Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi'ne 'kayyum' mu atandı?
Çankırı Valiliği Basın Bürosu'nun "Huzur ve güven içinde bir Ramazan Bayramı için el ele" başlıklı bültenine baktığımızda, Çankırı Belediyesi'ne 'kayyum' (!) atandığını düşünmemek işten değil. İşte ayrıntılar...
ÇANKIRI Valiliği 'bayram öncesi' yayınladığı "Huzur ve güven içinde bir Ramazan Bayramı için el ele" başlıklı basın açıklamasını önümüze koyduğumuzda "Valilik Çankırı Belediyesi'ne 'kayyum' (!) olarak atanmış" demekten kendimizi alamadık.
Valilik açıklamasında; "Şehrimizin düzeni ve esenliği için" başlığı altında yer alan bilgilere göre; "Fahiş fiyat artışlarına karşı çarşı ve pazarlarımız sürekli kontrol edilecektir. Temizlik, su ve kanalizasyon hizmetleri aksatılmadan sürdürülecek; nöbetçi ekiplerimiz her türlü arızaya anında müdahale edecektir. İhtiyaç anında Alo 153 Hilal Masa ve Alo 185 Su Arıza hatları emrinizdedir." diyor!
Yani; Çankırı Valiliği, il sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarına (!) Çerkeşli ya da Bayramörenli vatandaşına "Bayramda su-kanalizasyon hizmeti konusunda 'Alo 153 Hilal Masa'yı ya da 'Alo 185 Su Arıza'yı aramasını" salık veriyor!
Kurşunlu'da yaşayan vatandaş neden 'Alo 153 Hilal Masa'yı arasın?
Çankırı Valiliği'nin kamusal alanda üstlendiği işler belli! Ya da en azından biz öyle biliyoruz! İl sınırları içerisinde 'yerel hizmetler' Belediyeler aracılığıyla yerine gelirken, Valiliğin 'basın bürosu'nun (!) kendince 'rutin hale' dönüştürdüğü anlaşılan 'bayram öncesi basın bülteni'ni bu şekilde yerel medyaya servis etmesi hayli düşündürücü.
Ayrıntılar geliyor...
İŞTE VALİLİK BASIN AÇIKLAMASI
"Huzur ve güven içinde bir Ramazan Bayramı için el ele
13-23 Mart 2026 tarihlerini kapsayan Ramazan Bayramı’nı, ilimizde kardeşlik bağlarımızı güçlendirerek, huzur ve güven iklimi içerisinde hep birlikte kutlamak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bayram sevincinizin gölgelenmemesi ve her anınızın güvenle geçmesi adına devletimizin tüm kurumları bayram süresince vatandaşlarımızın emrinde, görevinin başında olacaktır.
Bu kapsamda alınan tedbirler ve hizmet birimlerimiz şöyledir:
1. Şehrimizin düzeni ve esenliği için
Zabıta Müdürlüğümüz, bayram alışverişlerinizin hakkaniyetli ve güvenli olması için sahada olacaktır.
- Fahiş fiyat artışlarına karşı çarşı ve pazarlarımız sürekli kontrol edilecektir.
- Temizlik, su ve kanalizasyon hizmetleri aksatılmadan sürdürülecek; nöbetçi ekiplerimiz her türlü arızaya anında müdahale edecektir.
- İhtiyaç anında Alo 153 Hilal Masa ve Alo 185 Su Arıza hatları emrinizdedir.
2. Güvenli Sokaklar, Huzurlu Bayramlar
Siz sevdiklerinizle kucaklaşırken, bizler huzurunuzu korumak için yollarda ve meydanlardayız. Kolluk Kuvvetlerimizce;
- Alışveriş merkezleri, terminaller ve mezarlıklar gibi yoğun alanlarda hırsızlık ve yankesiciliğe karşı önleyici tedbirler en üst seviyeye çıkarılmıştır.
- Yolculuklarınızın sevinçle tamamlanması için trafik ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürecektir.
- Dinlenme tesisleri, akaryakıt istasyonları ve kritik noktalarda 24 saat esasına göre devriyeler sürdürülerek bayramın huzuru muhafaza edilecektir.
3. Sağlığınız Bizlere Emanet
Bayram süresince sağlık hizmetlerimizin aksamaması için güçlü bir kadroyla teyakkuzdayız.
- 47 doktorumuz, 332 yardımcı sağlık personelimiz ve 251 destek personelimizle toplamda 630 kişilik dev bir sağlık ordusu ve 40 aracımızla hizmetinizdeyiz.
- İl merkezindeki 6 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz ve ilçe hastanelerimizin acil servisleri kesintisiz çalışacaktır.
4. Enerji ve Kesintisiz İletişim
Bayram sofralarınızın ışığı sönmesin, iletişiminiz kopmasın diye;
- Elektrik: Her türlü arıza durumunda 186 numaralı Çağrı Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.
- Doğal Gaz: KARGAZ ekiplerimiz olası sorunlar için teyakkuzda olup, acil durumlarda 187 numaralı hattı arayabilirsiniz.
- Acil Durum: Yangın ihbarları ve tüm acil durumlar için 112 Acil Çağrı Merkezi veya 213 11 11 numaralı hatlar 7/24 hizmet verecektir.
Vatandaşlarımızın güvenliği ve huzuru için Ramazan Bayramı boyunca her bir gün için İl Emniyet Müdürlüğünce; 240 Personel ve 49 araç, İl Jandarma Komutanlığınca; 251 Personel 88 araç ve 2 zırhlı araç olmak üzere toplamda 491 personelimiz, 139 aracımızla sahada, görevimizin başındayız.
Devletimizin tüm imkânlarıyla, her bir vatandaşımızın yanındayız. Bayram süresince aldığımız tedbirlerle temel amacımız; vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı huzur ve güven iklimi içerisinde geçirmelerini sağlamak, sevdiklerine sağ salim ulaşmalarını temin etmektir.
Bilinmelidir ki; her bir ferdimizin canı, huzuru ve güvenliği devletimiz için her şeyin üzerindedir. Bu mübarek günlerin kalplerimize ferahlık, hanelerimize bereket ve aziz milletimize birlik getirmesini temenni ediyoruz.
Bu vesileyle, bayramın getirdiği kardeşlik ruhunun tüm dünyayı sarmasını diler; her bir vatandaşımızın Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlarız.
Hayırlı ve Huzurlu Bayramlar Dileriz."






