesi kararı, Ortalılar'ı ayağa kaldırdı.

YAVUZ PEHLİVAN: İLÇELİĞİ DE ALIN GÖTÜRÜN
SİZ DE KURTULUN BİZ DE KURTULALIM!

Yaşanan son gelişme ile ilgili olarak Sözcü18 yazı ailesinin değerli isimlerinden Ortalı Yavuz Pehlivan sosyal medya hesabından "Sularımız da Şabanözü'ne bağlanmaya başladı... İl Genel Meclisi tarafından, Mahkeme Gediği'ndeki kaynak suyu, Şabanözü'ne bağlanma kararı alınmış. Dün kaynağı yerinde inceledim, beş dakikada 2 litre suyu alamadım. Su gitmiş! Yani götürmüşler! Ne Orta'ymış! İlçeliği de alın götürün siz de kurtulun biz de kurtulalım! Yeter be!" diyordu.

"DAĞ BAKANIN, SU AKANANDIR"

Yavuz Pehlivan, Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki ile yaptığı görüşmede eleştirilerini daha da ileriye taşıdı ve; "İl Genel Meclisi'nin değerli Başkanı ile birlikte AK Parti Grup Başkanvekili Ruhi Şeker beye sizlerin aracılığı ile seslenmek istiyorum! Kurşunlu Çavundur'da yıllardan bu yana akan kaplıca suyunu da Orta'ya versinler! Tabi ki mümkün değil! Ancak yıllardır Ortalı'nın kullandığı suyu bugün aldıkları kararla Şabanözü'ne tahsis edebiliyorlar! Bilmedikleri ya da unuttukları bir doğa kanununu hatırlatayım: Dağ bakanın, su akanındır! Mahkeme yolu açık olan bu karara Ortalılar olarak itiraz edecek ve suyumuzla ilgili haksız karar alan İl Genel Meclis Üyeleri'ne yargı yoluyla en güzel cevabı vereceğiz" dedi.

RUHİ ŞEKER: DEVLETİMİZ HUKUK DEVLETİ.
ŞERİATIN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ

İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısına başkanlık eden ve çıkan kararla ilgili olarak Ortalılar'ın hedef tahtasına oturan Çankırı Merkez İl Genel Meclis Üyesi Ruhi Şeker'e telefonla ulaştık. Şeker çıkan son kararla ilgili olarak; "Böylesi tahsisler daha önce İl Daimi Encümeni'nin yetki alanındaydı. Daha sonra bu yetki İl Genel Meclisi'ne bırakıldı. Konu önce benim de Başkanı olduğum İmar Komisyonu'na geldi. Biz de komisyon üyeleri olarak işin teknik uzmanlarını alarak bölgeye gittik. Bölge idari olarak Orta'ya, kadastro olarak Şabanözü'ne bağlı. Bölge tapulu arazi. Burada daha önce yapılan drenaj çalışmalarına Orta Kaymakamlığı izin vermemiş. Biz eldeki mevcut veriler ışığında Temmuz ayı toplantımızda bu kararı 2'ye karşı 24 'kabul' oyu ile meclisimizden geçirdik. Ortalı da Şabanözülü de bizim vatandaşımız. Ortada kasıt yok. Meclis'in kararı. Ruhi Şeker'in kararı değil. Kararın taraftarıyım. Red oyu kullanabilirdim kullanmadım. Devletimiz hukuk devleti. Hukuka başvurulur. Şeriatın kestiği parmak acımaz." dedi.

bulduk-koyu-su-meclis-karari-resim-07.jpg
İl Genel Meclisi'nin 7 Temmuz 2022 tarihli toplantısında 2 'red' oyuna karşın 24 oyla kabul edilen İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu, "Çeşmenin suyunun kesilmemesi kaydı ve şartı" eklenerek kesinleşti.

BULDUK KÖYÜ MUHTARI SATILMIŞ ÖZKAN:
ÇEŞME DE BİZİM, MER'A DA BİZİM

Yaşanan gelişmelerle ilgili son olarak Şabanözü'ne bağlı Bulduk köyü muhtarı Satılmış Özkan'la görüştük. Muhtar Özkan; "Tartışma yaratan çeşmenin tapusu bizde. Mer'amızla ilgili Yargıtay kararı mevcut. 1950'lı yıllarda Orta ilçesi sınırları çizilirken Ortalılar yaylamıza da meramıza da suyumuza da sahip çıkmışlar. Ben su kaynağı ile ilgili çalışmalara başladığımda Orta Kaymakamı benim çalışmamı engelledi. Ancak İl Genel Meclisi bizlerin talebi doğrultusunda karara imza attı. Yılların gecikmiş kararı böylece bizim lehimize sonuçlandı." dedi. 

Görünen o ki, 7 Temmuz tarihli Çankırı İl Genel Meclisi kararı ile Ortalılar'dan alınarak Şabanözü'nün Bulduk köyüne tahsis edilen 'kaynak suyu' önümüzdeki günlerde çok daha hararetli tartışmalara neden olacağa benziyor. Sözcü18 olarak konuyu takip edecek ve yaşanacak yeni gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler