Çankırı İl Milli Eğitim Eldivan'da yaşanan rezalete neden sessiz kalıyor?

Çankırı İl Milli Eğitim Eldivan'da yaşanan rezalete neden sessiz kalıyor?

"Eldivan İlçe Milli Eğitim Müdürü'nden 'torpilli' öğretmen görevlendirmesi" başlıklı haberimize başta Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere hiç kimseden 'ses' çıkmadı! Neden acaba?

SÖZCÜ18 sayfalarında yer alan "Eldivan İlçe Milli Eğitim Müdürü'nden 'torpilli' öğretmen görevlendirmesi" başlıklı haberimize başta Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere ilgilerinden 'tek bir satırlık' açıklama henüz yapılmadı.

14 Kasım tarihli haberimizin üzerinden yaklaşık 5 gün geçmiş olmasına karşın şu güne kadar başta Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere Eldivan İlçe Milli Eğitim'den de gündeme taşıdığımız iddialarla ilgili kamuoyunu bilgilendirici herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberin yayınlanmasının hemen akabinde iddiaların merkezindeki 'ek ders ücretli' öğretmen G.G'nin kayınpederi (!) eski belediye başkanı dışında haber merkezimizi arayanlar sadece ve sadece 'mağdur' öğretmen adayları oldu.

İlk haberimizde dile getirdiğimiz gibi; 'ek ders ücretli' öğretmen olarak işe başlatılan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün 'akrabası' (!) olduğu da iddia edilen G.G'nin "Pedogojik formasyonu" olmadığı gibi "özel eğitim öğretmenliği için gerekli olan sertifika"sının da olmadığı net olarak ortada.

"HASAN KAAN KÜÇÜK İKTİSAT MEZUNLARINI KABUL ETMEDİ"

Haberimizden sonra WhatsApp ihbar hattımızdan bizlere ulaşan ve 'ek ders ücretli' öğretmenlik için Eldivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunan okuyucumuz; "Başvurular için 'öncelik listesi' oluyor. Mesela formasyonu olan biri başvurduysa öncelik onun olmalı. Ancak Eldivan ilçe Milli Eğitim'de bunu göremiyoruz. Özel Eğitim'de görevlendirilen bir adayın 'iktisat' mezunu olması tam anlamıyla bir rezalet! Yakından biliyorum çok sayıda iktisat mezunu adayın müracaatlarını Hasan Kaan Küçük kabul etmedi. Şayet sizin haberinizdeki G.G sahip olduğu diploma ile 'ek ders ücretli' öğretmen olabiliyorsa, İlçe Milli Eğitim Müdürü çok sayıda kişiyi kandırmış" dedi.

Okuyucumuz yaptığı bilgilendirmeyi "Eğitim Fakültesi mezunlarını dahi kabul etmeyen, Halk Eğitim'den alınan sertifikayı isteyen, internetten alınan sertifikaları ise kesinlikle kabul edilmediğini öğretmen adaylarına ifade eden Eldivan İlçe Milli Eğitim Müdürü 'özel eğitim başlığı' altında ders almış adayları dahi kabul etmedi. Anlaşılan bu işler 'pavyon arkadaşlığına göre' belirleniyor" şeklinde tamamladı.

Eldivan'da 'ek ders ücretli öğretmen' olabilmek için kapı kapı gezen adaylar benzer ifadelerde bulunurken, Hasan Kaan Küçük'ün imza atarak işe başlattığı öğretmen G.G'nin yakınları ise kendilerine yöneltilen 'siz nasıl başardınız?' sorularına "... Ama biz mülakata girdik ve kazandık" (!) şeklinde savunma yaptıkları da haber merkezimize ulaşan bilgiler arasında...

YAŞANAN REZALETE ŞEHRİN VALİSİ NEDEN SEYİRCİ KALIYOR?

Öte yandan Eldivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kaan Küçük'ün 'ben yaptım oldu' (!) icraatine Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk'ün seyirci kalmasını bir noktada 'normal' karşılıyoruz... Ancak Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar'ın da bugüne kadar 'sessiz' kalması kamuoyunda yadırganıyor.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
51 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler