Çankırı İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız görevden alındı

Çankırı İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız görevden alındı

Son dakika bilgisine göre; 2006 yılından bu yana Çankırı İl Özel İdare Genel Sekreteri olarak görev yapan Hasan Yıldız, görevinden alındı. Kulislerde; Görevden alınmanın nedeni olarak Sözcü18 sayfalarında 4 Nisan 2023 tarihli haber olduğu konuşulmakta.

EDİNİLEN son dakika bilgisine göre; Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini 17 yıldan bu yana (27 Nisan 2016'da görevinden alınmış, mahkeme kararıyla 1 yıl sonra yeniden görevine dönmüştü) sürdüren Hasan Yıldız'ın haftanın son iş gününde görevine son verildiği öğrenildi.

Yıldız'ın yerine Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Soydaş'ın 'vekaleten' görevlendirildiği edinilen bilgiler arasında.

KULİSLERDE HASAN YILDIZ'IN, SÖZCÜ18 SAYFALARINDA ÇIKAN HABERLE İLGİLİ YAPILAN SORUŞTURMA SONUCU GÖREVİNDEN ALINDIĞI KONUŞULUYOR

Hasan Yıldız'ın görevden alınması ile ilgili olarak siyasi kulislerde Sözcü18 sayfalarında 4 Nisan 2023 tarihinde yayınlanan "İYİ Partili Halil Aydın'dan MHP'li Gümüş ve AKP'li Başkan Lafcı'ya: Utanmazlar" başlıklı haberde yer alan iddialarla ilgili yapılan şikayet ve bunun sonucunda açılan 'soruşturma'ya istinaden görevden alındığı konuşulmakta.

GÖREVDEN ALINMASI İLE İLGİLİ BAŞKA BİR İDDİA!

Hasan Yıldız'ın İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevinden alınmasıyla ilgili bir başka iddia ise; Köylere verilmesi gereken hizmetlerde aksama olduğu ve bu konuda muhtarların, başta AK Parti milletvekilleri olmak üzere Genel Merkez'e ulaşan şikayetleri sonucu seçimin son haftasına girerken İl Başkanı Abdulkadir Çelik'in Vali Abdullah Ayaz'la yaptığı görüşmeler sonrası görevden alındığı ifade edilmekte.

"SAYIN MÜDÜR'ÜN ÇANKIRI'YA ÇOK FAZLA HİZMETİ OLDU"

İddialarla ilgili olarak görüştüğümüz AK Parti kaynakları; "Sayın Müdür'ün Çankırı'ya çok fazla hizmeti oldu. Bunu inkar etmek mümkün değil. Ancak son zamanlarda özellikle köy muhtarlarımızdan gelen 3-5 bin liralık hizmet talepleri dahi karşılanamaz hale geldi! Bazı köylerimiz gerçekten zorunlu giderlerini ödeyemez durumda! Muhtarların şikayetlerinden 'teşkilat' olarak ziyadesiyle bunaldık. Kendisine yakışan bir başka görevi de yine bizler gerçekleştireceğiz." görüşünü dile getirdiler.

İZİNDEYKEN GÖREVDEN ALINDI

Öte yandan Hasan Yıldız'ın bundan önce 15 gün izinli olduğu, 'görevden alma' operasyonunun izinli olduğu dönemde yaşandığı öğrenildi.

HASAN YILDIZ KİMDİR?

1967 Yılında Çorum’un bayat ilçesi Aşağı Emirhalil köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Bayat'ta, liseyi Samsun'da bitirdi. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü'nü kazanarak başladığı üniversite eğitimini 1988 yılında mezuniyetle sonlandırdı. Aynı bölümde Toprak Muhafaza konulu Yüksek Lisans eğitimini de tamamladı.

1990 Yılında Köy Hizmetleri Erzurum Bölge Müdürlüğü’nde 'mühendis' olarak başladığı memuriyet hayatına 1990-1993 yılları arasında Erzurum'da, 1993-1998 yıllarında Çankırı'da, 1998-2003 yıllarında Kırıkkale Köy Hizmetleri'nde devam ederken 2003 yılında Çankırı'ya Köy Hizmetleri İl Müdürü olarak atandı. 2003-2006 yıllarında bu görevi sürdürürken 2006 yılında Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atandı.27 Nisan 2016'da görevinden alınan Yıldız, 1 yıllık hukuk mücadelesinden sonra 26 Nisan 2017'de tekrar görevine iade edildi. Yıldız, evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
58 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler