Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde tartışmalı 'Erasmus' hareketlilikleri...

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde tartışmalı 'Erasmus' hareketlilikleri...

Haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre, resmi belgelerle kanıtlanabilecek olan bu adaletsizlikler taraflı-tarafsız gözlemcilere göre 'mücadele edilemez' bir boyuta ulaşmış durumda.

ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi'nde 'Erasmus' programı kapsamında yapılan hareketliliklerde adaletsizlik iddiaları gündeme geldi. Haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre, resmi belgelerle kanıtlanabilecek olan bu adaletsizlikler taraflı-tarafsız gözlemcilere göre 'mücadele edilemez' bir boyuta ulaşmış durumda.

Başvuru şartlarına göre "Eğitim Alma ve Ders Verme Hareketliliği"ne aynı anda başvuru yapılamayacağı belirtilmesine karşın, Erasmus Kurum Koordinatörü Şuayip Turan ve Rektörlük personeli için bu kuralın keyfi olarak uygulandığı iddia ediliyor.

Üniversite çevresinde Şuayip Turan'ın Kırgızistan'da eğitim alma hareketliliğine hak kazandığı ve aynı zamanda Kamerun'da ders verme başvurusu yaptığı ancak kurum tarafından bu başvurusun geçersiz olduğu açıklandı. Ancak kuralların bu şekilde uygulanmaması gerektiği halde, Erasmus Koordinatörü'nün isteğiyle hareketliliğe katılabilmesi sağlandı.

Daha önce de sıralamaya riayet edilmeyen ve hak kazananların alınmadığı, kişisel tercihlerin dikkate alındığı belirtilen iddialar arasında yer alıyor. Ulusal Ajans ve Üniversite yönetimine yapılan çok sayıda şikayetlere karşın bu duruma 'birilerince' (!) sessiz kalındığı ifade ediliyor.

İddiaların araştırılması ve yaşanan şikayetlerin revize edilebilmesi için yetkililerle görüşme talebinde bulunduk, ancak şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

REKTÖR ÇİFTÇİ, İŞİNE GELEN KONULARDA BOLCA KONUŞURKEN, SÖZCÜ18'İN GÜNDEME GETİRDİĞİ BÜTÜN İDDİALARA KARŞI DA NEDENSE 3 MAYMUN'U OYNAMAKTA ISRARLI

Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi bugüne kadar Sözcü18 sayfalarında yeralan 'olumsuz' haberler ile ilgili 'tek satır' açıklama yapma gereği duymadı. Aklınca 'görmez'den geldi ve tabir yerindeyse '3 maymun'u oynadı! Bugün de benzer davranışlarına devam ederek 'aynı düzeyde' duruş sergilemeye devam ediyor.

Bize göre böylesi hal ve davranışları sergilemesinin arka planında yatan neden çok açık: Muhatap almama!

Sevsinler sizin ve sizin gibi düşünenlerin 'muhatap almama' refleksini!

Nereye kadar gider bu durum?

Bakceeezzz...

Bekleyelim görelim...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
37 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler